Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:13: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

Αυστηρότεροι έλεγχοι μέχρι και κλείσιμο των συνόρων εξετάζει η κυβέρνηση όσο ο κορονοϊός “σφυροκοπά” την βόρεια Ελλάδα. Το ενδεχόμενο ακόμη σκληρότερου lockdown στην Θεσσαλονίκη και όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Με τον κορονοϊό να “επελαύνει” (σ.σ. μόλις το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.209 νέα κρούσματα, η δεύτερη χειρότερη επίδοση από την αρχή της πανδημίας, ενώ 60 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 480 να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, αριθμός που δεν έχουμε ξαναδεί) παρά το δεύτερο lockdown, στο… κυβερνητικό τραπέζι πέφτουν συνεχώς νέα μέτρα.

Ενδεικτικό είναι πως από τα 3.209 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, 18.11.2020, τα 905 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη ενώ όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των 18:00 «ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να αναφέρω ειδικότερα τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Χαλκιδική, την Πιερία, τη Φλώρινα, τον Εβρο».

Και νέα μέτρα στο τραπέζι εν μέσω lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αμέσως μόλις προσγειώθηκε στην Ελλάδα και την Πέμπτη, 18.11.2020, αναμένεται να γίνει και νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναφέρει πως στο τραπέζι είναι πλέον και νέα μέτρα ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα, καθώς εντοπίζεται πολύ μεγάλη κινητικότητα στα χερσαία σύνορα, λόγω και των εργατών γης που έρχονται από χώρες πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Τα μέτρα αυτά μπορεί να αφορούν αυστηρότερους ελέγχους στα χερσαία σύνορα και αν παραστεί ανάγκη το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων ως έσχατη λύση.

Επίσης δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για το lockdown και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Ποια θα είναι αυτά τα μέτρα θα φανεί σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες και αφού γίνουν οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις με την επιτροπή επιδημιολόγων και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σχετικές πληροφορίες για το ενδεχόμενο… lockdown στα βόρεια σύνορά μας μετέδωσε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

newsit.gr

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών, δείχνοντας αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που εκθέτουν τη νοθεία που υπήρξε από πλευράς Δημοκρατικών. 

Ο Τραμπ αναδημοσίευσε ένα άρθρο των New York Times το οποίο επισημαίνει ότι έλαβε 10,1 εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια. Ο Αμερικανός πρόεδρος σημειώνει πως «νίκησα στις εκλογές» και υπήρξε «εκτεταμένη νοθεία σε όλη τη χώρα».

DTrump 18 11 2020 a

Σε άλλη ανάρτησή του χαρακτηρίζει λάθος την απόφαση της Κομητείας Γουέιν, στο Μίσιγκαν, να επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς ψήφισαν περισσότεροι από τον πληθυσμό, ενώ υπήρξε εκφοβισμός των ψηφοφόρων.

DTrump 18 11 2020 b

Σχολιάζοντας αναφορά του Reuters σε δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος επηρεάζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αμερικανική δημοκρατία, ο Τραμπ τονίζει ότι υπήρχε οι εκλογές ήταν «απάτη» και πως οι εκλογές ήταν «χειραγωγήσιμες», προσθέτοντας και πως οι ρεπουμπλικάνοι δεν είχαν επαρκή πρόσβαση στην επιτήρηση της καταμέτρηση των ψήφων.

DTrump 18 11 2020 c

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 19:53

Η φενάκη του Πολυτεχνείου

Η φενάκη του Πολυτεχνείου

Σε μια εποχή που η χώρα μας διέρχεται μια πολύπλευρη καταλυτική κρίση, οι θεσμοί υπονομεύονται, οι αξίες διαβρώνονται, οι αρετές μυκτηρίζονται, οι συνειδήσεις δοκιμάζονται και οι Έλληνες πολίτες διασύρονται και εμπαίζονται, τα πολιτικά ερείπια της ελλαδικής βουλής γιόρτασαν τον μύθο του πολυτεχνείου.

Πολυτεχνείο: Το απόλυτο εργαλείο της ιδεολογικής ισοπέδωσης της πατριωτικής παράταξης και της ιδεολογικής επικράτησης της διεθνιστικής κομμουνιστικής αριστεράς.

