Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:06: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση (1/10/20) της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έχουν ήδη παραπεμφθεί στα πειθαρχικά όργανα του συλλόγου «μέλη του που έχουν παραβεί την ιατρική δεοντολογία και διασπείρουν ανυπόστατες επιστημονικά απόψεις για την επιδημία που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Θα ήταν πιο ειλικρινή τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ, αν είχαν προβεί στη σωστή τουλάχιστον διατύπωση του κατηγορητηρίου που προσάπτουν στους γιατρούς/μέλη τους: Ότι δεν έχουν παραβεί «την ιατρική δεοντολογία», αλλά την ομερτά του Δ.Σ. του ΙΣΑ με τις κυβερνητικές επιλογές, τολμώντας να εκφράσουν δημόσια απόψεις για τον Covid-19 που δεν συμπλέουν με τις κοινές υπουργικές αποφάσεις ή με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ότι εντέλει, οι λόγοι που το Δ.Σ. παραπέμπει τα μέλη του ΙΣΑ στο πειθαρχικό, είναι καθαρά πολιτικοί και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με «διασπορά ανυπόστατων επιστημονικά απόψεων» ούτε με την παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας. Διότι η ιατρική δεοντολογία προτάσσει την ελεύθερη ζύμωση των επιστημονικών απόψεων και όχι την απόκρυψή τους από την επιστημονική κοινότητα και την κοινή γνώμη.

Πού οφείλεται η απόφαση αυτή για την πειθαρχική δίωξη επιστημόνων από τους διοικούντες του συλλόγου τους; Σύμφωνα με προφορικές δηλώσεις του κ. Πατούλη, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στα τηλεπαράθυρα, αφορμή στάθηκε η συμμετοχή μελών του ΙΣΑ στο Διεθνές Συνέδριο «Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη χώρα μας. Η απήχηση που είχε στην κοινή γνώμη η διοργάνωση αυτή, η οποία δεν συμβάδιζε με τις κυβερνητικές απόψεις και τα μέτρα που επιβάλλονται, φαίνεται από τις αντιδράσεις των καθεστωτικών ΜΜΕ ότι θορύβησε τους κρατούντες και ανάμεσά τους και τα φερέφωνα της κυβέρνησης, όπως είναι ο κ. Πατούλης και η διοίκηση του ΙΣΑ. Δεν έχει σημασία εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις επιμέρους απόψεις που ακούστηκαν στο συνέδριο. Σημασία έχει ότι μέσα στην όλη κατευθυνόμενη και μονοδιάστατη πληροφόρηση των τελευταίων εννέα μηνών, προσφέρθηκε η μοναδική ευκαιρία να ακουστούν στη χώρα μας, ελεύθερα, θέσεις διεθνών επιστημόνων για το θέμα του Covid-19. Τόση ελευθερία όμως, ξεπερνάει τις «αντοχές» του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που όχι μόνο δεν τόλμησε να συμμετάσχει για να καταθέσει τις απόψεις του, όχι μόνο αρνήθηκε την παραχώρηση αίθουσας για τη διενέργεια του συνεδρίου, όχι μόνο ξεκίνησε πόλεμο φθοράς στα ΜΜΕ διαστρεβλώνοντας τις προθέσεις του συνεδρίου προκειμένου να εξαναγκάσει τους διοργανωτές στη ματαίωσή του, αλλά και απειλεί με πειθαρχικές διώξεις τα μέλη του που συμμετείχαν!

Ο κ. Πατούλης ήταν απόλυτα ξεκάθαρος για το θέμα αυτό: «Ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που δεν ενστερνίζονται τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για το θέμα», συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του με μια έκκληση: «Καλούμε τους πολίτες να μην παρασύρονται από σκοταδιστικές απόψεις, ανυπόστατες επιστημονικά θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό τους και την κοινωνία.»

