Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

Η Υπουργός Παιδείας έχει θέσει ως στόχο την αυτογελοιοποίηση. Δύο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό και τις μάσκες-αλεξίπτωτα, η διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας πραγματοποιούνται τα εξ αποστάσεως μαθήματα σε γυμνάσια και Λύκεια “έπεσε”.

Ακόμα, όμως, και αν λειτουργούσε το σύστημα τηλεκπαίδευσης, εξακολουθούν να υφίσταται σημαντικά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Τι θα γίνει με όλους τους μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση σε υψηλής ταχύτητας διαδίκτυο; Θα τιμωρούνται με απουσίες, όπως ανερυθρίαστα μας γνωστοποίησε η κυρία Κεραμέως; Τι θα γίνει με τα νοικοκυριά που αδυνατούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους δεύτερο και τρίτο υπολογιστή;

Η κυβέρνηση έχοντας ζαλιστεί με τους επαίνους από τα επιχορηγούμενα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, στέκεται κατώτερη των περιστάσεων και στον τομέα της παιδείας! Η “επιτελική αριστεία” του κυρίου Μητσοτάκη είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα υπαρκτά και ουσιώδη προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Αναμένουμε λογοδοσία!

Όσον αφορά την κυρία Κεραμέως, η παραίτηση δεν μπορεί παρά να είναι μονόδρομος!
Επιτροπή Παιδείας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτο :

«Εμείς στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε στο σωστό μείγμα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δεν θέλουμε το κράτος επιχειρηματία και το έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε, όμως, το κράτος ισχυρό για κοινωνική πολιτική και δικαιοσύνη, σύγχρονη παιδεία και για ισχυρό σύστημα υγείας. Μεταρρυθμίζουμε ακόμα μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση τον δημόσιο τομέα για να μπορεί να ανασάνει η αγορά, να δημιουργήσει και να παράξει η μικρομεσαία επιχείρηση, να σταθεί όρθια η μεσαία τάξη που εσείς κατακρεουργήσατε. Εσείς, στον ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες σας συμπεριφέρεστε αναχρονιστικά εις βάρος του ίδιου του κράτους, της οικονομίας, των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων εξ αυτών».

«Η περίοδος του κ. Τσακαλώτου, αλλά και συνολικά της «πρώτης φοράς Αριστερά» έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών, τη φυγή των
καταθέσεων, την υπερφορολόγηση, τη δυσβάστακτη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης που αντιμετωπίστηκε ως ταξικός εχθρός, την αλλεργία στις επενδύσεις και κάθε μορφή επιχειρηματικότητας. Αυτή ήταν η πορεία του κ. Τσίπρα, αυτή και του ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται στη σημερινή συζήτηση.
Στον απολογισμό που συζητάμε σήμερα φαίνεται καθαρά ποιες ήταν οι σπατάλες αλλά και οι αποκλίσεις στον προϋπολογισμό σας. Έχουμε, λοιπόν, μία απόκλιση στους προϋπολογισμούς της τάξεως του 1,9% και μία απόκλιση εξόδων του 2017-18 της τάξεως του 8,6% και καλό θα ήταν να είναι στην αίθουσα ο κ. Τσακαλώτος να μας εξηγήσει γιατί τις έκανε».

Απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις συγκεντρώσεις :

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρο τους πιστούς στις Εκκλησίες. Η ακραία δεξιά βάζει στο στόχαστρό της τη συγκέντρωση για την 17 η Νοέμβρη. Είναι ώρα να σταματήσει ο λαϊκισμόςκαι οι τακτικισμοί από κάθε πλευρά και να επιστρέψουν όλοι στον δρόμο της λογικής. Κάθε υπερσυγκέντρωση πολιτών που αυξάνει τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του ιού, πρέπει να περιορίζεται. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε; Το καταλαβαίνουν τα παιδιά του Δημοτικού που βάζουν τις μάσκες τους. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού το αντιλαμβάνεται πλήρως, με εξαίρεση τον κ. Πολάκη και τον κ. Τσίπρα που τον καλύπτει, ο οποίος θεωρεί ότι είναι έξω από κάθε κανόνα, έξω από κάθε όριο».
Απάντηση στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο:
«Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν μιλάμε για τα εθνικά θέματα. Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι εθνική και πατριωτική. Η πολυδιάστατη αυτή πολιτική, με διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες, όπως πχ με το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει αποδώσει θετικά αποτελέσματα. ‘Εχουμε επανειλημμένα επισημάνει τη δυσκολία της περιόδου μέχρι την ορκομωσία του κ. Μπαιντεν και είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση που χτίζεται από τις επιτυχίες στην εξωτερική μας πολιτική αλλά και τη δυναμική παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της αμερικανικής Γερουσίας, ο Μιτς ΜακΚόνελ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απόλυτο δικαίωμα να διερευνήσει τυχόν "παρατυπίες" στις προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο μετά τη συναντησή του με τον Γενικό Εισαγγελέα Γουίλιαμ Μπαρ ο  οποίος έδωσε το «πράσινο φως» για ομοσπονδιακή έρευνα για τις εκλογές που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα οδηγήσει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που οι Ρεπουμπλικάνοι δείχνουν συσπειρωμένοι γύρω από τον πρόεδρο Τραμπ γιατί φοβούνται πως θα χάσουν και την πλειοψηφία που διέθεταν στην Γερουσία.

Σε ομιλία του στην Γερουσία ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης δεν αναγνώρισε τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως εκλεγμένο πρόεδρο και την Καμάλα Χάρις ως εκλεγείσα αντιπρόεδρο.

"Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απόλυτο δικαίωμα να διερευνήσει ισχυρισμούς για παρατυπίες και να σταθμίζει τις νομικές του επιλογές", δήλωσε ο ΜακΚονέλ.

Στο οποίο για πρώτη φορά εδώ και χρόνια υπάρχει  μια σαφής πλέον πρωτοκαθεδρία των δικαστών με συντηρητική προσέγγιση, οι οποίοι θα κληθούν να ελέγξουν τους συναδέλφους τους από Πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια, που ανέχθηκαν τις μεθοδεύσεις συγκεκριμένων κύκλων του δημοκρατικού κόμματος ως προς  τον τρόπο  με τον οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές.

Μάλιστα η  συγκεκριμένη Πολιτεία αναμένεται να ελεγχθεί και σε σχέση με  το εάν εφάρμοσε ακόμη και αυτές τις ίδιες τις δικαστικές αποφάσεις που έθεταν κάποια συγκεκριμένα όρια στον τρόπο καταμέτρησης, όπως παραδείγματος χάριν  το εάν είχε διαχωρίσει τις ψήφους που  ήλθαν μετά το πέρας  της εκλογικής διαδικασίας, προκειμένου τα δικαστήρια να αποφασίσουν για την   νομιμοτητά  τους.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε ένα  χρονικό σημείο το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς το ρεπουμπλικανικό κόμμα δείχνει - με ελάχιστες παραφωνίες - να συσπειρώνεται πίσω από τον Ντόναλντ Τράμπ, γεγονός που δείχνει ότι κάτι ίσως να ... αλλάξει σύντομα!

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εντύπωση προκαλούν οι πολλές μαζεμένες «συμπτώσεις» μετά την εκλογή το Τ.Μπάιντεν στον γνωστό αδέσμευτο δημοσιογράφο Γ.Τράγκα αφού «Μόλις κέρδισε ο κύριος Μπάιντεν, εντελώς συμπτωματικά βρέθηκε το εμβόλιο, ανέβηκε το Χρηματιστήριο ξεφούσκωσε η τιμή του χρυσού και ηρέμησε η παγκοσμιοποίηση»

Πλέον ο Γ.Τράγκας είναι πεπεισμένος πως όντως υπήρχε συνωμοσία ενααντίον του Ν.Τραμπ για να χάσει την προεδρία των ΗΠΑ.

«Όταν είσαι κλεισμένος στο σπίτι και υπάρχει μπροστά σου το θέαμα διεγερμένων δημοσιογράφων που σχεδόν κραυγάζουν για τον covid19 πανικοβάλλοντας και τρομοκρατώντας τον κόσμο, δεν αντιλαμβάνεσαι ότι όσα περνάει ή θέλει περάσει η εκτελεστική εξουσία. Μειώνεις το διάβασμα, η προσοχή αποσπάται από την ένταση της τηλεόρασης» λέει χαρακτηριστικά.

«Η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι το εμβόλιο θα το κάνουν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιβληθεί σε κανέναν άνθρωπο που δεν θέλει να το κάνει. Ηρεμότατα πλέον η Άνγκελα Μέρκελ, μετά την ήττα του κυρίου Τραμπ, υποστήριξε το δικαίωμα όλων εκείνων που είναι κατά του εμβολιασμού.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της είναι 90% αποτελεσματικό. Ακολουθούν εντός ολίγου και άλλα εμβόλια. Η Ανατολή έχει τα δικά της, η Ρωσία δύο και η Κίνα δεν ξέρουμε πόσα.

Η πονηρή φαρμακοβιομηχανία της Δύσης θα έχει σε λίγο ολόκληρο «μενού». Έτσι είναι ο πλανήτης το 2020. Το μυστικό στα εμβόλια, όπως τα διαβάζω, είναι ότι δεν είναι εμβόλια.

Απλά οι επιστήμονες με αυτά χαμηλώνουν πάρα πολύ το ιικό φορτίο, την τοξικότητα του ιού, και δεν υπάρχουν συμπτώματα. Δηλαδή στην πραγματικότητα, με βάση αυτά που διαβάζω, βρήκαν αποτελεσματικά φάρμακα.

Αποδεικνύεται τώρα στην πράξη ότι οι θεωρίες συνωμοσίας είχαν βάση. Ο Τραμπ και οι πολιτικοί του ενοχλούσαν τη λέσχη των δισεκατομμυριούχων. Οι Γερμανοί και οι Κινέζοι ήταν θυμωμένοι μαζί του. Το ίδιο και η SiliconValley.

Ο ιός εντελώς συμπτωματικά δραπέτευσε από την Κίνα, όταν όλοι κατάλαβαν πριν από έναν χρόνο ότι είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντά τους.

Έβαλε δασμούς ή απειλούσε με μεγαλύτερους δασμούς τα γερμανικά και κινέζικα προϊόντα. Πολέμησε όλα τα αφεντικά του διαδικτύου. Ποιοι κερδίζουν τώρα από τον covid19;

Η SiliconValley. Μόνο ο Μπιλ Γκέιτς κέρδισε περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο κύριος Μπέζος με την Amazon διπλασίασε τα κέρδη του. Δέκα τοις εκατό ανέβηκαν οι μετοχές του κυρίου Ζάκερμπεργκ, δηλαδή έβαλε στην τσέπη 10 με 11 δισεκατομμύρια.

Βουνά με λεφτά κέρδισαν και κερδίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες. Πραγματικά δεν ήταν καθόλου συνωμοσία. Ούτε η δική μας κυβέρνηση πήρε ή παίρνει μέρος.

Ήταν και είναι μια ιδιαίτερα αποδοτική μπίζνα σε βάρος της ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ένας ιός με ελάχιστη θνητότητα, με τη βοήθεια της τηλεόρασης, του πανικού και του φόβου, έσπρωξε και σπρώχνει ωκεανούς δολαρίων στις τσέπες συγκεκριμένων ανθρώπων.