Πολυτεχνείο: Το σύμβολο της δημαγωγικής κενολογίας, της εμετικής δημαγωγίας, της ιδεολογικής παραπλάνησης και του πολιτικού φενακισμού.

Πολυτεχνείο: Ο πολιτικός χώρος  του ναρκισσιστικής κολακείας, του αδίστακτου πλουτισμού, του ψεύτικου ηρωισμού και της αδίστακτης καπηλείας των ιδεών.

Οι δικτατορίσκοι του σκληρού διεθνιστικού συντηρητισμού και του αθεϊστικού μαρξιστικού κομμουνισμού αγνόησαν προκλητικά τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, στις οποίες τιμούμε τις χιλιάδες των ηρώων προγόνων μας που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Αντιθέτως, διαγκωνίσθηκαν στο ποιος θα πρωτοβρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι στους ανύπαρκτους νεκρούς του πολυτεχνείου, δηλ. στον αδίστακτο αμοραλισμό των δημαγωγών και των επαγγελματιών του ψεύδους.

Παράλληλα παίχτηκε κι ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Η κυβέρνηση εξέδωσε «δημοκρατική απόφαση» απαγορεύοντας συγκεντρώσεις και πορείες λόγω κορωνοϊού.  Οι κομμουνιστές βέβαια, πιστοί στις «εκτός νόμου» παραδόσεις τους, αψήφησαν την απόφαση της κυβέρνησης, συγκεντρώθηκαν και έκαναν πορεία, εξευτελίζοντας το κράτος και προσωπικά τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, ο οποίος από άμβωνος της βουλής είχε εκτοξεύσει σκληρή προειδοποίηση και κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να συνεορτάσουν «δημοκρατικά». 

Αυτή η πολιτική κωμωδία δεν μπορεί να συνεχιστεί! Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα ένα συντριπτικό συγκλονισμό! Απαιτείται μια κατακλυσμιαία πολιτική επανάσταση! Η ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού αποτελεί πλέον μονόδρομο!

Η χώρα μας χρειάζεται ριζική ανανέωση σε όλους τους θεσμούς, αλλαγή νοοτροπίας και χάραξη νέας πορείας. Μια νέα έκφραση της γνήσιας πολιτικής δημοκρατίας στο χώρο του ανυπόκριτου και ανόθευτου δημοκρατικού ιδεώδους, που θα στηρίζεται στον ανθρωπισμό, την χριστιανική ηθική και την ελληνική φιλοσοφία του μέτρου και του άριστου.

Είναι αδήριτη η ανάγκη συγκρότησης ενός πατριωτικού πολιτικού ενωτικού φορέα που να αγκαλιάζει όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση, το επάγγελμα και την οικονομική τους κατάσταση. Να είναι αδογμάτιστος, ριζοσπαστικός και ανανεωτικός. Να υπηρετεί μόνο τα ιδεώδη του Ελληνισμού και να ατενίζει στους θόλους της εθνικής κιβωτού. Εκεί όπου οι πατέρες μας έστησαν την Ελευθερία μαζί με την Πίστη και δίπλα τους τοποθέτησαν την Αλήθεια, την Ισονομία, την Αδελφοσύνη, την Αξιοπρέπεια και την Αρετή των Ελλήνων.

Έφτασε η ώρα!

 

Νίκος Ταμουρίδης

Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Σε δήλωση προέβη ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες και οι παραγωγοί Ελιάς Καλαμών στη χώρα, αλλά και στον τόπο του.
Δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση, δια στόματος κ. Σταϊκούρα, υπόσχεται εδώ και μήνες ότι “συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού τομέα”. “Για ποια προσπάθεια μας μιλάνε; Έχουν αφήσει την αγροτική οικογένεια αβοήθητη, στο έλεος των διαρκών αστοχιών τους».

Παράλληλα σημείωσε ότι «η αλήθεια είναι ότι η στήριξη των αγροτών πνέει τα λοίσθια», ενώ «κάθε βοήθεια που έχει ανακοινωθεί, είτε δε δόθηκε, είτε καθυστερεί συστηματικά, είτε προσκρούει σε συνεχείς παλινωδίες του συστήματος του ΥΠΑΑΤ».