Ο κ. Πατούλης αποκαλεί σκοταδιστικές απόψεις την έκφραση γνώμης από επιστήμονες συναδέλφους του, ξεχνώντας ότι σκοταδισμός είναι το ακριβώς αντίθετο: Η φίμωση και η απαγόρευση της επιστημονικής άποψης, πρακτική που εφαρμόζει ο ίδιος και το Δ.Σ. του συλλόγου του! Ότι σκοταδισμός είναι η δίωξη των επιστημονικών θέσεων -και μάλιστα με «εξάντληση της αυστηρότητας»- όταν διαφοροποιούνται από τις αποφάσεις της πολιτικής εξουσίας. ‘Ότι η Ιατρική επιστήμη βασίζεται στην έρευνα και την απόδειξη και όχι σε απαγορεύσεις της έκφρασης επιστημονικής θέσης. Κρίνει ως «ανυπόστατες επιστημονικά» όποιες απόψεις δεν συμφωνούν με τα κυβερνητικά μέτρα, τη στιγμή που δεν έχουν να μας επιδείξουν ούτε μία σοβαρή επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει, π.χ., την  αποτελεσματικότητα της γενικευμένης  χρήσης μάσκας στην κοινότητα για τον περιορισμό της εξάπλωσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού! Το «ανυπόστατο» ή μη της κάθε επιστημονικής άποψης, κρίνεται προφανώς στα κυβερνητικά άδυτα, το δε Δ.Σ. του ΙΣΑ, απλώς ακολουθεί!

Ο κ. Πατούλης επιδιώκει αντιστροφή των εννοιών, παραβλέποντας ότι οι σκοταδιστές, ιστορικά, έπρατταν αυτό που φιλοδοξεί να πράξει ο ίδιος: Καταδίωκαν και κατέστειλαν τις επιστημονικές απόψεις. Και τώρα, για πρώτη φορά μετά από την διάλυση της Ιεράς Εξέτασης, επιστήμονες καλούνται και πάλι να απολογηθούν, επειδή τόλμησαν να εκφράσουν δημόσια την επιστημονική τους άποψη. Άρα, σύμφωνα με τη συλλογιστική του κ. Πατούλη, σκοταδιστές ήταν ο Τζορντάνο Μπρούνο και ο Γαλιλαίος και όχι οι διώκτες τους!

Και επειδή οι γιατροί/μέλη του ΙΣΑ που εγκαλούνται στο πειθαρχικό, αποτελούν απειροελάχιστο ποσοστό των πολιτών όλης της χώρας που εκφράζουν την αντίθεσή τους στα συνεχώς εντεινόμενα -αλλά και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία- κατασταλτικά και καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης, χρειάζεται ασφαλώς «να πάρουν το μάθημά τους» και όλοι όσοι εναντιώνονται με οποιονδήποτε τρόπο σ’ αυτά. Γι’ αυτό, η ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΙΣΑ συμπληρώνεται και από την απαραίτητη δόση χαφιεδισμού, πανελλαδικής εμβέλειας: Δηλώνοντας ότι θα αποταθούν «στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος σχετικά με κακόβουλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με τη χρήση μάσκας και τα άλλα μέτρα ατομικής προστασίας»! Τι ακριβώς σημαίνει αυτό, δεν το διευκρινίζουν. Θα ψάχνουν στο διαδίκτυο και θα υποδεικνύουν στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος όποιον πολίτη «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις»; Θα θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των διωκτικών αρχών, έτσι ώστε με το «επιστημονικό τους κύρος» (ως μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ) να «τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί» τους «απείθαρχους» πολίτες; Όπως και να έχει, αποδεικνύεται ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και ο κατήφορος για ορισμένους δεν έχει πάτο.

Ως άλλοι ιεροεξεταστές, τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ επιδιώκουν με τις αποφάσεις τους αυτές, την τρομοκράτηση των γιατρών-μελών τους για να τους εξαναγκάσουν σε φίμωση. Προτείνουμε στον κ. Πατούλη, πριν προχωρήσει στην υλοποίηση της δίωξης των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που τόλμησαν να εκφέρουν δημοσίως την επιστημονική τους άποψη χωρίς να τον ρωτήσουν, να διαβάσει τα αποσπάσματα για τον Μεγάλο Ιεροεξεταστή του Φ. Ντοστογέφσκι. Σίγουρα θα τον χαροποιήσει να βρει τον εαυτό του στο πρόσωπο του Μέγα Ιεροεξεταστή κι ίσως πάρει και κάποιες ιδέες που θα τον βοηθήσουν στο εν γένει έργο που του έχει ανατεθεί από τους κυβερνητικούς εντολείς του.  

