Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  9:00: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020

Στο Αγρίνιο ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ με τη νέα Νομαρχιακή

«Η νέα σύνθεση της Νομαρχιακής του ΚΙΝ.ΑΛ. είναι πολύ καλή. Υπάρχουν πρόσωπα που έχουν να δώσουν πράγματα και θέλουν να ενεργοποιηθούν και αυτό θέλουμε να το κεφαλαιοποιήσουμε πολιτικά» σημείωσε ο Στέφανος Παραστατίδης.

Σε οργανωτικές αλλαγές που αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στο Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να προχωρήσουν τα μέλη της ανανεωμένης Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Αιτωλοακαρνανία και γι αυτό παρέστη στο Αγρίνιο ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Στέφανος Παραστατίδης.

Ο ρόλος του Γραμματέα του Οργανωτικού είναι παραδοσιακός για το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και κομβικής σημασίας για την πορεία του κόμματος, καθώς οργανώνει και συντονίζει πανελλαδικά τις κομματικές οργανώσεις, φροντίζει για τη διάχυση των θέσεων το Κινήματος Αλλαγής σε όλες τις δομές του, ενώ αποτελεί και το σημείο αναφοράς για να φτάνουν στην ηγετική ομάδα αμφίδρομα από την κοινωνία και τις οργανώσεις οι απόψεις τους, προκειμένου να ενσωματώνονται στη συνολική στρατηγική.

Σύμφωνα με τον κ. Παραστατίδη που χθες παρέστη σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου και πραγματοποίησε σύσκεψη με τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ.: «η σύσκεψη έχει οργανωτικό χαρακτήρα και θα προχωρήσουμε στον επανασχεδιασμό των στόχων μας. Είναι η πρώτη συζήτηση και συνάντηση με τη νέα Νομαρχιακή και μέσα απ’ αυτή και την ανάλυση των τοπικών προβλημάτων σε όλους τους τομείς, αλλά και την παρουσίαση των θέσεων και των ενεργειών του Κινήματος Αλλαγής, θα συντάξουμε το νέο μοντέλο δουλειάς μας, το οποίο θα εμπεριέχει τον πολιτικό και οργανωτικό στόχο και χαρακτήρα του κόμματος.

Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε όλες μας τις προτάσεις με την άποψη και τα ζητήματα, που θέτουν στο τραπέζι τα μέλη της βάσης του ΚΙΝ.ΑΛ. Έχουμε τεκμηριωμένες θέσεις για την παιδεία την εργασία, την οικονομία και την υγεία και θέλουμε να τις διευρύνουμε. Ήδη στις 3 Σεπτέμβρη καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την υγεία, αλλά θα ακούσουμε και τα τοπικά προβλήματα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα για να εμπλουτίσουμε την θέση μας, η οποία επιζητούμε να έχει και την τοπική φωνή. Θα καταρτίσουμε μέσα από τον κύκλο των επαφών μας νέο ειδικό σχέδιο για όλα τα ζητήματα όπως την οικονομία, την παιδεία, την εργασία, την υγεία, ζητήματα που είναι νευραλγικής φύσεως. Στην Αιτωλοακαρνανία η συνάντηση με τα όργανα του κόμματος έχει διττό σκοπό. Θα ενημερώσουμε για τον γενικό σχεδιασμό και θα αναλύσουμε τα τοπικά ζητήματα για να τα εντάξουμε στο ειδικό σχέδιο. Η Νομαρχιακή ανανεώθηκε και χαρακτηρίζεται ως εξωστρεφής, κάτι που βοηθάει πολύ. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. ανακάμπτει. Υπάρχουν πλέον πρόσωπα που έχουν να δώσουν και θέλουν να ενεργοποιηθούν και αυτό εμείς θα το κεφαλαιοποιήσουμε πολιτικά. Είμαστε καλύτερα από ποτέ, είμαστε σε πραγματικό σημείο επανεκκίνησης».

