Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:53: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020

Απόλυτη ταύτιση της γνώμης του κόσμου με την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή καταγράφει έρευνα κοινής γνώμης που έκανε η εταιρεία Protata.

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας (83%) έμεινε αρκετά ή απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ η μεγαλύτερη μερίδα όσων έμειναν ανικανοποίητοι προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της δεξιάς και της άκρας δεξιάς.

Η ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και η προσωπική μάχη της Μάγδας Φύσσα για δικαίωση αποτελούν, σύμφωνα με την κοινή γνώμη, τους παράγοντες εκείνους που συνέβαλλαν αποφασιστικότερα στην καταδίκη της οργάνωσης, ενώ δευτερευόντως εκτιμάται ότι σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και ο κοινωνικοπολιτικός κλοιός που σταδιακά οικοδομήθηκε από το αντιφασιστικό κίνημα και τα πολιτικά κόμματα.

Εν τούτοις, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν μοιάζει καθησυχασμένη αλλά αντίθετα εξαιρετικά επιφυλακτική απέναντι σε ορισμένες φωνές που διατρανώνουν πως η καταδίκη των νεοναζί οδήγησε και στην ολοκληρωτική ήττα των ιδεών τους. Ενδεικτικό τούτου, ότι το 76% συνεχίζει να διατηρεί την άποψη πως ο κίνδυνος της  φασιστικής απειλής δεν παρήλθε οριστικά, με τους φόβους να παρουσιάζουν μεγαλύτερη ένταση, μεταξύ όσων αυτοτοποθετούνται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Η μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας (43%) εκτιμάει ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών της εγκληματικής οργάνωσης θα στήριζαν στις επόμενες εκλογές κάποιον σχηματισμό της ακροδεξιάς, το 23% ότι θα ψήφιζαν την Ελληνική Λύση, ενώ το 21% πιστεύει ότι οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής θα στήριζαν πλειοψηφικά τη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, το 21% της κοινής γνώμης διατηρεί την άποψη ότι αν η Χρυσή Αυγή επέλεγε να μείνει προσηλωμένη στο πολιτικό της πρόγραμμα, μακριά από έκνομες, εγκληματικές πράξεις, ενδεχομένως, να ήταν ένα «χρήσιμο για την κοινωνία πολιτικό κόμμα». Η πλειοψηφία όσων διατηρούν τη συγκεκριμένη άποψη, τοποθετείται πολιτικά στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς.

dete.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ζήσαμε χθες μια ιστορική στιγμή. Τη θεσμική καταδίκη του νεοναζισμού, τη νίκη της Δημοκρατίας. 

Aποδείχθηκε ότι οι θεσμοί είναι οι θεματοφύλακες της Δημοκρατίας. Ο φασισμός, όμως, δυστυχώς, δεν τελειώνει. Η ιστορία έχει δείξει ότι μπορεί και  αναγεννάται. Η ακροδεξιά οι ακραίες φωνές με υπερεθνικιστικά φρονήματα,που μάχονται το διαφορετικό θα συνεχίσουν να υπάρχουν με ή χωρίς την Χρυσή Αυγή. Και δυστυχώς για την παγκόσμια κοινότητα, ο Όρμπαν, ο Μπολσονάρου αναπτύσσουν ρητορική μίσους στις κοινωνίες μας.

Απέναντι σε όλους αυτούς, χθες, όρθωσε το ανάστημά της η Ελληνική Δημοκρατία. Χθες όλοι οι πολίτες του δημοκρατικού τόξου ως μια γροθιά περιμέναμε την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, ώστε να νικήσει η Δημοκρατία και αυτό συνέβη.

Σήμερα λοιπόν, σε εμάς απομένει, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να διασφαλίσουμε θεσμικά, ότι ο ναός της Δημοκρατίας, η Ελληνική Βουλή δεν θα ξαναζήσει τέτοιες περιπτώσεις και δεν θα γίνει ποτέ πεδίο δράσης μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, να θυμίσω, αγαπητοί συνάδελφοι, εμείς το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ,  δεν ήμασταν ούτε στις πλατείες,ούτε στους δρόμους με τη Χρυσή Αυγή. Εμείς το 2009-2011, δίναμε μάχη για τη Δημοκρατία εντός της Βουλής για να κρατηθεί η χώρα όρθια, να μη χρεοκοπήσει. Όταν τα άλλα πολιτικά κόμματα βρίσκονταν στο Σύνταγμα ως αντιμνημονιακές φωνές. Βέβαι στη συνέχεια βρήκαν το δρόμο του ρεαλισμού και ακολούθησαν εμάς.