 

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2020

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H ώρα της Δικαιοσύνης έφτασε, καθώς αύριο 7 του Οκτώβρη στις 11:00 το πρωί το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφασή του για την Χρυσή Αυγή.

Το αίτημα της κοινωνίας ξεκάθαρο. Καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Γι ‘ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεκάδες σωματεία έχουν κηρύξει στάση εργασίας την ώρα της απόφασης, ενώ αρκετές οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, εν αναμονή της απόφασης επί της ενοχής ή της αθωότητας της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα, πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης, η Χρυσή Αυγή σχεδόν δεν υπάρχει, καθώς όχι μόνο έχει εξοβελιστεί από το κοινοβούλιο, αλλά έχει διαιρεθεί και στο εσωτερικό της. Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη μία μαραθώνια δίκη με 68 Χρυσαυγίτες κατηγορούμενους, 216 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, 14 δικηγόρους πολιτικής αγωγής, 50 συνηγόρους υπεράσπισης και ένα παραπεμπτικό βούλευμα άνω των 1.000 σελίδων.

Μηνύματα για καταδίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη

Στο μεταξύ, σε όλη την Ελλάδα, αντιφασίστριες και αντιφασίστες το περασμένο διάστημα πραγματοποίησαν παρεμβάσεις σε συμβολικά σημεία ζητώντας την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους μια ομάδα ατόμων που σήκωσε το πανό της καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι» στο Νταχάου. Την ίδια ώρα, στα χρώματα της καμπάνιας φωτίστηκαν ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, η πλατεία των Λιονταριών στο Ηράκλειο, η πλατεία Τροκαντερό στο Παρίσι, σημεία των Βρυξελλών και του Βερολίνου, όπως και το κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Ετυμηγορία για τη Χρυσή Αυγή: Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι την λήξη της δίκης

Το “ναι” ή το “όχι” του δικαστηρίου στην κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που αναμένεται να ακουστεί την Τετάρτη το πρωί θα κρίνει και τις δικασίμους που θα απαιτηθούν μέχρι να κηρυχθεί η λήξη της δίκης.

Αν η κρίση των δικαστών είναι «αθώωση», τότε ο χρόνος για την ολοκλήρωση της δίκης θα είναι σημαντικά πιο σύντομος αφού θα τεθούν υπό κρίση οι 24 κατηγορούμενοι που τους αποδίδονται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και η επίθεση στο ΠΑΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο πρόκειται να συνεδριάζει ως αργά το απόγευμα ή και το βράδυ κάθε ημέρα, ώστε κάθε ενότητα της διαδικασίας να μπορεί να ολοκληρώνεται μέσα σε μία δικάσιμο.

Οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να μην παρίστανται στο ακροατήριο, γεγονός που γεννά προβληματισμό σε περίπτωση που είναι απόντες και η απόφαση είναι επί της ενοχής τους. Σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα το δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να διατάξει την προσαγωγή και κράτηση τους μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης, κάτι που ίσχυε παλαιότερα ώστε να προλαμβάνονται περιπτώσεις φυγόποινων.

Πώς θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Το δικαστήριο πιθανότατα θα αναγνώσει την απόφασή του επί της ενοχής για κάθε υπόθεση ξεχωριστά με πρώτη τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεύτερη την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τρίτη την επίθεση στο ΠΑΜΕ και κατόπιν την εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση της. Με αυτήν τη σειρά άλλωστε εξετάστηκαν οι υποθέσεις και κατά την αποδεικτική διαδικασία. Έτσι θα ανακοινώνει για καθένα από τους κατηγορούμενους της κάθε υπόθεσης την κρίση του επί της ενοχής του ή μη καθώς και για την κατηγορία που του αποδίδει.

Να σημειωθεί ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων έχουν καταδίκες, επί το πλείστον τελεσίδικες για άλλες υποθέσεις. Δύο κατηγορούμενοι έχουν αμετάκλητη καταδίκη για τη δολοφονία του εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν.