Στο πλαίσιο αυτό ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Ζήσιμος τόνισε: «Το ΚΙΝΑΛ έλαβε πανελλαδικά την απόφαση να πλαισιώσει τις νομαρχιακές εκ νέου μετά την αποχώρηση προσώπων που προέρχονταν από το ΠΟΤΑΜΙ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. Παράλληλα σκοπός μας είναι με τα νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν να γίνει πιο αντιπροσωπευτική η νομαρχιακή μας. Επί της ουσίας είναι η πρώτη συνάντηση της νομαρχιακής με τη νέα σύνθεσή της, είναι μία συνάντηση γνωριμίας στην οποία όμως άμεσα θα γίνει και νέος σχεδιασμός σε όλους τους τομείς που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία. Κατά το παρελθόν είχα κάνει μια πρόταση να πραγματοποιούνται πολιτικές εκδηλώσεις από το ΚΙΝ.ΑΛ εκτός από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως τη Βόνιτσα, το Θέρμο, το Χαλκιόπουλο κλπ. Ο κορονοϊός δεν μας επέτρεψε να συνεχίσουμε, δεδομένου πως ήδη είχαμε προλάβει να πραγματοποιήσουμε μια τέτοια εκδήλωση στη Βόνιτσα. Συνεπώς τώρα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα πλαίσια του ιού και να έχουμε παρουσία και πάλι σε όλη την περιοχή με πολιτικές δράσεις. Στη συνάντηση αυτή θα βρούμε και θα καθορίσουμε τον τρόπο. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε όλα τα ζητήματα. Το ΚΙΝΑΛ διαθέτει προτάσεις για όλα τα θέματα και αυτές θα τις εμπλουτίσουμε με τοπικά χαρακτηριστικά. Σε κάθε περιοχή που θα πραγματοποιείται μια πολιτική δράση, είτε με μια επίσκεψη, είτε με τηλεδιάσκεψη, είτε με άλλον τρόπο προσαρμοσμένο στα υγειονομικά πρωτόκολλα για την καταπολέμηση του covid -19 θα αναδεικνύουμε τα ζητήματα που έχει περισσότερο ανάγκη η περιοχή λχ θα αναπτύσσουμε τα αγροτικά θέματα, θέματα υγείας, παιδείας, εργασία για του τουρισμό κλπ».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στα κατεχόμενα προκάλεσε η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υποψηφίου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ να ανακοινώσουν από κοινού την επέκταση του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων την Πέμπτη 8/10.

Ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων και επίσης υποψήφιος για τις εκλογές Κουντρέτ Οζερσάι αποχώρησε από την λεγόμενη Κυβέρνηση, αναφέροντας ότι δεν ενημερώθηκε προηγουμένως για την απόφαση. Το Κόμμα του Λαού αποφάσισε την απόσυρσή του, με 36 ψήφους υπέρ και πέντε κατά, μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου. Νωρίτερα ο ίδιος ο Οζερσάι είχε προβεί σε έντονες δηλώσεις εναντίον του Τατάρ, λέγοντας ότι αυτό που ανακοινώθηκε «δεν είναι άνοιγμα του Βαρωσιού αλλά δηλώσεις για το Βαρώσι» και υπέδειξε ότι δεν υπάρχει απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για αλλαγή του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης.

«Ο Ερσίν Τατάρ έχει γίνει γελοίος, καθώς πίστεψε το ψέμα ότι ανοίξαμε το Βαρώσι», ήταν η αντίδραση του ανεξάρτητου υποψηφίου «προέδρου» Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος σημείωσε ότι η ζωντανή μετάδοση της τελετής σε Πάναγρα και περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, παρά την απαγόρευση του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», βλάπτει το «δικαστικό σώμα» και τη δημοκρατία.

Σε ανάρτησή του ο κ. Ντενκτάς ανέφερε ότι με τη δήλωση για άνοιγμα μέρους του Βαρωσίου, ο Ερσίν Τατάρ, αντί να φροντίσει για το συμφέρον του «λαού», έχει γίνει γελοίος στα μάτια του. Δεν είναι το ίδιο το άνοιγμα του Βαρωσίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου με τρόπο που να αρμόζει στις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ, με το άνοιγμα ενός μέρους του παραλιακού μετώπου άρον άρον. Ωστόσο, όπως τονίζει, πιστεύει ότι θα εκτιμηθεί στις «εκλογές» και θεωρεί ότι ένα τέτοιο ψέμα είναι κατάλληλο. Χαρακτήρισε επίσης ασέβεια προς το ψευδοκράτος το ότι οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν στην ‘Αγκυρα και όχι στη Λευκωσία, χωρίς να υπάρχει απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου», χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα στη «βουλή».