Εδώ στην πολύπαθη πατρίδα μας αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη διαλύει τον τόπο, αποτεφρώνει την οικονομία και διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τη διοίκηση.

Είτε από ανικανότητα είτε εξ επίτηδες προβαίνει στην μεγαλύτερη απορρύθμιση της αγοράς που έχει γίνει εν καιρώ μνημονίου.

Ο περίφημος Κούλης, όπως τον λένε πολλοί, δεν έχει ούτε το απαραίτητο μυαλό ούτε την απαραίτητη αποφασιστικότητα για να πάρει κάποιες σοβαρές, λογικές και αποδεκτές από τον κόσμο πολιτικές αποφάσεις.

Προσπαθεί να περάσει την τηλεκπαίδευση, την τηλεργασία και το τηλε-shopping κλείνοντας τον κόσμο στα σπίτια του, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του αποτυγχάνουν.

Υπουργός Παιδείας, κυρία Ναυαγέως, απέτυχε πλήρως να εφαρμόσει την τηλεκπαίδευση. Η τηλεργασία και ο εγκλεισμός των ανθρώπων φέρνει χιλιάδες ψυχικές ασθένειες. Ο Κικίλιας είναι άξιος όλων των κατηγοριών για εγκατάλειψη χιλιάδων ανθρώπων που δεν θα αποκατασταθεί η υγεία τους μετά από αναστολή του 80% όλων των γενικών χειρουργείων.

Χθες το βράδυ, η ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η πολιτική εμπλέκεται με την λοιμωξιολογία και παράγει «βρώμικα» αποτελέσματα αποτεφρώνοντας την εθνική οικονομία.

Δολοφονώντας χιλιάδες ανθρώπους. Καταστρέφοντας εκατομμύρια οικογένειες. Δεν είναι τυχαίο που ολόκληρες κοινωνίες ξεσηκώνονται σε όλον τον κόσμο. Η ανακοίνωση της Επιτροπής αποδεικνύει τι ακριβώς συμβαίνει. Φώναζαν χθες στα κανάλια ότι πέθαναν 41 άνθρωποι, και φώναζαν σε μια χώρα που αυτά τα κανάλια έχουν αποκρύψει ότι μόνο στη χρονιά που διανύουμε μέχρι στιγμής έχουμε χάσει πάνω από εκατό χιλιάδες Έλληνες από διάφορες σοβαρές ασθένειες.

Οι 41 που πέθαναν είχαν διάμεση ηλικία τα 79 έτη, και βάζουν το «διάμεση» γιατί οι περισσότεροι είναι πάνω από 80-85 έτη, κοντά στα 90 έτη, αλλά ο μέσος όρος με τρεις τέσσερις που είναι κοντά στα 75 έτη βγάζει το 79.

Αν δώσουν αναλυτικά στοιχεία, είναι στην πλειοψηφία τους υπέργηροι. Επίσης δολίως στην τελευταία σειρά αναφέρουν με ειλικρίνεια ότι το 96,5% των 41 θανάτων, δηλαδή οι 37 ή οι 38, είχαν βαριές ασθένειες. Επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσουν τους ‘Έλληνες και να δικαιολογήσουν τα χάλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Δεν έκαναν τα απαραίτητα από την εποχή που ξεκίνησε ο κορονοϊός, και απλά βάπτιζαν τις ΜΕΘ γενικής νοσηλείας σε ΜΕΘ covid19.

Ξαφνικά, όπως έχετε καταλάβει, λίγο πριν και μετά τις Αμερικανικές εκλογές. Έχουν χαθεί από την ελληνική τηλεόραση οι ομαδικοί τάφοι στη Βραζιλία, ο κακός φίλος του Τραμπ ο Μπολσονάρου, ο covid19 στο Μεξικό και στη Νότια Αμερική. Γενικά έχει εξαφανιστεί ο covid19 από την Κίνα, την Ρωσία, τις Σκανδιναβικές χώρες. Επανήλθε με δύναμη εδώ στην Ευρώπη, εδώ που ορίζει τα πράγματα η κυρία Μέρκελ.

Η πολιτική που εφαρμόζεται έχει να κάνει με την ενίσχυση των μονοπωλίων και ειδικά ορισμένων κατηγοριών πολυεθνικών. Παραδείγματος χάρι, της πληροφορικής, του τηλε-shopping, τωνανεφοδιαστικών επιχειρήσεων, της πράσινης ενέργειας και όλων εκείνων των εταιριών που ασχολούνται με το περιβάλλον.

Προκειμένου να ελέγξουν τον πληθυσμό και να μεταβάλλουν την οικονομία, επιχειρούν να καταργήσουν ατομικές ελευθερίες και Συντάγματα. Θέλουν τους ανθρώπους, ειδικά τους νέους, περισσότερες ώρες πάνω από ένα κομπιούτερ. Αυτό φέρνει μεγάλα κέρδη στη SiliconValley, στη Amazon, και ανατολικά στον AliBaba.

Δεν είναι καθόλου συνωμοσία. Είναι μια πολύ δυνατή μπίζνα. Λένε ότι ενδιαφέρονται για τους ηλικιωμένους αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να φύγουν όλοι. Να καθαρίσει το συνταξιοδοτικό, οι κρατικές δαπάνες.

Θέλουν να γυρίσουν την Παιδεία σε τηλεκπαίδευση. Έτσι μειώνονται οι δημόσιες δαπάνες. Δεν χρειάζονται αίθουσες και πολλοί καθηγητές. Η κατάργηση του Πολιτισμού και της Τέχνης είναι αναγκαία για τις εκπτώσεις που υφίστανται η Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα.