Επιπλέον, ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι «την ώρα που χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί περίμεναν από την αρχή της πανδημίας τη στήριξη της Κυβέρνησης, η πλατφόρμα για το κορωνοεπίδομα ελαιόλαδου από χθες υπολειτουργεί, και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε υπεύθυνους ΚΥΔ, μελετητές-γεωπόνους και ελαιοπαραγωγούς για να ολοκληρωθεί κάθε αίτηση» και ζήτησε «άμεση παρέμβαση για την επίλυση του θέματος».

«Είναι αναπόφευκτο ότι μέχρι της 27 Νοεμβρίου οι δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις δε θα έχουν υποβληθεί και απαιτείται άμεσα λήψη απόφασης για παράταση, χωρίς να καθυστερήσουν περαιτέρω οι πληρωμές των ολοκληρωμένων αιτήσεων», είπε σχετικά.

Υπογράμμισε, δε, ότι «σα να μην έφτανε αυτό ο κ. Βορίδης σήμερα έβγαλε κόκκινη κάρτα στο άνοιγμα του ΟΣΔΕ για διορθωτικές δηλώσεις, πετώντας έξω του παραγωγούς Ελιάς Καλαμών, που θα μείνουν απλήρωτοι. “Μας υπόσχεται, βέβαια, συμπληρωματικό μέτρο, για να λυθεί ένα ζήτημα που δεν ήταν παράλειψη των παραγωγών”».

«Θα περιμένουμε επιπλέον από τον Υπουργό να μας ενημερώσει σύντομα για το νέο πλαίσιο “αποτελεσματικότερου”, όπως είπε, ελέγχου των παράνομων ελληνοποίησεων. Καθώς, σήμερα, παραδέχθηκε ότι το πλαίσιο είναι ατελές και αναποτελεσματικό, και ότι έχουμε – ακόμα και τόσους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, “θεσμικό κενό”!», είπε χαρακτηριστικά.

«Συμπλήρωμα στο συμπλήρωμα. Μπαλώματα και ασυνάρτητη στρατηγική στήριξης του αγροτικού εισοδήματος. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ελαιόλαδου και Ελιάς Καλαμών στην Αιτωλοακαρνανία και σε όλη τη χώρα”, επισημαίνει ο Βουλευτής και προσθέτει καταλήγοντας: “Ας σοβαρευτούν και ας κατανοήσουν ότι το προϊόν που αποτελεί κορωνίδα της ελληνικής παραγωγής έμεινε αδιάθετο για μήνες σε αποθήκες ή πουλήθηκε σε εξευτελιστικές τιμές. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη μία χρονιά χαμένη και παραγωγούς χωρίς εισόδημα», ανέφερε κλείνοντας ο βουλευτής.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Η Κυβέρνηση δια στόματος κ. Σταϊκούρα υπόσχεται εδώ και μήνες ότι “συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού τομέα”. Για ποια προσπάθεια μας μιλάνε; Εχουν αφήσει την αγροτική οικογένεια αβοήθητη, στο έλεος των διαρκών αστοχιών τους.

Η αλήθεια είναι ότι η στήριξη των αγροτών πνέει τα λοίσθια. 

Κάθε βοήθεια που έχει ανακοινωθεί, είτε δε δόθηκε, είτε καθυστερεί συστηματικά, είτε προσκρούει σε συνεχείς παλινωδίες του συστήματος του ΥΠΑΑΤ.

Την ώρα που χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί περίμεναν από την αρχή της πανδημίας τη στήριξη της Κυβέρνησης, η πλατφόρμα για το κορονοεπίδομα ελαιολάδου από χθες υπολειτουργεί, και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε υπεύθυνους ΚΥΔ, μελετητές-γεωπόνους και ελαιοπαραγωγούς για να ολοκληρωθεί κάθε αίτηση.

Είναι αναπόφευκτο ότι μέχρι της 27 Νοεμβρίου οι δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις δε θα έχουν υποβληθεί και απαιτείται άμεσα λήψη απόφασης για παράταση, χωρίς να καθυστερήσουν περαιτέρω οι πληρωμές των ολοκληρωμένων αιτήσεων.

Και σα να μην έφτανε αυτό ο κ. Βορίδης σήμερα έβγαλε κόκκινη κάρτα στο άνοιγμα του ΟΣΔΕ για διορθωτικές δηλώσεις, πετώντας έξω του παραγωγούς Ελιάς Καλαμών, που θα μείνουν απλήρωτοι. Μας υπόσχεται, βέβαια, συμπληρωματικό μέτρο, για να λυθεί ένα ζήτημα που δεν ήταν παράλειψη των παραγωγών.

