Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  6:26: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Τομέα Περιβάλλοντος Κίνημα Αλλαγής

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου για την επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή της Ακαρνανίας από την Κυβέρνηση.

Με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου και εκπροσώπους φορέων της περιοχής συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος Γιώργο Π. Αποστολόπουλο, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Νίκο Χούτα, το μέλος της Γραμματείας Χρήστο Μπαρμπαρέσο και την Τομεάρχισσα Εθελοντισμού Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα.
Στη συνάντηση αναλύθηκε διεξοδικά από την πλευρά των εκπροσώπων του Δήμου το πρόβλημα που έχει ανακύψει στην ευρύτερη περιοχή της Ακαρνανίας με την πρόθεση της Κυβέρνησης να προβεί σε ευρύτατη επέκταση εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιεργειών.
Στη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε τόσο η ανάγκη διατήρησης της ευάλωτης περιβαλλοντικής ισορροπίας στο θαλάσσιο οικοσύστημα όσο και η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας στις ήδη υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες.

Ο εκσυγχρονισμός και ο χωροθετικός εξορθολογισμός τους εξάλλου έγινε από κοινού αποδεκτό ότι είναι αναγκαίος, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επέκτασή τους στο παραλιακό μέτωπο.

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής τονίστηκε ότι κορυφαία προτεραιότητα αποτελεί η προστασία του Περιβάλλοντος και η ανάπτυξη που δεν στηρίζεται σε «μονοκαλλιέργειες» αλλά σε πολύπλευρες και αειφόρες δράσεις, αντίθετα με τη σημερινή Κυβερνητική πολιτική.

Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη συνύπαρξης στις θάλασσες της πατρίδας μας όλων των νόμιμων αλιευτικών δράσεων παραδοσιακών και σύγχρονων, με τους περιορισμούς φυσικά που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση ώστε να εξασφαλίζεται η περιβαλλοντική προστασία, τα αλιευτικά αποθέματα, η χωροταξική ισορροπία, οι θέσεις εργασίας, η πολύπλευρη ανάπτυξη, η οικονομική ευημερία και η ποιότητα ζωής για όλους.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λίγη μόλις ώρα μετά την ανάρτηση του στο Twitter στην οποία αναγνώριζε έστω έμμεσα την ήττα  Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ τα γυρίζει και με νέα του ανάρτηση τονίζει ότι δεν παραδέχεται τίποτα.

«Κέρδισε μόνο στα μάτια των ψευδών μέσων ενημέρωσης. Δεν παραδέχομαι τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη», έγραψε.

Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την άποψή του περί νοθείας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι θα τις κερδίσει.

Νωρίτερα με αναρτήσεις του στο twitter είχε προβεί σε μια πρώτη έστω κι έμμεση παραδοχή της ήττας, κάνοντας λόγο σε κάθε περίπτωση σε νοθευμένα εκλογικά αποτελέσματα.

«Κέρδισε επειδή οι εκλογές ήταν “νοθευμένες”. Δεν επιτρέπονταν παρατηρητές, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια ιδιωτική εταιρεία των ακραίων αριστερών, Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις για το Τέξας (το οποίο κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα ψεύτικα και σιωπηλά ΜΜΕ και πολλά άλλα!», έγραψε συγκεκριμένα ο Τραμπ.

«Όλες οι μηχανικές “βλάβες” που έλαβαν χώρα το βράδυ των εκλογών ήταν στην πραγματικότητα εκείνοι, που πιάνονταν προσπαθούν να κλέψουν ψήφους. Το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Οι επιστολική ψήφος είναι ένα αρρωστημένο αστείο!» έγραψε σε αμέσως επόμενη ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: skai.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 18:20

Παραδέχθηκε την ήττα του ο Τραμπ

Την ήττα του στις προεδρικές εκλογές αναγνώρισε και επισήμως ο Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter υπογράμμισε ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές, αλλά αυτό συνέβη επειδή σύμφωνα με τον ίδιον οι εκλογές δεν ήταν δίκαιες.

Για πρώτη φορά ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την ήττα τους στις εκλογές, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τον Τζον Μπάιντεν, αλλά και επιμένοντας ότι έγινε νοθεία, όπως υποστήριξε σε ανάρτησή του στο twitter.

«Κέρδισε (αυτός) γιατί οι εκλογές ήταν νοθευμένες», υποστηρίζει μεν, αλλά για πρώτη φορά αποδέχεται ότι είναι ο ηττημένος.

DonaldTrump 15 11 2020

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έντονα αντέδρασαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 στην ανακοίνωση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις σε όλη την επικράτεια μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει:

«Η κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα “καθ’ άπασαν την επικράτειαν”, όχι μόνο αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα, αλλά επιβεβαιώνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί μόνο ως πρόσχημα την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό, στην υπηρεσία της στυγνής δικτατορίας των μονοπωλίων.»

Ο Περισσός υπογραμμίζει:

«Αυτές οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που ξέρει και να παλεύει και να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας, πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς.»

Επικοινωνίες Βαρουφάκη

Σε υψηλούς τόνου και η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25:

«Η απαγόρευση της συμβολικής διαμαρτυρίας ακόμα και σε ολιγομελείς ομάδες βουλευτών – και μάλιστα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας – συνιστά ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στη Δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα.»