Σε περίπτωση μειοψηφίας (2 προς 1) το δικαστήριο θα ανακοινώνει και την γνώμη που διατύπωσε το μέλος που μειοψήφησε με την κρίση των συναδέλφων του.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής, θα λάβει τον λόγο η υπεράσπιση των κατηγορουμένων, όσων κρίνονται ένοχοι, για να αιτηθεί την αναγνώριση ελαφρυντικών. Συνολικά οι συνήγοροι που αγόρευσαν τελικά στη δίκη, ήταν 45 από τους περίπου 100 δηλωθέντες στην έναρξη. Η “μάχη των ελαφρυντικών” είναι από τις πιο σημαντικές για τους υπερασπιστές κάθε κατηγορούμενου καθώς από αυτήν κρίνεται η τύχη των καταδικασθέντων. Έτσι αναμένεται να δοθεί αρκετός χρόνος για την ανάπτυξη των θέσεων της υπεράσπισης για τις ελαφρυντικές περιστάσεις που θα αιτηθούν στο δικαστήριο.

Η Πολιτική Αγωγή δεν έχει δικαίωμα λόγου σε καμία από τις φάσεις της απόφασης.

Ελαφρυντικά, ανακοίνωση ποινών και το θέμα της αναστολής έκτισης ποινών

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης λαμβάνει τον λόγο η εισαγγελέας η οποία υποβάλει στο δικαστήριο την πρόταση της επί των ελαφρυντικών εξειδικεύοντας για κάθε κατηγορούμενο.

Ακολουθούν οι δευτερολογίες της υπεράσπισης.

Το δικαστήριο στη συνέχεια αποσύρεται σε διάσκεψη και επανέρχεται για να ανακοινώσει αν αναγνωρίζει ποια και σε ποιους ελαφρυντικά. Το δικαστήριο δεν δεσμεύεται σε αναγνώριση “σύννομου βίου” μόνο από την ύπαρξη καθαρού ποινικού μητρώου.

Μετά τα ελαφρυντικά η εισαγγελέας θα υποβάλει την πρόταση της επί των ποινών, ακολουθεί η υπεράσπιση και τελικά το δικαστήριο μετά από διάσκεψη ανακοινώνει τις ποινές και τις συγχωνεύσεις ποινών.

Οι κατηγορούμενοι που θα κριθούν ένοχοι για τις τρεις πρώτες υποθέσεις, οι οποίοι είναι 24, και εφόσον η κρίση του δικαστηρίου δεχθεί την ενοχή τους όπως εισάγεται με το παραπεμπτικό βούλευμα, είναι αντιμέτωποι με πρόσκαιρες καθείρξεις το ύψος των οποίων θα κριθεί από τα ελαφρυντικά που θα δεχθεί το δικαστήριο. Από αυτούς ο Γιώργος Ρουπακιάς αν δεν του αναγνωριστεί ελαφρυντικό θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ποινή ακόμη και των ισοβίων.

Οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα έφεσης για κάθε καταδίκη που είναι άνω των 2 ετών.

Οι ποινές για εγκληματική οργάνωση

Κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση είναι συνολικά 65. Από αυτούς 45 κατηγορούνται για ένταξη (με 20 εξ αυτών να είναι μόνο για αυτήν την κατηγορία κατηγορούμενοι). Για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται 20 άτομα, δηλαδή οι 18 πρώην βουλευτές του κόμματος καθώς και οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος. Από τους 20 οι 18 έχουν μόνο αυτήν την κατηγορία.