Να θυμίσω, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν ψήφιζε τον Ποινικοό Κώδικα, ήταν η Κυβέρνηση που άλλαξε τις ποινές για συγκρότηση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ώστε η ηγεσία, να έχει την ίδια τιμωρία με το απλό μέλος. Μετέτρεψε τις ποινές από 10-20 χρόνια, σε 5-15 χρόνια, καταργώντας ταυτόχρονα την πρόβλεψη για στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε την ευκαιρία, να ξεριζώσει τους θύλακες του φασισμού. Δεν το έπραξε, αφήνοντας το αβγό του φασισμού να επωάζει.

Μάλιστα σήμερα, ο τ. Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αποχώρησε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλοντας. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Επί του νομοσχεδίου:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ο νόμος 4604/2019 εν τοις πράγμασι δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Με την αλλαγή κυβέρνησης, συνεχίστηκε η εφαρμογή του νόμου ΠΑΣΟΚ του 3838/2010, όπως ίσχυε πριν τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά ταύτα, οι επιτροπές πολιτογράφησης υπολειτουργούσαν.

Και εδώ, αντί λοιπόν η κυβέρνηση να εντοπίσει τις αδυναμίες αυτές προτίμησε να φέρει προς ψήφιση ένα νέο σύστημα πολιτογράφησης, που θα ισχύει από τον Απρίλιο του 2021, έχοντας στην «πλάτη του» 30.000 εκκρεμείς αιτήσεις. Ένα σύστημα που ούτε απλοποιεί ούτε καταπολεμά τη γραφειοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό, εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, καταθέσαμε μια δέσμη 15 σημείων με στόχο την επιτάχυνση των εκκρεμών αιτήσεων.

Στόχος, να διαμορφωθεί ένα νομικό πλαίσιο στο πνεύμα του 3838/2010, πιο λειτουργικό και σύγχρονο, αλλά με πραγματικές εγγυήσεις ποιότητας και διαφάνειας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, να ξεκαθαρίσουμε:
Με το νομοσχέδιο, η επιτάχυνση της διαδικασίας πολιτογράφησης, παραπέμπεται στις καλένδες, αφού οι υπηρεσίες μετά την 1/4/2021 αναστέλλουν μέχρι νεωτέρας.

Ταυτόχρονα, εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια και κάθε υποψήφιος πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον ίσο με τις ετήσιες αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη. Τα κριτήρια αυτά αποκλείουν μεγάλο αριθμό υποψηφίων και πλήττουν πολλούς που έχουν ήδη κάνει αίτηση.

Και να σημειώσω, ότι 30.000 αιτήσεις θα κριθούν με το νέο σύστημα που θα ισχύσει από τον Απρίλιο του 2021.

Και έρχομαι στο 2ο Κεφάλαιο του νομοσχεδίου για την επιλογή διοικήσεων στον δημόσιο τομέα.

Μειώνετε διαρκώς τα απαιτούμενα προσόντα για να μπορεί κάποιος να επιλεγεί σε θέση διοίκησης δημοσίου τομέα. Κατεβάζετε διαρκώς τον πήχυ κ. Υπουργέ.

Καταργήθηκε η προϋπόθεση να είναι κανείς πτυχιούχος για να μπορεί ένας μετακλητός να γίνει διευθυντής σε γραφείου υπουργού.

Μειώθηκαν τα απαιτούμενα προσόντα για τον διοικητή της ΕΥΠ ώστε να περνάει εύκολα η κομματική πρόταση.

Και τώρα μειώνετε και τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να επιλεγεί σε θέση διοίκησης δημόσιου φορέα.