Ο ιός δίνει δυνατότητα να μαζευτούν οι κρατικές δαπάνες. Η γενική απορρύθμιση της αγοράς φέρνει τα δικά της γεράκια, τους δικούς της γύπες στη θέση των πολλών σπουργιτών.

Το πείραμα έχει επιτευχθεί στο παρελθόν με πραξικοπήματα, πολέμους και αξιοποίηση θεομηνιών. Τώρα βολεύει ο κορονοϊός. Όταν είσαι κλεισμένος στο σπίτι και υπάρχει μπροστά σου το θέαμα διεγερμένων δημοσιογράφων που σχεδόν κραυγάζουν για τον covid19 πανικοβάλλοντας και τρομοκρατώντας τον κόσμο, δεν αντιλαμβάνεσαι ότι όσα περνάει ή θέλει περάσει η εκτελεστική εξουσία. Μειώνεις το διάβασμα, η προσοχή αποσπάται από την ένταση της τηλεόρασης.»

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 18:42

Η μικρόνοα λογική της ανάθεσης

Οι αμερικανικές εκλογές τελείωσαν με κάπως περιπετειώδη τρόπο και ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έτσι λοιπόν πολλοί στην Ελλάδα ανακουφίστηκαν με την εκλογή του υποψηφίου των Δημοκρατικών, αφού εδώ και καιρό επικράτησε όχι μόνο σε ορισμένους αναλυτές, αλλά και στην πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, πως ο Τζο Μπάιντεν θα βάλει χαλινάρι στον Ερντογάν και έτσι λίγο – πολύ τα προβλήματά μας με την Τουρκία θα τελειώσουν.

Το να αναζητούμε «προστάτη» σε αυτή τη χώρα δεν είναι βέβαια κάτι καινούργιο. Είναι γενικότερη η αποτυχία μας στο να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Έτσι κάναμε με την οικονομία και τη δημοσιονομική πολιτική την «αναθέσαμε» στα μνημόνια, τις Βρυξέλλες και τη Γερμανία. Το ίδιο ισχύει και με τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, που συνήθως τα «αναθέτουμε» στις ΗΠΑ.

Και παρόλο που σε πολλά παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος φάγαμε τα μούτρα μας, δυστυχώς δεν βάζουμε μυαλό. Και πέραν τούτου συνεχίζουμε με την συνήθη επαρχιώτικη αγαρμποσύνη να δείχνουμε τις προτιμήσεις μας για το ποιον πρέπει να εκλέξουν άλλοι λαοί. «Ελπίζω να μην μας βρει αυτό το κακό» είχε πει ο Τσίπρας προεκλογικά για τον Τραμπ, όμως όταν τον συνάντησε στο Λευκό Οίκο διαπίστωσε ότι η προσέγγισή του είναι διαβολική, αλλά γίνεται για καλό. Προϊόντος του χρόνου αντιληφθήκαμε ότι ο Τραμπ «παίζει» με τον Ερντογάν, δεν τον θαυμάζει απλώς, όπως του περισσότερους δικτάτορες,  αλλά είναι «δεμένος» μαζί του με επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο. Έτσι ο Μπάιντεν έγινε apriori ο καλύτερος για τα ελληνικά συμφέροντα πρόεδρος των ΗΠΑ. Έγινε Μπαιντενόπουλος…  Μετά, βεβαίως, θα… γυρίσουμε πλευρό.

Το μόνο που είναι πιο πιθανό να συμβεί είναι ο Ερντογάν να μπορεί να μιλάει στο τηλέφωνο με την ίδια ευκολία που με μιλούσε με τον Τραμπ, από τη στιγμή που ο γαμπρός του δεν κάνει δουλειές με τον γαμπρό του Μπάιντεν… Πέραν τούτου όλα τα άλλα είναι ζητούμενα.

Τα σοβαρά κράτη, πόσο μάλλον οι ΗΠΑ, έχουν σταθερές και δεν αλλάζουν εύκολα πολιτική από τον ένα πρόεδρο στον άλλο. Ακόμη και ο αλλοπρόσαλλος Τραμπ περιορίστηκε σε κάποιο βαθμό από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ για τα θέματα που αφορούν την Τουρκία. Επί Τραμπ, ας μην ξεχνάμε οι ΗΠΑ πέταξαν έξω από το πρόγραμμα των F35 την Τουρκία και ατύπως επέβαλλαν κάποιες κυρώσεις, με αποτέλεσμα για παράδειγμα η Τουρκία να δανείζεται ανταλλακτικά για τα F16 από το Πακιστάν.

Αντί να νομίζουμε λοιπόν πως γίναμε τα αγαπημένα ανιψάκια του θείου Τζο, καλόν είναι να σοβαρευτούμε. Γιατί το πιο πιθανό είναι ο θείος Τζο να επιδιώξει τη δημοκρατική ανατροπή του Ερντογάν και όχι να χάσει η Δύση την Τουρκία. Ας εγκαταλείψουμε λοιπόν αυτή την επαρχιώτικα μικρόνοα λογική και ας προσπαθήσουμε να περάσουμε στις ηγεσίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης τα θέλω μας και τις επιδιώξεις μας. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να αναπτύξουμε μια στρατηγική. Σχέδιο όμως δεν έχουμε παρά το γεγονός ότι επί σχεδόν τρεισήμισι μήνες ζούμε μια παρατεταμένη κρίση με το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Την πάση θυσία αποτροπή του ενδεχομένου να μείνει η Βόνιτσα χωρίς καμμιά Τράπεζα, ζήτησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Βαρεμένος από τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς μετά την εκδήλωση της πρόθεσής της για αποχώρηση, ανάλογο σχέδιο υπάρχει και για το υποκατάστημα της Εθνικής σύμφωνα με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαρεμένο, οι ιθύνοντες της Πειραιώς αναγνωρίζουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για την περιοχή και θεωρούν ότι σε περίπτωση αποχώρησης της Εθνικής, η Πειραιώς, που έχει ιδιόκτητο οίκημα στην Βόνιτσα, μπορεί να εξακολουθήσει να λειτουργεί κάτω από έκτακτες συνθήκες και για μερικές ημέρες της εβδομάδας.