Αυτό που γίνεται στο Βαρώσι λίγο πριν από τις «εκλογές» είναι μια λανθασμένη συμπεριφορά που φέρνει σε δύσκολη θέση τον τ/κ «λαό» στη διεθνή σκηνή, ενώ ο ΓΓ του ΟΗΕ προετοιμάζεται να συγκαλέσει μετά τις «προεδρικές» μια άτυπη σύνοδο 5+1, ανέφερε, τέλος, ο νυν Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Στη γραπτή του δήλωση επανέλαβε τη θέση του ότι «μένοντας εντός του διεθνούς δικαίου και χωρίς να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τα ΗΕ, το θέμα του Βαρωσίου πρέπει να αξιολογηθεί όχι ως ένα εμπόδιο στη λύση, αλλά ως ένα στοιχείο που θα συμβάλει στη λύση». Εχω καθήκον να ξεκαθαρίσω, κατέληξε, ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως το Βαρώσι, που περιλαμβάνεται και στις ευθύνες της «προεδρίας», το να γίνει λίγο πριν τις «εκλογές» προεκλογικό αντικείμενο, «είναι πολύ λάθος», επεσήμανε, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη μαύρη κηλίδα.

dikaiologitika.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδιο με άνδρα των ΜΑΤ είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε αντιπαράθεση με έναν άνδρα των ΜΑΤ ήρθε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν της καταδικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή.

Το περιστατικό περιέγραψε ο ίδιος με αναρτήσή του στα social media, όπου έγραψε: «Αφού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτρυγισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνευσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: “Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι’. ‘Αντε γ…” μου απαντά. Του είπα ότι ειμαι βουλευτής. “Άλλος ένας λόγος να σε γ… αρχ…” μου απαντά».

varoufakis 7 10 2020 1

Στη συνέχεια μάλιστα έβαλε κατά του Μιχάλης Χρυσοχοΐδη: «Κύριε Χρυσοχοΐδη, καθαιρέστε αυτή τη στιγμή ΟΛΟΥΣ τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι των ΜΑΤ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αν δεν το κάνετε, θα είστε ηθικός αυτουργός της δήλωσης άνδρα των ΜΑΤ, σε εμένα προσωπικά, που ισοδυναμεί με στοχοποίηση βουλευτών από την Αστυνομία».

varoufakis 7 10 2020 2

gazzetta.gr

Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή είναι ιστορική για τη Δημοκρατία μας. Aποδίδει δικαιοσύνη στη Μάγδα Φύσσα, τη μητέρα του άνανδρα δολοφονημένου Παύλου, που έχει καταστεί σύμβολο για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής, του ναζισμού και του φασισμού. Aποδεικνύει ότι η Δημοκρατία δεν είναι «άοπλη» απέναντι σ’ αυτούς που την επιβουλεύονται.

Με την εφαρμογή του Συντάγματος και του Νόμου κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, δρώσα υπό τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος. Oι εγκληματικές πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες και οι δράστες τους οδηγούνται στη φυλακή. Σήμερα, η Δημοκρατία μας, με μόνα όπλα της τους κανόνες του Κράτους Δικαίου, προασπίζει τις θεμελιώδεις αξίες της απέναντι στους εχθρούς της.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκληματική οργάνωση έκρινε τη Χρυσή Αυγή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Παπάς

Παράλληλα ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι:

Άγγος
Αποστόλου
Καζαντζόγλου
Καλαρίτης
Μιχαλάρος
Μπαρέκας
Παπαβασιλείου
Παπαδόπουλος
Πόπορη
Ρουπακιάς
Σκιατούνης
Σκάλκος
Στεργιόπουλος
Στράτος
Τσακανίκας
Τσόρβας
Τσαλίκης
Χατζηδάκης
Χρυσαφίτης

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά πλην των κατηγορουμένων Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Παράλληλα ένοχοι κρίθηκαν και όλοι όλοι όσοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.

Όσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκρινε ένοχους οι κατηγορούμενοι Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης ενώ για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για οπλοκατοχή τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Γιάννη Λαγό, τον Γιώργο Γερμενή ενώ ένοχη κρίθηκε για ψευδή κατάθεση και η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου.

Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος δικαιώθηκε

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: “Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου”, Και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια.

Τι προηγήθηκε 

Έξω από το δικαστήριο βρέθηκαν Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλογικότητες και μέλη αντιφασιστικών συγκεντρώσεων ενώ στο κτήριο έφτασε λίγο μετά τις 8:30 η Μάγδα Φύσσα, η οποία το μόνο που ζήτησε μιλώντας σε δημοσιογράφους ήταν  «δικαιοσύνη, μόνο δικαιοσύνη».

Στις 10:30 η κυρία Φύσσα μπήκε στην αίθουσα όπου μια κοπέλα από το κοινό της πρόσφερε κόκκινα τριαντάφυλλα. Στην αίθουσα βρίσκονται και δεκάδες δημοσιογράφοι απο την Ελλάδα και το εξωτερικό για να καλύψουν την ιστορική δίκη.