Βάζετε ως προϋπόθεση την  5ετή εμπειρία στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, ενώ θα έπρεπε να προβλέπεται να κατέχει βαθμό Α ή Β. Δηλαδή, να προηγηθεί το βαθμολόγιο και όχι τα έτη προϋπηρεσίας. Εμείς λέμε διαφάνεια, διαφάνεια, αξιοκρατία παντού.

Επίσης, διαφωνούμε με τις νέες δυνατότητες που δίνετε στους μετακλητούς. Οι μετακλητοί κ. Υπουργέ, δεν υποκαθιστούν δημόσιες υπηρεσίες.

Περνάω στις ρυθμίσεις που φέρνετε με τροπολογία για τα αθλητικά σωματεία. Δίνεται καταρχάς η δυνατότητα στους Δήμους να επιχορηγούν και να αναλαμβάνουν έξοδα μετακίνησης αθλητικών συλλόγων, με ορίζοντα όμως έως την 30/6/2021. Και σας ερωτώ, γιατί τόσο στενά χρονικά περιθώρια; Και μάλιστα εν μέσω της κρίσης!

Επίσης, σε συνέχεια του τελευταίου νομοσχεδίου για τον αθλητισμό, προβλέπεται ότι αθλητικά σωματεία που δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν θα μπορούν να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις αθλητικής ανάπτυξης με δημόσιους φορείς.

Η θέση μας σαφής:

Το Μητρώο των αθλητικών φορέων πρέπει να είναι ανοιχτό και να μη χρησιμοποιείται ως κριτήριο αποκλεισμού από αρχαιρεσίες από τη χρήση εγκαταστάσεων από συμβάσεις για αθλητική ανάπτυξη.

Άλλωστε, πώς θα αναπτύξουν δραστηριότητα τα σωματεία ώστε να λάβουν ειδική αθλητική αναγνώριση αν δεν έχουν χώρο να προπονούνται και να αγωνίζονται;

Τα αθλητικά σωματεία αγαπητοί συνάδελφοι, χρειάζονται στήριξη και άμεσα την επιχορήγησή τους. Να αναφερθώ επίσης στην τροπολογία μας για την παράταση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και των συμβάσεων των εργαζομένων μέχρι 31.12.2021, με εξαίρεση όσους προσληφθούν ως τότε μέσω ΑΣΕΠ. Σας καλούμε να την κάνετε αποδεκτή.

Κλείνω με την τροπολογία που καταθέσαμε για τον αποκλεισμό από εκλογικές δικαδικασίες όσων καταδικάσθηκαν ως μέλη εγκληματικής oργάνωσης και για εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Εμείς δε μιλάμε αγαπητοί συνάδελφοι μόνο για πρόσωπα, αλλά και για κόμματα που σχετίζονται με εγκληματικές οργανώσεις.

Δεν είναι δυνατόν κόμματα που υποθάλπτουν εγκληματίες να κατέρχονται σε εκλογική διαδικασία. Και μιας και είδαμε την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, καλό θα είναι κ. Υπουργοί να υιοθετήσετε την τροπολογία μας που είναι και κοινή πεποίθηση όλων.

Ας μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και ας αφήσουμε οριστικά στο περιθώριο τους εχθρούς της Δημοκρατίας.

Θα μου επιτρέψετε κλείνοντας, μιας και στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ είμαι από ιδεολογικό αίτιο και έχω υπηρετήσει το χώρο αυτό με συνέπεια και σταθερότητα, δεν μπορώ να βλέπω κ. Ραγκούση τον κυνισμό σας και θα ήθελα να σας θυμίσω τα εξής και τούτο περί αξιοπιστίας:

STAR Κεντρικής Ελλάδας, Σεπτέμβριος 2017, Γιάννης Ραγκούσης:

“Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται που κολλήσαμε στα μνημόνια”.
“Ο Τσίπρας έκανε ωμές παρεμβάσεις υπέρ της διαπλοκής”.
“Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει διαπραγμάτευση. Χρειάζεται άλλη ηγεσία”.
“Όσοι πηγαίνουν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ το κάνουν για 7 χιλιάδες”.
“Αν ο Τσίπρας είχε αξίες, δεν θα έκανε συνέταιρο τον ακροδεξιό Καμμένο”.
“Ο Τσίπρας είναι καιροσκόπος, τυχοδιώκτης και ιδιοτελής”.
Βγάλτε λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι τα συμπεράσματά σας, περί αξιοπιστίας και αξιοκρατίας.