“Σε κάθε περίπτωση, είναι απολύτως αναγκαία η ύπαρξη τραπεζικών υποκαταστημάτων στη Βόνιτσα, η οποία είναι το κέντρο μιάς περιοχής που αναζητάει εναγωνίως οικονομικές διεξόδους σε μία δύσκολη και περίπλοκη συγκυρία” υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο κ. Βαρεμένος.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγράφονται ρεκόρ sms στο 13033 – Τι μπορεί να φέρει νέα μέτρα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση, που βλέπει ότι οι πολίτες στέλνουν εκατομμύρια SMS στο 13033 για να βγουν έξω κατά την περίοδο του lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Νοεμβρίου, εστάλησαν 8,6 εκατομμύρια μηνύματα στο 13033. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, στο 13033 στάλθηκαν 4,7 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα και την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, στάλθηκαν 3,9 εκατομμύρια μηνύματα στο 13033. Πρόκειται, μάλιστα, για αριθμούς ρεκόρ αν λάβει κανείς υπόψη ότι στο πρώτο lockdown του Μαρτίου ο μέσος όρος των μηνυμάτων που έστελναν οι πολίτες στο 13033 ήταν περίπου 2,9 εκατομμύρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι στους δρόμους – κυρίως της Αττικής – επικρατεί κίνηση, αυξημένη κατά 35% σε σχέση με το πρώτο lockdown. Κι αυτό γιατί είναι ανοιχτά δημοτικά σχολεία και παιδικοί σταθμοί, η τηλεργασία εφαρμόζεται στο 50%

Τι ισχύει τελικά με τα νέα μέτρα και τα μηνύματα στο 13033

Μετά το σάλο για «κόφτη» στα μηνύματα μέσω sms στο 13033 εν μέσω lockdown ήρθαν διευκρινίσεις από επίσημα χείλη. «Δεν υπάρχει θέμα “κόφτη” στα μηνύματα sms στο 13033 που στέλνει ο κάθε πολίτης», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, και πρόσθεσε ότι όπως και η μάσκα όλα είναι θέμα ατομικής ευθύνης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Ζαριφόπουλος είπε ότι όσον αφορά στα sms ισχύουν όσα ίσχυαν και στο πρώτο lockdown για τον κορονοϊό. Όπως εξήγησε το sms είναι σαν ένα κομμάτι, όπως ακριβώς η έγγραφη βεβαίωση που μπορεί να κάνει κανείς για να μπορέσει να κυκλοφορήσει και μετά καταστρέφεται.

«Δεν αποθηκεύονται τα μηνύματα. Δεν τα κρατάμε τα μηνύματα αυτά. Δεν ήταν ποτέ ο στόχος του 13033 αυτός», εξήγησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος. Ο ίδιος επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χρέωση στο 13033. Οι πολίτες στέλνουν το sms για να δηλώνουν τον σκοπό της μετακίνησής τους και μόνο αυτό, πρόσθεσε. Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος είπε επίσης ότι σίγουρα υπάρχει προβληματισμός για το θέμα του ενός εκατομμυρίου sms που εστάλησαν μόνο το βράδυ της Κυριακής.

Πέτσας για τα μηνύματα στο 13033

Αυτά τα στοιχεία είναι που εξετάζει η κυβέρνηση και δεν αποκλείεται να πέσουν στο τραπέζι νέα μέτρα για την αποφυγή του φαινομένου των άσκοπων μετακινήσεων, καθώς όπως δήλωσε στον Alpha 98,9, ο Στέλιος Πέτσας, στην περίπτωση που τα sms στο 13033 ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια τότε θα σημαίνει χαλάρωση και εφησυχασμός.

«Η περίοδος αυτή δεν είναι ίδια με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ο μέσος όρος των μηνυμάτων στην πρώτη φάση ήταν 2,6 εκατ.. Νούμερα πάνω από αυτά αναμένουμε να δούμε. Αρκετοί από τους μεγάλους έχουν εξοικειωθεί με τα μηνύματα, όμως είναι και οι μετακινήσεις για τα σχολεία. Περιμένουμε νούμερα πάνω από 3 αλλά θέλουμε να δούμε κάτω από 4, γιατί αυτό σημαίνει κάποια υπερβολική χαλάρωση και μετακίνηση. Υπάρχει δυνατότητα ελέγχων. Το Σαββατοκύριακο με τα στοιχεία που έχουμε, είχαμε 181.000 ελέγχους και 3.000 παραβάσεις. Είναι πολλά τα συνεργεία και τα μπλόκα που έχουν γίνει», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Την ίδια στιγμή, παραμένει διάχυτη η ανησυχία για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να ανακοινώνει πρόγραμμα ενίσχυσης για τις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία. «Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πηγή ανησυχίας και κινδύνου. Εδώ και πολλές μέρες, εβδομάδες, ξέραμε ότι θα είχαμε το ζήτημα της διασποράς στους όμορους δήμους και δυστυχώς δεν το αποφύγαμε. Υπάρχει μεγάλη πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας εκεί, οι ΜΕΘ πιέζονται και σήμερα το απόγευμα ο κ. Κικίλιας θα δώσει στη δημοσιότητα το πρόγραμμα ενίσχυσης των νοσοκομείων για τις εντατικές, έτσι ώστε να έχουμε ομαλή πρόσβαση στην κορύφωση της πανδημίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όλοι οι κωδικοί για sms στο 13033 για μετακινήσεις

Η αποστολή των SMS στο 13033 λόγω του lockdown γίνεται ως εξής: Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό

Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)

Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Θα ξεκινήσω με μία δήλωση του Αντώνη Σαμαρά το 2013. Είχε πει: «εγώ σήμερα μπορώ να υποσχεθώ ότι θα έχουμε wifi internet σε όλη την Ελλάδα σε ένα χρόνο». Σήμερα έχουμε 2020 και wifi δεν βλέπουμε. 