Το ΜέΡΑ25 προσθέτει ότι:

«Η κυβέρνηση διολισθαίνει συνειδητά, υπό την κάλυψη της πανδημίας, σε αντιδημοκρατικές πρακτικές που, πρώτον, απονομιμοποιούν στη συνείδηση δημοκρατών τα μέτρα προφύλαξης κατά του θανατηφόρου ιού, και, δεύτερον, προδιαγράφουν μονιμοποίηση της περιστολής των πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο κίνδυνος τόσο για την Δημοκρατία όσο για την δυνατότητα της κοινωνίας να παραμείνει ενωμένη εναντίον της Πανδημίας υπονομεύεται από τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε προσωπική δήλωση στην οποία αναφέρει:

«Ο ξέφρενος κυβερνητικός αυταρχισμός που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θα οδηγήσει στην απο-νομιμοποίηση των μέτρων προφύλαξης των πολιτών από αυτήν.

Με βαθειά ανησυχία για αυτές τις εξελίξεις, θα επικοινωνήσω σήμερα με τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Εν όψει του κλίματος διχόνοιας που καλλιεργεί η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, είναι στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον η μεταξύ μας συνεννόηση.»

Πηγή: cnn.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι που οδηγηθήκαμε σε νέο lockdown, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

«Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά» ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν μπορεί να κάνει μια πρόβλεψη για το πώς θα πάμε προς τα Χριστούγεννα και για το εάν θα εφαρμοστεί ένα lockdown – φυσαρμόνικα, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι «ξέρουμε από την πρώτη φάση της πανδημίας ότι το lockdown αποδίδει γρήγορα. Είναι το πιο δραστικό μέτρο και γι’ αυτό το πιο αποτελεσματικό. Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά, αλλά με πιστή εφαρμογή των μέτρων μπορούμε να τα γιορτάσουμε πιο περιορισμένα, με λιγότερες συναναστροφές, αλλά το κυριότερο να παραμείνουμε όλοι υγιείς».

Όταν ερωτήθηκε για το τι έφταιξε και φτάσαμε στο δεύτερο lockdown, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «σε γενικές γραμμές δύο ήταν οι συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη δυσμενή και ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη. Η χαλάρωση που παρατηρήθηκε στην τήρηση των μέτρων, σε συνδυασμό με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και της συνεπακόλουθης διαφοροποίησης της κοινωνικής συμπεριφοράς, του μεγαλύτερου συγχρωτισμού δηλαδή σε κλειστούς χώρους».

«Οι βορειότερες περιοχές της χώρας προφανώς επηρεάστηκαν πρώτες και το τελευταίο διάστημα βλέπαμε μια έντονη αυξητική τάση να διαμορφώνεται, με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες να μπαίνουν πρώτες σε πολύ αυστηρό καθεστώς. Την τελευταία εβδομάδα, όμως, πριν από την απόφαση της κυβέρνησης για την εφαρμογή του γενικού απαγορευτικού, η αναπαραγωγή του ιού εμφάνισε μια εκρηκτική αύξηση σε όλη σχεδόν τη χώρα – εξ ου και οδηγηθήκαμε στην απόφαση για νέο lockdown», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr

Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στο κλείσιμο των σχολείων εξηγώντας ότι “Είναι θέμα κινητικότητας των γονιών, των παππούδων, των γιαγιάδων, των δασκάλων. Όσο μειώνουμε την κινητικότητα μειώνουμε τον κίνδυνο. Είναι το τελευταίο μέτρο που θέλαμε να πάρουμε. Αλλά είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση που αναγκάστηκε η επιτροπή να επιβάλει αυτό το μέτρο”.

Μιλώντας στο MEGA για τα δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνουν σε μαθητές πριν ανοίξουν τα σχολεία αυτά θα γίνουν σε μαθητές όλων των βαθμίδων όπως δήλωσε ο ίδιος.

“1.162 κρεβάτια ΜΕΘ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα. Υπάρχει διασπορά ιού στην κοινότητα. Αντιδράσαμε γρήγορα και αυξήθηκαν οι κλίνες. Και 15.000 αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε αν συνεχίσει να διασπείρεται ο ιός με γεωμετρική άνοδο στην κοινότητα δεν θα ήταν αρκετές” τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι πολύ”…

Ο υπουργός μίλησε για το κρίσιμο θέμα της άρσης του lockdown αποκαλύπτοντας ότι θα γίνει μόνο αν στις 30 Νοεμβρίου έχουμε κάτω από 500 κρούσματα.

“Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. Αν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500 τότε σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία. Πάντα με μέτρα αυτοπροστασίας. Οι επιδημιολόγοι ξέρουν καλύτερα και αυτοί θα κάνουν τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση” εξήγησε ο κ. Κικίλιας.

Κλείνοντας ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο οποίος ενώ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έφυγε από το νοσοκομείο…

“Και σαν υπουργός και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος εγώ πιστεύω. Και ο Χριστός λέει αγαπάτε αλλήλους και προστατεύτε αλλήλους. Είναι το πιο σημαντικό μήνυμα αγάπης που υπάρχει. Προστατεύω τον διπλανό μου, φοράω μάσκα και σέβομαι τη ζωή του. Όλοι πρέπει να προσέχουν, όλοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Δεν εξαιρείται κανείς από αυτό” ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

newsit.gr