Ευχαριστώ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πότε αναμένεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής να αντικαταστήσει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο

Στη Βουλή επιστρέφει έπειτα από ένα χρόνο και τρεις μήνες αποχής ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έπειτα από εκλογικό θρίλερ που διήρκεσε έναν χρόνο και τρεις μήνες. Η πρώτη καταμέτρηση στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών είχε δείξει νίκη του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, για πέντε ψήφους επί του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τότε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε επανακαταμέτρηση και το εκλογοδικείο βρήκε σχεδόν 200 περισσότερες από τις καταμετρημένες ψήφους στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και του απονέμει την έδρα που κατείχε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δικαστήριο αναμένεται να τελεσιδικήσει σε περίπου δύο μήνες. Τότε θα συμβεί και η αντικατάσταση του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

ethnos.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα:Για την επικείμενη ίδρυση Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας

Ήδη επίκειται η ίδρυση της Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.ΟΑ.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Ο παραπάνω σχεδιασμός, ήδη έχει πάρει θετική γνωμάτευση από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τον Φεβρουάριο του 2019.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού στην παραλιακή ζώνη Αστακός- Μύτικας – Μαραθάκι – Κανδήλας, με τις νέες μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας που θα δημιουργηθούν και την επέκταση των υφισταμένων, θα είναι έγκλημα σε βάρος του λαού της περιοχής και των άλλων γειτονικών περιοχών, προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων ιχθυοκαλλιέργειας που λυμαίνονται ήδη την περιοχή.

Με βάση τη σχεδιαζόμενη χωροθέτηση, δρομολογούνται εξελίξεις που θα επιτρέψουν πέρα από την άναρχη και ανεξέλεγκτη επέκταση των υφισταμένων ιχθυοκαλλιεργειών και την εγκατάσταση νέων, την κάλυψη εκτάσεων στην στεριά για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ήδη κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής βιώνουν καθημερινά την τραγική περιβαλλοντολογική υποβάθμιση των θαλασσών της περιοχής.

Οι επιπτώσεις είναι δυσμενέστατες για την υγεία των κατοίκων, ενώ οδηγούν και στον περιορισμό της παράκτιας αλιείας που συμβάλλει στο εισόδημα επιβίωσης τους. Το περίσσευμα των διατροφικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται και τα περιττώματα της ιχθυοκαλλιέργειας, πέρα απ’ την ορατή θόλωση των θαλάσσιων υδάτων, προκαλούν νέκρωση του βυθού, όχι μόνο κάτω απ’ τις δεξαμενές και τα κλουβιά, αλλά και σε ευρύτερες θαλάσσιες ζώνες.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

  • Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν έτσι ώστε να ακυρωθεί άμεσα η σχεδιαζόμενη Π.Ο.Α.Υ, που θα βάλει και ταφόπλακα στις όποιες προϋποθέσεις για ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για ψάρεμα, ξεκούραση, αναψυχή, θαλάσσια μπάνια κλπ,;
  • Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για τις υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες, ώστε να επιτευχθεί δραστική μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με την «απολογία» της εισαγγελέως προς τους…δικηγόρους υπεράσπισης άρχισε η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Φραστική επίθεση κατηγορούμενου σε φωτορεπόρτερ.

Η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής κυρία Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα της αντίδρασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων για την πρόταση της επί των ελαφρυντικών.

Με όσα είπε η εισαγγελέας έδειξε ότι παραμένει πιστή στην αρχική της τοποθέτηση και στην απαλλακτική πρόταση που είχε κάνει για τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιποψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση».

Χθες η εισαγγελέας μετά τις αντιδράσεις των δικηγόρων πρότεινε την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης του άρθρου 187 παρ 6, σε όλους του κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα.

Επεισόδιο με κατηγορούμενο

Ένας από τους μόλις 8 κατηγορούμενους που παρίστανται στο δικαστήριο καθώς οι υπόλοιποι έχουν δείξει από την αρχή ότι περιφρονούν την διαδικασία, επιτέθηκε φραστικά σε φωτορεπόρτερ που έβγαζε φωτογραφίες. «Τι τραβάς ρε καραγκιόζη!» του είπε σε έξαλλη κατάσταση.