ΤΑ λέω αυτά γιατί την πρώτη φορά που κάνατε λάθος δικαιολογηθήκατε, την δεύτερη όμως δεν μπορείτε να δικαιολογηθείτε. Ταλαιπωρείτε κόσμο, γονείς, μαθητές. Μα δεν μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο για να μην αποδεικνύεστε ανίκανοι; Θα μου πείτε ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα. Ωραία! Βρείτε επιτέλους έναν τρόπο να τα αντιμετωπίσετε.

Κύριε Γεωργιάδη, σας είχα παρακαλέσει να ασκήσετε πιέσεις στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν τα τέλη. Είμαστε η χώρα με τα ακριβότερα τέλη κινητής στην Ευρώπη. Βρείτε έναν τρόπο.

Υποχρεώνετε τα παιδιά να κάνουν τηλεκπαίδευση. Αν σε μία οικογένεια υπάρχουν 3 παιδιά, το ένα πηγαίνει στο Δημοτικό, το άλλο στο Γυμνάσιο και το άλλο στο Λύκειο, πώς θα κάνουν μάθημα με έναν υπολογιστή; Γιατί ο γονιός δεν μπορεί να αγοράσει 3 laptop ή 3 υπολογιστές. Το λέω γιατί οι αποφάσεις που λαμβάνετε δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν. Επιμένω στο θέμα των υπολογιστών στα παιδιά. Γιατί όταν ό άλλος παίρνει μισθό 400 ευρώ το μήνα δεν μπορεί να αγοράσει υπολογιστή στα παιδιά του. Δώστε λοιπόν επιδότηση για αγορά υπολογιστών. Η ιστορία αυτή με τα lockdown θα τραβήξει. Τώρα έχουμε το 2ο lockdown και αργότερα θα έχουμε και 3ο lockdown. Εκτός κι αν έρθει το εμβόλιο, οπότε τότε θα σωθούμε όλοι. Σήμερα η Pfizer είπε ότι το εμβόλιο έχει 90% επιτυχία. Με αυτό το ποσοστό εσείς θα πάτε να το κάνετε; Όχι. Επομένως, επειδή θα έχουμε συνεχή lockdown θα πρέπει να δώσουμε λύση.

Πάμε στην Αρμενία. Η περίπτωση της Αρμενίας μας απέδειξε ότι δεν υπάρχουν φίλοι ούτε Αμερικανοί, ούτε Ρώσοι, ούτε Ευρωπαίοι, ούτε Διεθνές Δίκαιο, ούτε το ισχυρό λόμπι των Αρμενίων. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχαν τη δύναμη που είχαν τα drones των Τούρκων στα χέρια των Αζέρων. Μιλάμε δηλαδή για την δύναμη της ισχύος. Γι’ αυτό λέω στον πρωθυπουργό να αφήσει τα μαγειρέματα με τους Αμερικανούς και να αγοράσει κανένα σοβαρό πλοίο, προτού προβούμε σε επώδυνες αλλά απαραίτητες υποχωρήσεις, όπως λένε πολλοί στη ΝΔ.

Σήμερα η Τουρκία αποφάσισε να αποπληρώσει το χρέος της Σομαλίας στο ΔΝΤ. Θα πείτε γιατί; Για 3 λόγους: 1) ο πρόεδρος του Δικαστηρίου της Χάγης είναι Σομαλός, 2) η Άγκυρα εκπαιδεύει Σομαλούς στρατιώτες και 3) η Άγκυρα μας έχει γεμίσει με Σομαλούς λαθρομετανάστες. Το πρώτο που είπα είναι το καμπανάκι για να μην πάτε στη Χάγη. Η Τουρκία, όπως βλέπετε, κάνει  επιλογές στρατηγικής. Δεν είναι τυχαίες οι επιλογές της. Τώρα βέβαια εσείς, φέρατε τον Σίσι εδώ, πηγαίνετε στην Ινδία και ψάχνεστε για συμμαχίες. Σωστά είναι όλα αυτά, αλλά τα κάνετε αργά. Τόσο καιρό σας φωνάζαμε στη βουλή. Το κάνετε, έστω και καθυστερημένα, αλλά επιτέλους αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος! Η Τουρκία, βλέπετε ότι έχει μακροπρόθεσμη εθνική στατηγική. Αντίθετα εμείς επιχειρούμε εδώ και 10ετίες μια εθνική απονεύρωση. Αφαιρέσατε τη γλώσσα, αφαιρέσατε την ιστορία, τον πολιτισμό, καλλιεργήσατε τον αντιμιλιταρισμό, καλλιεργήσατε τη νοοτοροπία του «γιατί να κάνουμε πόλεμο;», δεν τονώσατε το εθνικό φρόνημα, ώστε ο λαός να αποδεχθεί εύκολα την διχοτόμηση του Αιγαίου και λίγο Καστελλόριζο. Όλα αυτά κάτι δείχνουν. Όλα αυτά δείχνουν ότι ετοιμάζετε κάτι κακό. Και το επόμενο τρίμηνο θα είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τον κορωναΪό αλλά και για τα ελληνο-τουρκικά. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, γιατί αυτό το κενό εξουσίας στις ΗΠΑ δίνει ευκαιρίες στην Τουρκία. 