Το πλαίσιο ποινών, με βάση τις ευμενέστερες συνθήκες του νέου Ποινικού Κώδικα για την εγκληματική οργάνωση είναι το εξής:

  • Ποινή ένταξης: 5-10 χρόνια (με ελαφρυντικό 1-5)
  • Ποινή διεύθυνσης: 5-15 χρόνια (με ελαφρυντικό: 2-8)

Το κρίσιμο ζήτημα της αναστολής

Μετά την ανακοίνωση των ποινών η διαδικασία μπαίνει στο πλέον κρίσιμο θέμα, σε κάθε δίκη, που αφορά την αναστολή ή όχι εκτέλεσης της ποινής. Αν δηλαδή οι δικαστές θα κρίνουν πως οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς όρους. Το λόγο λαμβάνει πρώτη η εισαγγελέας η οποία θα εισηγηθεί αν θα πρέπει να δοθεί και σε ποιους κατηγορούμενους αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Το δικαστήριο αφού ακούσει την υπεράσπιση και συσκεφθεί θα ανακοινώσει αν και σε ποιους κατηγορούμενους θα δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής και ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην φυλακή. Η τελική φάση της διαδικασίας θα αφορά τις αποφάσεις του δικαστηρίου για άλλα θέματα, όπως η απόδοση ή όχι κατασχεθέντων υλικών, η επιστροφή ή όχι χρηματικών εγγυήσεων κ.ά. Το δικαστήριο με τον ισχύοντα Κώδικα, δεν μπορεί να επιβάλλει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε καταδικασθέντες, καθώς καταργήθηκε ως παρεπόμενη ποινή. Έτσι και εφόσον δεν υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη, οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής δεν στερούνται του δικαιώματος του εκλέγεσθαι και μπορούν να κατέλθουν σε εκλογικές διαδικασίες.

Σε περίπτωση ομόφωνης αθώωσης από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, η απόφαση θεωρείται τελεσίδικη και δεν είναι εύκολο να προσβληθεί. Αν η αθώωση είναι κατά πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση ο προϊστάμενος της Εισαγγελέας εντός 10ημέρου είτε αυτεπάγγελτα (υπέρ του νόμου) είτε και μετά από αίτημα της Πολιτικής Αγωγής.

10 εκατ. διεκδικεί ο Μιχαλολιάκος από το Δημόσιο, αν δεν καταδικαστεί

Παράλληλα, τα… ρέστα του παίζει την προσεχή Τετάρτη ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς, πέραν της προσωπικής του τύχης, το δικαστήριο που δικάζει τη Χρυσή Αυγή θα κρίνει και το «ξεπάγωμα» ποσού που αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ (9.750.000 ευρώ)!

Και αυτό γιατί το ναζιστικό μόρφωμα έχει αποκλειστεί από την ετήσια κρατική και εκλογική χρηματοδότηση την τελευταία επταετία, βάσει απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής, τον Δεκέμβριο του 2013. Τότε, η συντριπτική πλειοψηφία του Σώματος (241 θετικές ψήφοι) έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας και ανέστειλε τη χρηματοδότηση του «κόμματος» υπό την προϋπόθεση της αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.

Κάπως έτσι, την Τετάρτη, το δικαστήριο θα κληθεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για το κατά πόσον η ΧΑ αποτέλεσε εγκληματική οργάνωση, και είτε θα στερήσει την ελευθερία των ηγετικών της προσώπων είτε θα… γεμίσει το «πορτοφόλι» εκείνων που, κατά δική τους δήλωση, ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Προκειμένου να έχεις ένα νοσοκομείο αναφοράς Covid19, το οποίο θα ανταποκρίνεται στον τίτλο του και δεν θα περιθωριοποιεί θανάσιμα άλλους βαρειά νοσούντες, χρειάζεται σχεδιασμένη και αθόρυβη δουλειά, η οποία ενδεχομένως να μην είναι πολιτικά επικερδής. Αλλά, πως να το κάνουμε, σώζει ζωές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Αγρινίου και τη λειτουργία του ως νοσοκομείο αναφοράς Covid.

Αναλυτικά:

Στο ΕΚΑΒ Αγρινίου σημειώθηκαν 4 κρούσματα, περίπου δηλ. το 10% του προσωπικού, το οποίο -ειρήσθω εν παρόδω- έδειξε ωριμότητα και δεν υπήρξαν σημάδια πανικού. Στη βάση μιας τέτοιας ψύχραιμης στάσης θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης ιχνηλάτησης, ώστε να αποτραπεί πιθανή διασπορά που θα έπληττε καίρια μια τόσο νευραλγική υγειονομική μονάδα. Μια τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει σε όλο το φάσμα των μονάδων υγείας της Αιτωλοακαρνανίας και δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει, διότι το επιτελικό κράτος παράγει ένα απίστευτο χάος ασυνεννοησίας και αδιαφορίας, σε δυσαρμονία με την κρισιμότητα των στιγμών και στο αντίποδα του παράλληλου σύμπαντος που φιλοτεχνεί μια πρωτοφανής προπαγάνδα με χαρακτηριστικά πολιτικής επιδημίας. Ναι, αυτός ο επικοινωνιακός εξωραϊσμός καταλήγει να ενισχύει τη δύναμη της αδράνειας.