Δείτε την άφιξη της Μάγδας Φύσσα

Αντίθετα απόντες είναι οι περισσότεροι από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Στο δικαστήριο βρίσκονται μόλις 11 κατηγορούμενοι και κανείς από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι οι 65 από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση ενώ 20 κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Δείτε βίντεο με τους συγκεντρωμένους έξω απο το Εφετείο:

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης ενώ έξω από το κτήριο βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΝΔ αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου, τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Γιάννη Μπρατάκο, τον εκπρόσωπο Τύπου Τάσο Γαϊτάνη και τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Στεργίου σε δηλωσή του ανέφερε τα εξής: «Η Νέα Δημοκρατία έφραξε τον δρόμο στους νοσταλγούς του φασισμού και τους ρατσιστές. Βρέθηκε πάντοτε και παντού απέναντί τους και στην Κοινωνία και στη Βουλή. Ακύρωσε τα σχέδιά τους και τους έθεσε στο περιθώριο. Εκεί που πραγματικά ανήκουν. Ανέδειξε την εγκληματική τους δράση. Αυτή που σήμερα αξιολογείται ποινικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο πόλεμος κατά του μίσους και της βίας είναι διαρκής».

«Σήμερα παίρνουμε λίγο από το άχθος για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Ο λαός της Αθήνας δίνει την ετυμηγορία του. Δεν είναι αθώοι για τις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τη δηλητηρίαση της πολιτικής ζωής. Ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Στη συνείδηση του λαού είναι εγκληματική οργάνωση και θα σταλεί στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Χρυσή Αυγή, είναι εγκληματική οργάνωση με μανδύα πολιτικού κόμματος. Μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν το γνωρίζει αυτό. Σήμερα τα θύματα και η δημοκρατία ζητούν δικαίωση.Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν υπάρχει χώρος για φασισμό στη ζωή μας. Και μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί. Και αυτός είναι αγώνας που συνεχίζεται ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση, θέλουμε μια κοινωνία ανοιχτή με ισχυρή Δημοκρατία» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Protothema.gr από το Κίνημα Αλλαγής μέσα στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται οι βουλευτές Γιώργος Καμίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

Τα μέτρα ασφαλείας στη δίκη είναι δρακόντεια, ενώ μέσα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας, όπου θα συνέλθει το δικαστήριο, θα εισέλθουν περίπου 300 άτομα, λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊου.  Λίγο μετά τις 9 το πρωί, μάλιστα, έκλεισαν για τα οχήματα και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αλέξανδρας.

Δείτε βίντεο με τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας έξω από το κτήριο του Εφετείου

Το αν  η Χρυσή Αυγή θα κριθεί ότι είναι εγκληματική οργάνωση αναμένεται να καθορίσει και την διάρκεια της όλης διαδικασίας έως ότου η αυλαία της δίκης πέσει οριστικά. Ειδικότερα, αν οι δικαστές αποφασίσουν ενοχή για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, τότε η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ημέρες.

Σε περίπτωση που η πρόεδρος ανακοινώσει ενοχή για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, τότε θα πρέπει να λάβουν το λόγο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για να ζητήσουν ελαφρυντικά, να αγορεύσει η εισαγγελέας και το δικαστήριο να αποσυρθεί για να αποφασίσει αν θα τα χορηγήσει. Ακολούθως, θα πρέπει να υπάρξει απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές που θα επιβληθούν (αν υπάρξει ενοχή πάντα), αλλά και για το αν θα υπάρχουν αναστολές στην εκτέλεση τους. «Μάχη» θα δοθεί και για το αν θα υπάρξουν αναστολές στην εκτέλεση των ποινών, καθώς από αυτό εξαρτάται αν οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή ή θα αφεθούν ελεύθεροι με όρους.

Οι ποινές

Τώρα, οι ποινές που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα για εγκληματική οργάνωση ξεκινούν από τα 5 έτη και φτάνουν στα 15 έτη. Πιο αναλυτικά, το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προβλέπει από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη. Αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό τότε το πλαίσιο ποινής κυμαίνεται από 1 έως 5 έτη. Η ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, (με την οποία κινδυνεύουν ο Μιχάλολιάκος και οι πρώην βουλευτές του κόμματός του σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι) είναι από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξη. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά τότε το πλαίσιο ποινής αρχίζει από τα 2 έτη και φτάνει τα 8 έτη.

Αντίθετα, αν η απόφαση είναι αθωωτική για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, τότε η διάρκεια της διαδικασίας θα είναι σαφώς πιο μικρή. Και αυτό καθώς το δικαστήριο θα έχει να αποφανθεί μόνο για 27 κατηγορούμενους, στους οποίους αποδίδονται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18 κατηγορούμενοι), η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες (πέντε κατηγορούμενοι) και η επίθεση στο ΠΑΜΕ (4 κατηγορούμενοι).