Ακούστε λοιπόν τώρα τι θα σας πω: 

-Καρμπόν σε όλο τον κόσμο είναι τα δρακόντεια φασιστικά μέτρα, η επιχειρηματολογία και η ορολογία των κυβερνήσεων για να τα στηρίξουν.

-Όσοι εφαρμόζουν δρακόντεια μέτρα νίπτουν τα χείρας λέγοντας: εγώ εντολές εκτελούσα.

-Απαγορεύεται ο διάλογος και φιμώνεται η αντίθετη άποψη.

-Ο τεκμηριωμένος αντίλογος στιγματίζεται ως συνωμοσιολογική θεωρία.

-Οι αντιφρονούντες απαξιώνονται ως αρνητές ή δολοφονούνται δια της σιωπής.

-Δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη – πολίτες δικάζονται επειδή δεν συμμορφώνονται με αντισυνταγματικά μέτρα.

-Τα δρακόντεια μέτρα εφαρμόζονται χωρίς τεκμηρίωση.

-Υπάρχει αδιανόητη σκληρότητα και αναλγησία απέναντι στους πολίτες.

-Ο πολίτης αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης.

-Υπάρχει προπαγάνδα από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

-Γίνεται αιφνιδιασμός των πολιτών με δρακόντεια μέτρα με προσχηματικά πλαίσια, που ανατρέπονται άνευ προειδοποιήσεως.

-Απαγορεύονται οι συναθροίσεις και η κυκλοφορία.

-Το καθεστώς φοβάται τη συσπείρωση των πολιτών.

-Δεν υπάρχει αντιπολίτευση.

-Η ιεραρχία της Εκκλησίας τα έχει κάνει πλακάκια με την κυβέρνηση.

-Γίνεται διωγμός των Χριστιανών.

-Παρατηρείτε βιασμός της κοινής λογικής, διαστροφή των εννοιών και εισαγωγή νέου λεξιλογίου

-Γίνεται ενοχοποίηση των πολιτών για την αναγκαιότητα της λήψης των εκάστοτε δρακόντειων μέτρων. 

-Γίνεται παρακολούθηση των διαδικτυακών αναρτήσεων και διαγραφή των αντίθετων με το καθεστώς απόψεων.

-Υπάρχει αυστηρή επόπτευση της αλήθειας από HOAXES που είναι και οι μόνοι πιστοποιημένοι ελεγκτές της αλήθειας.

Αυτά όλα δεν τα λέω εγώ, αλλά ο καθηγητής ποινικού δικαίου κ. Βαθιώτης. Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Και κάτι δεν πάει καλά στην λογική των ψεκασμένων. Όταν ένα κόμμα και ο πρωθυπουργός, κύριοι, βρίζει ένα κομμάτι του Ελληνικού λαού να ξέρετε ότι είστε σε αποδρομή. Το ίδιο έκανε και ο Τσίπρας με τα συλλαλητήρια, το ίδιο κάνετε και εσείς με τον κορωναϊό. Εδώ και 8 μήνες, το μόνο ΕΣΥ που έχει ενισχύσει η κυβέρνηση είναι το ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ. Δείχνετε τον πολίτη με το δάχτυλο και κάνετε μονίμως λόγο για ατομική ευθύνη.

Ο εισαγγελέας, λέει, απήγγειλε κατηγορίες σε άτομα τα οποία διαμαρτυρήθηκαν στο Σύνταγμα για τα μέτρα για το lockdown. Κι εγώ διαφωνώ με τις μάσκες και το lockdown αλλά, εφ’ όσον υπάρχει νόμος φοράω κι εγώ τη μάσκα. Θέλω όμως να πω ότι παρόμοιες συγκεντρώσεις έκαναν και ο κ. Κωνσταντίνου και Πακιστανοί. Εκεί δεν συνελήφθη κανένας! Γιατί πρέπει να συλλαμβάνεται μόνο ο Ελληνας που διαφωνεί με εσάς; Γιατί αυτός ο ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων; Και μάλιστα, εκείνοι που συνελήφθησαν θα δικαστούν στις 11 Νοεμβρίου, με διαδικασίες fast track.

Σε επίπεδο οικονομίας, το lockdown μας στοιχίζει 170 εκατ. την ημέρα, δηλ. 5,1 δις το μήνα. Και ρωτάω τον πρωθυπουργό να μας πει πού θα βρει τα λεφτά. Γιατί στον ένα μήνα το lockdown θα στοιχίσει 20 δις και τα λεφτά που θα πάρουμε από την ΕΕ, όταν τα πάρουμε, δεν θα φθάσουν ούτε για τα παξιμάδια. Με το 2ο lockdown οι επιχειρήσεις τρικλίζουν. Θα απολυθεί κόσμος. Γιατί οι επιχειρηματίες δεν έχουν λεφτά, αλλά πρέπει να πληρώσουν εφορία, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, μισθούς. Και εσείς, όταν ετέθη το ζήτημα των ενοικίων, είπατε στον ενοικιαστή να πάει να βρει τον ιδιοκτήτη και να τα συζητήσουν και να τα βρουν μεταξύ τους για τη μείωση του ενοικίου. Πού είναι το κράτος να αναλάβει μια σοβαρή δέσμευση; Υπάρχουν επιχειρηματίες που ενοικιάζουν χώρους για να στεγάσουν τις επιχειρήσεις τους. Πού θα βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τα ενοίκια; Αποφασίσατε να κλείστε τα βιβλιοπωλεία και σήμερα, όταν είδατε τη συμφορά, το διορθώνετε. Μα είσαστε με τα καλά σας; Θα πάει από κατάθλιψη ο κόσμος. Αφήσατε τα super markets να πουλούν τα πάντα, και ρούχα, και παπούτσια και βιβλία. Γιατί; Και σήμερα έμαθα ότι το παίρνετε πίσω, βλέποντας τι έγκλημα πάει να συντελεστεί. Είναι δυνατόν να κάνετε τέτοια πράγματα; Είανι δυνατόν όλα να γίνονται αργά; Δεν το είχατε σκεφτεί από πριν. Σας το είχα πεί εγώ από αυτό το βήμα στο πρώτο lockdown. Γιατί να πουλούν τα super markets ρούχα και παπούτσια; Είναι καλύτεροι φίλοι σας αυτοί;