Συμπλήρωμα στο συμπλήρωμα. Μπαλώματα και ασυνάρτητη στρατηγική στήριξης του αγροτικού εισοδήματος. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμών στην Αιτωλοακαρνανία και σε όλη τη χώρα.

Θα περιμένουμε επιπλέον από τον Υπουργό να μας ενημερώσει σύντομα για το νέο πλαίσιο “αποτελεσματικότερου”, όπως είπε, ελέγχου των παράνομων ελληνοποίησεων. Καθώς, σήμερα, παραδέχθηκε ότι το πλαίσιο είναι ατελές και αναποτελεσματικό, και ότι έχουμε – ακόμα και τόσους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, “θεσμικό κενό”!

Ας σοβαρευτούν και ας κατανοήσουν ότι το προϊόν που αποτελεί κορωνίδα της ελληνικής παραγωγής έμεινε αδιάθετο για μήνες σε αποθήκες ή πουλήθηκε σε εξευτελιστικές τιμές. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη μία χρονιά χαμένη και παραγωγούς χωρίς εισόδημα».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 19:20

Έχεις γνωρίσει από κοντά απριλιανούς;

του Γιώργου Βαρεμένου*

Ανήκοντας στην γενηά της Νομικής και του Πολυτεχνείου, η εικόνα που είχα στο μυαλό μου για τους Απριλιανούς πρωταγωνιστές ήταν σαν κάτι τέρατα της μετεμφυλιακής αποκάλυψης. Τότε δεν είχα φαντασθεί ότι θα τους συναντούσα ποτέ από κοντά. Κι όμως, η ζωή έχει τις δικές της αποκαλύψεις, ώστε έτυχε να συμβεί στο πλαίσιο μιας δημοσιογραφικής έρευνας για τους πρωταγωνιστές της μεταπολεμικής μας ιστορίας. Από πολιτικής αλλά και ανθρωπολογικής άποψης, ήταν όντως μια Αποκάλυψη εκεί και τότε.

Εντελώς τηλεγραφικά, μέσω και off the record συνομιλιών, σταχυολογώ:

Δέσποινα Παπαδοπούλου.  Δεν ήξερε, λέει, τίποτε γι’ αυτό που επρόκειτο να συμβεί. Το έμαθε το πρωί της 21ης Απριλίου, κατεβαίνοντας την Βασιλέως Κωνσταντίνου (το όνομα της οδού συμπτωματικό), όπου συνάντησε τα τανκς. Τέτοια έκπληξη! Όταν της ζητάω να μιλήσω με τον Παπαδόπουλο στο νοσοκομείο, μου απαντά όχι. Γιατί; Διότι, λέει, δεν είναι σωστό να τον δει κανείς σ’ αυτή την κατάσταση. Ήταν προφανές ότι τον προτιμούσε στις δόξες του.

Της μεταφέρω κάτι που μου είπε ο Ντερτιλής, ότι δεν μπορούσε (ο Παπαδόπουλος) να κοιμηθεί καθόλου στην φυλακή επειδή τον ενοχλούσαν οι θόρυβοι που έκανα οι γυναίκες στην από κάτω πτέρυγα. Ήταν νευρικός, μου απαντά. Ο Ντερτιλής (για τον οποίον θα μιλήσω παρακάτω) μεσολάβησε στην διεύθυνση των φυλακών για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Τέλος, γελώντας παρατηρώ ότι, εκτός απ’ την Ελλάδα, πήγε να καταστρέψει την εικόνα του Παναθηναϊκού. «Ψέμματα όλα», απαντάει, «εγώ ήμουν οπαδός της ΑΕΚ».

Θεοφιλογιαννάκος. Το τηλέφωνό του, όταν με παρέπεμψαν  σε έναν γνωστό Μανιάτη ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων, ο οποίος όταν αναφερόταν στον Παπαδόπουλο έλεγε:  «Ο Άγιος Γεώργιος Παπαδόπουλος. Θεός φυλάξοι!