Αν πάντως, εκδοθεί αθωωτική απόφαση έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση ο προϊστάμενος της εισαγγελίας υπό την προϋπόθεση ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Αντίθετα, αν η απόφαση είναι ομόφωνα αθωωτική τότε απαλλαγή των κατηγορουμένων καθίσταται τελεσίδικη.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να μην παρίστανται στο ακροατήριο. Σύμφωνα δε με το νέο Ποινικό Κώδικα, το δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να διατάξει την προσαγωγή και κράτησή τους μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης, κάτι που ίσχυε παλαιότερα ώστε να προλαμβάνονται περιπτώσεις φυγόποινων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει από το δικαστήριο την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, πλην του Γιώργου Ρουπακιά του καθ΄ ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα. Η εισαγγελέας είχε αναφέρει πως από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Ωστόσο, οι δικαστές δεν δεσμεύονται από την εισαγγελική αγόρευση αλλά αποφασίζουν ελεύθερα.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δήλωση του Γ. Βαρεμένου στον Ρ/Σ «Σταθμός Εργαζομένων 96,5 FM» του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εύβοιας για την δίκη της ΧΑ

Την απόφαση για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής θα την λάβει το δικαστήριο. Εμείς διατρανώνουμε τη θέλησή μας για επιβολή του κράτους δικαίου και προάσπιση της Δημοκρατίας απέναντι στο αντιανθρώπινο κίνημα του ναζισμού και του φασισμού. Δεν θέλουμε να θάψουμε τις ενοχές για το γεγονός ότι, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου χύθηκε τόσο αίμα στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό, φθάσαμε στο σημείο το συγκεκριμένο μόρφωμα να εκπροσωπείται στη Βουλή και να ασχημονεί ενάντια στους δημοκρατικούς θεσμούς. αλλά θέλουμε να δηλώσουμε: Ποτέ πιά!

Το αίμα του Παύλου Φύσσα πότισε τον δρόμο για το ξερίζωμα αυτού του καρκινώματος. Την Μάγδα Φύσσα την αισθανόμαστε ως δική μας μάνα. Ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και απαιτεί σθένος και κουράγιο.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αυξητική τάση στον αριθμό κρουσμάτων , των νοσηλευoμένων και διασωληνωμένων με Covid-19 πανελλαδικά, όσο και η αυξητική τάση των κρουσμάτων που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο νομός Αιτωλοακαρνανίας επιβάλλει την εφαρμογή ενός σχεδίου άμεσης εφαρμογής για την θωράκιση του ΕΣΥ και την αναχαίτιση της πανδημίας.

Πρόσφατα ο ορισμός του Νοσοκομείου Αγρινίου ως νοσοκομείο «Αναφοράς» για τον Covid-19, η μηδενική του ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό και η ακύρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας της προμήθειας μοριακού αναλυτή για την ανίχνευση του ιού, δείχνει το λιγότερο την παντελή έλλειψη σχεδίου για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Η τελευταία ενημέρωση από το Συντονιστή της 3ης ΤΟΜΥ Αγρινίου που κάνει λόγο για αναστολή των δειγματοληπτικών ελέγχων για τον covid-19 από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στο Αγρίνιο, σε μια περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται, δείχνει ότι η κατάσταση στο υγειονομικό σκέλος κινδυνεύει να γίνει μη διαχειρίσιμη.

Για να μη συμβεί αυτό πρέπει άμεσα να γίνουν τα παρακάτω βήματα:

1.Την θωράκιση του Νοσοκομείου Αγρινίου με ιατρικό προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την υποστήριξη του ως Νοσοκομείο Αναφοράς COVID-19.

2.Παράταση της θητείας όλων των συμβασιούχων στο ΕΣΥ και  πλάνο μόνιμων προσλήψεων γιατρών , νοσηλευτών , λοιπού προσωπικού και επαγγελματιών Δημόσιας Υγείας .

3.Την ενεργό εμπλοκή  της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στη διαχείριση της πανδημίας,  με συστηματική παρακολούθηση ευπαθών ομάδων που έχουν αυξημένη πιθανότητα  να νοσήσουν σοβαρά από covid.

4.Αύξηση και όχι αναστολή των δειγματοληπτικών τεστ στον πληθυσμό μέσω των Κινητών Ομάδων Υγείας, ώστε να εντοπιστούν οι εστίες μετάδοσης του ιού και η καλύτερη διαχείρισης τους.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