Το νοσοκομείο του Αγρινίου, με μια απόφαση που ελήφθη κεντρικά και απλά γνωστοποιήθηκε στη διοίκηση, ορίσθηκε ως μονάδα αναφοράς για Covid19. Εκκρεμούσε η απόκτηση ενός μοριακού αναλυτή, η οποία για διάφορους λόγους ματαιώθηκε, χαμένη στο πηγαινέλα μεταξύ Περιφέρειας και 6ης ΥΠΕ,. Έκτοτε σιγή ασυρμάτου, παρόμοια μ’ αυτήν που προκαλεί η εκπομπή SOS. Τα αναλώσιμα των αντιδραστηρίων είναι όντως ακριβά. Κάποιος εγκέφαλος (τρόπος του λέγειν) του επιτελικού κράτους, θα μπορούσε να σκεφθεί να μην γίνονται οι παραγγελίες ανά νοσοκομείο αλλά κεντρικότερα, ώστε να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας και αντί για 50 € το αντιδραστήριο να κοστίζει 16€. Δεν το σκέφθηκαν ή μήπως δεν τους πειράζει που κοστίζει 50€ ;

Οι γιατροί του νοσοκομείου, μέσω του προέδρου τους κ. Μπακόπουλου, ζήτησαν να προσδιορίσουν οι υπεύθυνοι ποιο ακριβώς μέρος του νοσοκομείου θα λειτουργήσει επιχειρησιακά για την Covid19, ώστε να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις σε προσωπικό και εξοπλισμό: Ένα τμήμα; Μια πτέρυγα; Ολόκληρο; Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης, του οποίου η γούνα έχει άπειρα ράμματα που τα εκλαμβάνει ως κομματικά παράσημα, αντέδρασε με την εξής αλαζονική δήλωση: «Δεν ασχολούμαι με τέτοιες αντιδράσεις». Ποιες αντιδράσεις, άνθρωπέ μου; Μιλάμε για τα στοιχειώδη, προκειμένου ένα νοσοκομείο να μην φέρει μόνο την ταμπέλα αναφοράς Covid19 αλλά να λειτουργεί πραγματικά ως τέτοιο, ακόμη και αν έχει την ατυχία να βρίσκεται στην ΥΠΕ που διοικείς.

Υπάρχουν 8 κρεβάτια ΜΕΘ, από τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν 4, μετά βίας 5. Μακάρι να μην χρειασθούν ούτε αυτά. Αν όμως χρειασθούν, τί θα γίνει με τους ασθενείς με Covid19 αλλά και με άλλα έκτακτα και σοβαρά περιστατικά; Περαιτέρω η ελληνική πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί ότι η λύση του επικουρικού γιατρού 2ετους θητείας έχει λειτουργήσει ως μαύρο αστείο, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία όχι της Ελλάδας αλλά της Γερμανίας και άλλων χωρών να έχουν γεμίσει με Έλληνες γιατρούς.

Προκειμένου να έχεις ένα νοσοκομείο αναφοράς Covid19, το οποίο θα ανταποκρίνεται στον τίτλο του και δεν θα περιθωριοποιεί θανάσιμα άλλους βαρειά νοσούντες, χρειάζεται σχεδιασμένη και αθόρυβη δουλειά, η οποία ενδεχομένως να μην είναι πολιτικά επικερδής. Αλλά, πως να το κάνουμε, σώζει ζωές.