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, η φωνή του αρχιβασανιστή ήχησε σαν ανθρωπάκου ή ανθρωπάριου. Η κόρη του, λέει, σπούδαζε στο Λονδίνο και σε συνεννόηση με εκείνην, δεν έπρεπε να μιλάει. Εξ’ άλλου, είχε μάθει να  μιλάει με την φάλαγγα και τα άλλα σύνεργα…

Παττακός. Τρομερή εντύπωση μου έκαναν οι συνθήκες ημιαθλιότητας στο σπίτι του, κάπου στα Πατήσσια. Κατά τα άλλα, η γνωστή αθλιότητα της ιδεολογίας.

Ντερτιλής. Αυτός ήταν μια κατηγορία μόνος του! Τον συνάντησα στο κελί, δίπλα από εκείνο του Γιώργου Κοσκωτά, ο οποίος ήρθε να του δώσει (ως γείτονας προφανώς) γλυκά από ένα κουτί. Ο Ιωαννίδης ήταν κάπου παραδίπλα, αλλά ήταν καιρός που δεν είχαν επαφή. Ο λόγος άγνωστος.

Μου λέει με υφέρποντα κομπασμό: «Εγώ προετοίμασα τα πάντα που είχαν σχέση με τη Βουλή. Μήνες πριν πηδούσα τον φράχτη από την πίσω μεριά για να δοκιμάζω τα μέτρα που είχαν λάβει.»

Ο πατέρας του, λέει, είχε πάρει μέρος στο πραξικόπημα του Βενιζέλου το 1935. Έτσι έλεγε. Πραξικόπημα νάναι κι ας είναι και του Βενιζέλου (λέω εγώ).  Για τη  Κύπρο έφυγε ντυμένος παπάς και άρχισε το λεπίδι. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, συνέχισε ο Ντερτιλής, αναγκάσθηκε να του στείλει μήνυμα ραδιοφωνικό και να τον διατάξει να επιστρέψει. Με ένα βλέμμα μέσα στο οποίο μπορούσες να διακρίνεις πολύ αίμα, συρίζει και λέει: «Δεν κουμπούριασα ποτέ γυναίκα.» Σ΄ αυτό εμφανίσθηκε φεμινιστής… «Και στο Πολυτεχνείο τί έκανες;». «Ήμουνα, αλλά όχι στην εκκένωση», ισχυρίσθηκε. Ο γιός του (στην κηδεία του οποίου δεν βγήκε αργότερα για να πάει) ήταν στο στρατό. Ο ίδιος εμφανίσθηκε υπερήφανος  γιατί όταν κάλεσαν τον μετέπειτα μακαρίτη γιό του στο ΓΕΣ, παρότι δήλωσε πίστη στο Σύνταγμα, δεν αποκήρυξε τον πατέρα του (οπότε το αμάρτημα της πίστης στο Σύνταγμα ήρθε σε δεύτερη μοίρα). Δεν αναγνώριζε το πολίτευμα από το 1974 και δώθε και άφηνε να διαφανεί μία περιφρόνηση για όσους της χούντας επικαλέσθηκαν λόγους και βγήκαν.

Συμπέρασμα; Παράνοια. Εκεί που φασιστική (όχι με την κλασσική έννοια του όρου) ιδεολογία συναντά τον αντικομουνισμό και, στην περίπτωσή του, πάνω απ’ όλα τον μιλιταρισμό. Οι μπότες ένα με το κεφάλι. Για μια στιγμή νόμισα ότι πρόκειται για έναν παρανοϊκό συνταγματάρχη Κούρτς, που σαν σε μια άλλη «Αποκάλυψη Τώρα», αυτονομήθηκε στη ζούγκλα του χουντισμού και συνάντησε την τρέλα της ωμής βίας.

Απέναντι σ’ αυτή την βία στάθηκαν άοπλοι οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Απέναντι σε όπλα που η παράνοια των δικτατόρων προώριζε για τον εσωτερικό εχθρό. Όταν χρειάσθηκαν στην επιστράτευση του 1974, δεν βρέθηκε τίποτε. Ούτε μεραρχία στην Κύπρο ούτε άρβυλα και στρατιωτικές στολές στον Έβρο. Όποιος στον 21ο αιώνα θέλει να αναβιώσει τον εσωτερικό εχθρό, είναι υπόλογος απέναντι στην ιστορία. Μια ιστορία που θα είναι αμείλικτη σε όσους επιθυμούν να την αγνοήσουν.

* Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Σήμερα, δεν θα ψάξουμε να δούμε τα μηνύματα του Πολυτεχνείου. Είτε για κάποιον το Πολυτεχνείο είναι μια ηρωική πράξη αντίστασης απέναντι σε ανελεύθερο καθεστώς, είτε για κάποιον είναι μια εξέγερση που «έριξε» τη Χούντα, είτε κάποιος το θεωρεί απλώς μια κατάληψη, με μοναδικό αποτέλεσμα να επιβληθεί μια ακόμη σκληρότερη και γελοιωδέστερη Χούντα, που πρόδωσε την Κύπρο, σήμερα το διακύβευμα είναι άλλο.

Σήμερα, το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι μια χώρα που αν σηκώσεις μια κομματική σημαία, μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις χωρίς επιπτώσεις. Σήμερα το διακύβευμα είναι αν θα επικρατήσει η κοινή λογική.

Τα αυτοπροσδιοριζόμενα ως κόμματα της Αριστεράς την ώρα που επικρίνουν την Κυβέρνηση για την ελλιπή προετοιμασία ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας, την ώρα που την κατηγορούν ότι δεν πήρε έγκαιρα μέτρα, την ίδια ώρα θα ήθελαν να γίνουν σ’ όλη τη χώρα οι καθιερωμένες πορείες με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Γιατί αυτή η αντίφαση; Γιατί, όπως μας είπε ο Αλέξης Τσίπρας «η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα». Λογικό επιχείρημα αν σκεφτεί κανείς ότι το Πολυτεχνείο υπήρξε το πιο κραυγαλέο παράδειγμα του πως κάποιοι εμπορεύτηκαν τη συμμετοχή τους στα γεγονότα του Πολυτεχνείου για να χτίσουν πολιτικές καριέρες και να πάρουν υπουργικούς θώκους εμπορευόμενοι τη Δημοκρατία.
Βεβαίως το εμπόριο της Δημοκρατίας γίνεται από ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλο σεβασμό στη Δημοκρατία, αφού ρέπουν προς τη λαϊκή Δημοκρατία ή ακόμη είναι και θιασώτες της Δικτατορίας του προλεταριάτου. Κάτι που δεν είναι και τόσο Δημοκρατικό.

Και βεβαίως εδώ το τρανό παράδειγμα είναι το ΚΚΕ. Ο οπουρτουνισμός του οποίου έφτασε στο σημείο να συνυπογράψει ανακοίνωση για την «χουντική απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις» με έναν από τους πιο φιλοαμερικανούς πρωθυπουργούς των τελευταίων ετών, που έβρισκε διαβολικά καλό τον Τραμπ και του έδωσε 1,1 δις ευρώ για την αναβάθμιση των ελληνικών – νατοϊκών F-16.

Όμως ο ξεπεσμός όλων αυτών που θα ήθελαν να σπάσει το lockdown και να γίνουν οι πορείες για το Πολυτεχνείο έγκειται στο γεγονός ότι προτρέπουν κάποιους ανθρώπους να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους προς χάρις μιας βλακώδους αντιπολιτευτικής στάσης, που εξομοιώνει τις απαγορεύσεις του lockdown με τα εγκλήματα της Χούντας.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας συζήτησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη την επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει για το ζήτημα εξαίρεσης των αγροτών Αιτωλοακαρνανίας από την ενίσχυση στην επιτραπέζια Ελιά Καλαμών.
Στην πρωτολογία του ανέφερε ότι:

" Στην Αιτωλοακαρνανία, ένας τεράστιος αριθμός αγροτών, που παράγει το 45% της ελιάς καλαμών της Ελλάδας, μένει εκτός της ενίσχυσης για την επιτραπέζια ελιά Καλαμών.
Μένουν εκτός, διότι,χωρίς υπαιτιότητα τους, οδηγήθηκαν να δηλώνουν τις ελιές Καλαμών που παράγουν ως επιτραπέζιες βρώσιμες ελιές.
Αυτό το έπρατταν διότι στο παρελθόν ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεχόταν ως ελιές Καλαμών
μόνο εκείνες που προέρχονταν από τη Μεσσηνία.
Όταν αυτό άλλαξε, υπήρξε πλημμελής ενημέρωση των Αιτωλοακαρνάνων ελαιοπαραγωγών .
Σε παράλληλο χρόνο, όμως, οι υπηρεσίες γνώριζαν πολύ καλά ότι στις εκτάσεις αυτές καλλιεργούνταν ελιές ποικιλίας Καλαμών.
Αυτό αποδεικνύεται από 5 συνθήκες:
1)Από τα τιμολόγια που εξέδιδαν και καταχωρούσαν οι αγρότες όπου ανέγραφαν διαχρονικά «ελιές καλαμών»
2) Από τους οργανισμούς πιστοποίησης, ακόμα και τους βιολογικούς, που τις κατέγραφαν ως «ελιές καλαμών.»
3) Από το γεγονός ότι όλοι ελάμβαναν κάθε χρόνο την ενιαία στρεμματική ενίσχυση ως παραγωγοί «ελιάς καλαμών»
4) Από το γεγονός ότι ελάμβαναν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ ως καλλιεργητές «ελιάς καλαμών»
5) Τέλος, από το ότι όπως είναι γνωστό, οι εν λόγω καλλιεργητές πληρώνουν εισφορές στον ΕΛΓΑ ακριβώς το ίδιο ποσό, 10,78€
,με εκείνους που δηλώνουν τον κωδικό που αφορά στις ελιές καλαμών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αγαπητέ κ. Υπουργέ, και με δεδομένη την ευαισθησία που σας χαρακτηρίζει, είμαι βέβαιος ότι θα έχετε τη διάθεση να δώσετε μια συνολική λύση στο πρόβλημα και να ενισχυθούν οι Αιτωλοακαρνάνες αγρότες όπως τους αξίζει.

Στη δευτερολογία του ο Σπήλιος Λιβανός ανέφερε:

"Υπάρχει κοινός τόπος στην αντίληψη του προβλήματος, που οφείλεται σε λάθος των υπηρεσιών.  Για να έχουμε αίσθηση των συγκεκριμένων παραγωγών και του προβλήματος, στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν περίπου 13.135 στρέμματα όπου δηλώνονται σωστά, αλλά υπάρχουν 127.000 στρέμματα που δηλώνονται εσφαλμένα.

Ως λύση προτείνω είτε το άνοιγμα του συστήματος ΟΣΔΕ 2019, είτε την χορήγηση οριζόντιας ενίσχυσης ως συμπληρωματικού μέτρου στην ήδη εξαγγελθείσα ενίσχυση.

Στην προσπάθεια αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας που οραματίζεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι κρίσιμη η ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο υπουργός Μάκης Βορίδης αναγνώρισε την ύπαρξη του προβλήματος και ανέφερε ότι το Υπουργείο εξετάζει την δυνατότητα ενός συμπληρωματικού μέτρου ενίσχυσης των Αιτωλοακαρνάνων αγροτών.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε σήμερα πως στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την άρση του lockdown είναι να ανοίξουν τα εστιατόρια και τα καφέ πριν από τα Χριστούγεννα.

«Είμαστε λίγες ημέρες μακριά από το να εξετάσουμε και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για την επόμενη φάση και την άρση του lockdown», ανέφερε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει πρώτα το άνοιγμα των σχολείων, στη συνέχεια του λιανεμπορίου και μετά της εστίασης πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Θα ανοίξουν εστιατόρια και καφέ, όχι μπαρ και νυχτερινά κέντρα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, πάντα μετά από τις συστάσεις των ειδικών, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο με καθήμενους. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν θα ανοίξουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, καθώς εκεί συγκεντρώνονται όρθιοι και δημιουργείται συγχρωτισμός.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε πως μέσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι να υπάρχει και συγκεκριμένο ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, αφού ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Σχεδιασμός για το τέλος του lockdown -Σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση

Ερωτηθείς για τα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως στον σχεδιασμό είναι η επιστροφή όλων των μαθητών (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων) μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τόνισε πως θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, ακολουθώντας ουσιαστικά το παράδειγμα του Μαΐου. «Ο σχεδιασμός αναμένεται να μοιάζει με το άνοιγμα του Μαΐου, δηλαδή σε τρεις φάσεις. Πρώτα τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και στη συνέχεια η εστίαση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με περιορισμούς η επιστροφή στην κανονικότητα

Πάντως ο κ. Πέτσας τόνισε πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με περιορισμούς και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία, ενώ το οριστικό πλάνο αναμένεται να το παρουσιάσει η κυβέρνηση στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Πηγή: iefimerida.gr