Τι περιμένουμε από την μαραθώνια διαδικασία

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά μετά την εισαγγελική πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου.

Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει αρκετά και ίσως με αυτή να κλείσει η σημερινή συνεδρίαση. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι μάλλον οι ποινές θα ανακοινωθούν την Δευτέρα.

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να δοθεί μία ελαφρυντική περίσταση που αφορά μη συμμετοχή μέλους σε κακουργηματική πράξη εγκληματικής οργάνωσης, ερμηνεύοντας τη διάταξη 187 του ποινικού κώδικα παράγραφος 6. Η εισαγγελική πρόταση δεν αφορούσε την διευθυντική ομάδα αλλά μόνο όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και δεν έχουν τελέσει ή δεν βαρύνονται με κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με αυτήν.

Το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους είναι ίσως το σημαντικότερο στη διαδικασία, μετά την απόφαση για καταδίκη. Γιατί τα ελαφρυντικά είναι που θα κρίνουν το ύψος των ποινών.

Για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Γερμενής, Παππάς και Ματθαιόπουλος, η ποινή είναι από 5 έως 15 χρόνια. Αν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά οι ποινές μπορεί να είναι από 2 έως 8 χρόνια.

Αφού ολοκληρωθούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων, οι δικαστές θα συνεδριάσουν ξανά και μετά θα ανακοινώσουν την απόφασή τους.

Αφού ανακοινωθεί η πρόταση για τα ελαφρυντικά, θα ξεκινήσει η διαδικασία των ποινών. Η εισαγγελέας θα κάνει την πρότασή της και μετά θα πάρουν το λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης. Και αφού ολοκληρωθούν κι αυτές, το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να συνεδριάσει και να αποφασίσει. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασιστεί αν οι ποινές που θα επιβληθούν να εκτελεστούν με αναστολή ή όχι. Και γι’ αυτό θα υπάρξει πρόταση της εισαγγελέως και αγορεύσεις των δικηγόρων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σήμερα

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία και σήμερα στην περιοχή του Εφετείου Αθηνών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 06:00 η κυκλοφορία οχημάτων, στις εξής οδούς:

– Λουκάρεως: στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

– Δέγλερη: στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα που έχουμε συστήσει, επεξεργάζεται ήδη προτάσεις και σύντομα θα τις φέρουμε στην Βουλή για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που αφορούν εγκληματικές οργανώσεις», ανέφερε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε ως αντισυνταγματικές τις τροπολογίες που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, καθώς στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνει στον εκλογικό νόμο εάν δεν υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Ο Κ. Τσιάρας ανέφερε πως τα μέλη της Επιτροπής για την Παρακολούθηση των Ποινικών Κωδίκων του, εισηγήθηκαν την επιστροφή της επίμαχης ρύθμισης που αφαίρεσε η προηγούμενη κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές του 2019, «με αποτέλεσμα σήμερα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να αντιμετωπίζουν μικρότερες ποινές». Χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όπως είπε, γίνεται «για να καλύψει το μέγεθος της ζημίας που προκάλεσε αλλάζοντας τον Ποινικό Κώδικα, καθώς ισχύει πάντα ο ευνοϊκότερος νόμος». Τόνισε πως ακόμα και αν η κυβέρνηση της ΝΔ με τις τροποποιήσεις που έκανε πριν το καλοκαίρι στον ΠΚ, είχε επαναφέρει τις παλαιότερες και πιο αυστηρές διατάξεις, πάλι η Χρυσή Αυγή θα πήγαινε με τις ηπιότερες που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα άλλαζαν τα δεδομένα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε ότι την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και ψήφισε την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων, «τότε η ΝΔ και όλος ο νομικός κόσμος είχε προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις που θα είχε στην απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, επέμεινε πως ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος για να αποκλειστεί η δυνατότητα των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχουν σε μελλοντικές εκλογές, είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Κάτι στο οποίο, όπως επισήμανε, συμφώνησαν τελικά και το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ με τις δικές τους τροπολογίες, παρ όλο που το πρωί εξέφρασαν αντιρρήσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανέφερε ότι εκλογές δεν θα γίνουν αύριο, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, συνεπώς υπάρχει χρόνος για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος με ταυτόχρονες αλλαγές που πρέπει να γίνουν και στον Ποινικό Κώδικα. Καθώς «τα κωλύματα που μπαίνουν στον εκλογικό νόμο είναι συναπτόμενα με τις ποινικές διατάξεις. Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι πάμε να κάνουμε παρέμβαση στην εκλογική νομοθεσία, αυτή η παρέμβαση συμπαρασύρει και άρθρα του ΠΚ. Δεν είναι τόσο απλό. Γι αυτό και πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και ευθύνη». Απευθυνόμενος δε, στον ΣΥΡΙΖΑ, σήκωσε τους τόνους λέγοντας ότι «θα πρέπει να γίνουμε σοβαροί και να υποστηρίζουμε την πραγματικότητα και να μην προσπαθούμε να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας για να δείξουμε ευαίσθητοι. Εσείς είστε αυτοί που με την αλλαγή του ΠΚ ανοίξατε το παράθυρο. Δεν ακούσατε τις προειδοποιήσεις και έρχεστε τώρα υποκριτικά να προτείνετε κάτι που δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί ισχύει ο ευμενέστερος νόμος».