Πάμε και στα ΜΜΕ. Ντρέπομαι κύριοι που συνεχίζουν το ίδιο βιολί. Στις ειδήσεις απουσιάζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΜΕΡΑ 25. Μόνο κυβέρνηση υπάρχει. Ειλικρινά ντρέπομαι. Και τι κάνουν; Επικεντρώνονται παραπλανητικά στο μέσο όρο ηλικίας σε σχέση με τα κρούσματα και όχι σε σχέση με τους θανάτους, για να προκαλούν πανικό. Δεν λένε δηλαδή ότι πέθανε ένας 80χρονος αλλά ότι αρρώστησε ο 30χρονος. Σόνι και καλά πρέπει να τρομοκρατείτε τον κόσμο; Είστε σοβαροί; Λέτε ότι με το lockdown θα σώσετε τον κόσμο από τον ιό, αλλά δεν θα τον σώσετε από την πείνα. Δεν θα έχουν χρήματα οι Έλληνες και αυτό είναι έγκλημα. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έχουμε αναστολή ΟΛΩΝ των πλειστηριασμών. Γιατί δεν γίνεται το ίδιο και εδώ; Γιατί τα διάφορα funds συνεχίζουν να ενοχλούν τον κόσμο; Απαγορεύσατε στον Έλληνα να κυκλοφορήσει για 3 μήνες. Τώρα απαγορεύετε την κυκλοφορία για άλλον 1 μήνα. Αυτούς τους 4 μηνες γιατί δεν τους αφαιρείτε από τα τέλη κυκλοφορίας; Αντιλαμβάνομαι τις απαγορεύσεις για να μην διασπαρεί ο ιός, αλλά αφαιρέστε αυτούς τους μήνες και από τα τέλη κυκλοφορίας. Γιατί πρέπει να πληρώσουν οι ΄Ελληνες; Το πρόβλημα του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι ότι έχει μια θεωρητική σχέση με την οικονομία.

Κλείνοντας να σας ρωτήσω γιατί έχετε τόση χαρά που κέρδισε ο ΜπάΪντεν; Προσέξτε τι λέτε γιατί ο γενικός εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει επανακαταμέτρηση ψήφων. Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόλις βγήκε ο ΜπάΪντεν η Pfizer ανακοίνωσε ότι βγήκε το εμβόλιο. Επίσης, να σας θυμίσω ότι το κόμμα του ΜπάΪντεν ρήμαξε τη Σερβία. Το κόμμα του ΜπάΪντεν ευθύνεται για την Αραβική Άνοιξη και τον ISIS. Ο Κλίντον κυβερνούσε τότε. Μην τρέφετε αυταπάτες λοιπόν. Να ξέρετε ότι ο Αμερικανός δεν βάζει τίποτα πάνω από το εθνικό του συμφέρον. Και προπάντων μην επενδύετε σε ακάλυπτες επιταγές. Να θυμάστε ότι το κόμμα του ΜπάΪντεν έκανε γης Μαδιάμ τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή για το κρίσιμο ζήτημα της συμπερίληψης των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας στην εξαγγελθείσα χρηματική ενίσχυση για τους παραγωγούς βρώσιμης ελιάς Καλαμών απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ανέφερε ότι οι Αιτωλοακαρνάνες αγρότες, που παράγουν ετησίως περίπου 35.000-40.000 τόνους βρώσιμες ελιές Καλαμών,δηλαδή το 44% της εγχώριας παραγωγής, λόγω εσφαλμένων οδηγιών που έλαβαν κατά τη δήλωση των καλλιεργειών τους στο σύστημα ΟΣΔΕ, δεν δήλωσαν τον κωδικό που αντιστοιχεί στην ποικιλία Ελιάς Καλαμών. Συνέπεια αυτού, όμως, είναι να μένουν εκτός των κρατικών ενισχύσεων, με καταστροφικές οικονομικές συνέπειες, δεδομένης και της πλήρους εξέλιξης του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο Σπήλιος Λιβανός, μνημονεύοντας τη διαρκή μέριμνα που επιδεικνύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζητήματα των αγροτών, ζήτησε από τον Υπουργό την εξεύρεση μιας λύσης ώστε να ενταχθούν και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στην ανακοινωθείσα ενίσχυση.

Πλέον της συνεχούς επικοινωνίας του με το Υπουργείο για το σχετικό ζήτημα, ο Σπήλιος Λιβανός κατέθεσε και σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπεγράφη, το πρωί της Τρίτης, η απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών - όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία - από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως εξήγησε ο υπουργός, σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα που έθεσε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.

Ανέφερε ακόμη ότι στο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί την Τρίτη στις αρμόδιες επιτροπής της Βουλής θα υπάρχει διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους φορείς των λαϊκών αγορών να επιλεγούν ποιες 6 ήμερες της εβδομάδας θέλουν να δουλέψουν δηλαδή αν θέλουν να έχουν ρεπό Σάββατο η Κυριακή.

Πηγή: newsbeast.gr

Σελίδα 1 από 2