Για τα σημερινά γεγονότα στο Πολυτεχνείο και για τη στάση του ΚΚΕ μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως «νιώθω μεγάλη απογοήτευση, τιμώ το ΚΚΕ. Είναι πολύ απογοητευτικά αυτά τα πράγματα. Την ώρα που έχουμε 95% καλυμμένες ΜΕΘ, μια πολιτική παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση με 1.500 άτομα; Δεν υπάρχουν αυτά τα άτομα. Με δική μου εντολή ο αξιωματικός που ήταν παρών, ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης, να αποχωρήσουν. Και αυτό δεν συνέβη. Μη μου πείτε ότι συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημίου για να αποχωρήσουν τελείως. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διαλύσουμε τη συγκέντρωση. Φανταστείτε με αυτή την υγειονομική κρίση να βαδίζουν 1.500 άτομα στο κέντρο της Αθήνας”.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι σήμερα δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις. Όπως εξήγησε τόσο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα όσο και στην εκδήλωση του ΚΚΕ με 200 τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας. Ήταν μια πολιτική εκδήλωση, και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης τόνισε ο υπουργός ενώ ανέφερε πως «ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο».

«Είναι πολίτικα κόμματα με πολιτικές εκδηλώσεις οφείλαμε να το ανεχτούμε σήμερα που είναι μια ξεχωριστή ημέρα».

«Αποφασίσαμε σήμερα να μη σταματήσουμε τη ζωή των πόλη πρέπει να λειτουργεί σα να είναι καθημερινή μέρα και θα το συνεχίσουμε αυτό για να τελειώνει η υπόθεση με διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή».

Παράλληλα ανέφερε πως όλες οι καταγγελίες περί προπηλακισμών θα διερευνηθούν ενώ επεσήμανε οτι «σε όλους όσους προσήχθησαν θα επιβληθούν πρόστιμα για τον κορονοϊό. Θα υπάρξουν πέρα από την ποινική μεταχείριση, και πρόστιμα. Για τη συγκέντρωση που έγινε θα διερευνηθούν όλες οι αιτίες, γιατί υπάρχει παραβίαση του Ποινικού Κώδικα».

«Τι θέλαμε να πετύχουμε σήμερα. Ειρηνική ήμερα το πετύχαμε. 2ον δημοκρατική ημέρα, τα κόμματα και οι φορείς να εκδηλώσουν το σεβασμό τους για τα θύματα, το πετύχαμε. 3ον να μην καταστραφεί η πόλη από διάφορους μπαχαλάκηδες που το κάνουν κάθε φόρα, τα μετείχαμε αυτά.

Ακόμη ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να διεξαχθούν οι πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

«είναι προφανές πως εν μέσω πανδημίας δεν μπορούν να γίνουν διαδηλώσεις όπως έγιναν πέρυσι. Θα τελειώσουμε φέτος με την υπόθεση του κορωνοϊού υποθέτω»., ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsit.gr

«Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, μα και τι να μαγειρέψω, χα, χα, χα, δεν έχω πια τίποτα», έγραψε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στον λογαριασμό της στο Facebook.

Συνοδεύοντας την ανάρτησή της με δύο εξίσου δραματικές φωτό, στις οποίες φαίνεται να διαβάζει υπό το φως μιας λάμπας, καθώς, όπως γράφει στην ανάρτησή της, της έκοψαν το ρεύμα, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη έγραψε:

«ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΕΤΩΝ 62.

Η ΔΕΗ χθες μου έκοψε το ρεύμα και δεν έχω ούτε τηλέφωνο, ούτε ιντερνέτ.

Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, μα και τι να μαγειρέψω, χα, χα, χα, δεν έχω πια τίποτα, δεν έχω ψυγείο, μα αυτό έτσι κι αλλιώς είναι τελείως άδειο, δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ. Και πραγματικά κρυώνω!

Ήρθα σε ένα καλό γείτονα για να στείλω το sos!

Επίσης δεν έχω να φάω! Περισσότερο τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια!

Δεν έχουμε απολύτως τίποτα! Ούτε ένα σεντ….

Τίποτα απολύτως τίποτα!

Ζητάμε κάποια βοήθεια!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Δεν έχω κινητό. Μιας φίλης, 6943-286265

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ!

ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ! HELP!!!!!»

Δείτε την ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη:

Πηγή: iefimerida.gr 
Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