Την βούληση της κυβέρνησης να φέρει σύντονα νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θέμα, ώστε να μην μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μπούγας.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Πιστεύω ότι δεν είμαι καθόλου μεταδοτικός», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος νοσηλεύθηκε επί τρεις ημέρες εξαιτίας κορωνοϊού και πλέον έχει επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, ωστόσο δεν υπάρχει καμία επιστημονική επιβεβαίωση επ’ αυτού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε «εικονικό ντιμπέιτ». «Δεν το δέχομαι. Δεν θα χάσω τον χρόνο μου σε ένα εικονικό ντιμπέιτ. Ντιμπέιτ δεν είναι αυτό», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, απορρίπτοντας την πρόταση που είχε παρουσιάσει λίγη ώρα πριν η ανεξάρτητη επιτροπή για τη διοργάνωση των προεκλογικών μονομαχιών.

Το επιτελείο της προεκλογικής του καμπάνιας προτείνει, αντί για το προγραμματισμένο ντιμπέιτ της 15ης Οκτωβρίου, ο Τραμπ να παρευρεθεί σε προεκλογική συγκέντρωση.

Τραμπ: «Επανήλθα διότι είμαι ένα τέλειο δείγμα ανθρώπου»

Πέραν της βεβαιότητος ότι δεν είναι μεταδοτικός, ο Τραμπ θεωρεί ότι αισθάνεται αρκετά καλά για να επαναλάβει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις. «Επανήλθα διότι είμαι ένα τέλειο δείγμα ανθρώπου», δήλωσε ο Τραμπ στο Fox Business Network, στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που αποκαλύφθηκε ότι έχει προσβληθεί από την Covid-19.

«Αισθάνομαι καλά, πολύ καλά», διαβεβαίωσε στη συνέντευξη, που ήταν τηλεφωνική, και πρόσθεσε ότι έχει πλέον «σταματήσει τα περισσότερα φάρμακα» για τον κορωνοϊό, αλλά συνεχίζει τα στεροειδή. Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να υποβαθμίζει τους κινδύνους της Covid-19 και έχει λογοκριθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παραπληροφόρηση.

Τραμπ: «Ηταν ευλογία Θεού που κόλλησα κορωνοϊό»

«Πιστεύω ότι ήταν ευλογία Θεού που το κόλλησα. Ηταν κρυφή ευλογία», δηλώνει σε video που ανάρτησε στο Twitter, προσθέτοντας ότι η χρήση του πειραματικού σκευάσματος της Regeneron Pharmaceuticals Inc του επέτρεψε να διαπιστώσει από πρώτο χέρι πόσο αποτελεσματικό είναι. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε να το διαθέσει δωρεάν στις ΗΠΑ, αλλά δεν διευκρίνισε πώς θα το κάνει αυτό και ποιος θα πληρώσει το κόστος. Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 στις ΗΠΑ βρίσκεται στις 44.000.
iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