Το να αλαλιάζει απλώς ο κόσμος από έναν καθημερινό επικοινωνιακό βομβαρδισμό χωρίς τη δυνατότητα ιχνηλάτησης, παράγει τα αντίθετα αποτελέσματα. Γεννά τέτοια φοβία που, ειδικά στην περιφέρεια, όπου δεν υπάρχει η ανωνυμία της Αθήνας, οδηγεί στο να θεωρείται ένα κρούσμα ως κοινωνικό στίγμα. Αποτέλεσμα; Η ισχυρή πιθανότητα πολλοί επαγγελματίες να θεωρούν πως, αν γίνει γνωστό ότι είναι φορείς του ιού, θα καταστραφούν επαγγελματικά, άρα καλύτερα να μείνει μυστικό.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων, υγειονομικών και κοινωνικών, που προκύπτουν από την πανδημία, ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτήαπό εκείνους που χρησιμοποιούν την επικοινωνία ως πολιτικό εμβόλιο. Μια τέτοια στάση δεν είναι απλώς λαθεμένη, αλλά κυριολεκτικά ανθυγιεινή.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ & βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, τοποθετήθηκε στη Βουλή κατά συνεδρίαση επί του νομοσχεδίου «για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας»:
 
Επί του νομοσχεδίου: «Η ενσωμάτωση της σημερινής Οδηγίας, είναι μέρος του ολοκληρωμένου πλαισίου που δημιουργεί η Κυβέρνηση για την υγιή ανάπτυξη για όλους καταπολεμώντας κάθε μορφή μαύρης οικονομίας. Όλες οι πτέρυγες του Κοινοβουλίου συμφώνησαν στην ανάγκη περαιτέρω θωράκισης του νομικού μας πλαισίου απέναντι στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Και είναι σημαντικό να υπερψηφιστεί σήμερα το νομοσχέδιο από την πλειοψηφία των κομμάτων, προκειμένου να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία για την πρόθεση του πολιτικού προσωπικού να καταπολεμηθεί η παραοικονομία και η διαφθορά.»
 
Για την επένδυση της Microsoft: «Αντί να επαινεί το σύνολο των κομμάτων τη χθεσινή ανακοίνωση του Προέδρου της Microsoft και τη σαφή στήριξη στην ελληνική οικονομία και μεταρρυθμιστική πολιτική της Κυβέρνησης, αρχηγός κόμματος έρχεται στη Βουλή κριτικάρει και ειρωνεύεται. Η συγκεκριμένη επένδυση, όπως είπε ο Brad Smith, Πρόεδρος της Microsoft, αφορά σε 100άδες εκ. €. Αντίστοιχη επένδυση στην Πολωνία υπολογίστηκε ότι έχει αποτύπωμα 1 δις €, ενώ στην Ιταλία 1,5 δις €. Σε αυτό προσθέτουμε και τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Παράλληλα η ίδια η εταιρεία θα εκπαιδεύσει 100.000 άτομα. Τέτοιες επενδύσεις, όπως και της Pfizer, της Deloitte, της PWC, της Cisco, ανοίγουν το δρόμο στην αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου, τον ανασχηματισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την αναστροφή του brain drain και, βέβαια, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.»

Για την κριτική της αντιπολίτευσης για τα εθνικά θέματα: « Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με λεονταρισμούς και κραυγές. Ασκείται με συνεπείς και μετρημένες κινήσεις, με προσεκτική και πολυεπίπεδη διπλωματία, με δημιουργία συμμαχιών. Όσοι, δε, ξιφουλκούν, για την ανυπαρξία στήριξης της Κύπρου από την Ελλάδα και την ΕΕ επειδή δεν αποφασίστηκαν κυρώσεις, είτε λαϊκίζουν είτε δεν έχουν μάθει να ακούν και να διαβάζουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη θέση και τη στήριξη του.»
 
Για την κριτική του ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσακαλώτου, για το προσχέδιο του π/υ: «Είναι δεδομένο ότι το προσχέδιο υπόκειται σε υψηλό βαθμό αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας. Αυτό το κατανοούν και το αποδέχονται όλοι. Έχοντας πλήρη συνείδηση αυτού, το Υπ. Οικονομικών κάνει αναφορά σε τρία σενάρια στο προσχέδιο. Ναι, επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε το αισιόδοξο σενάριο και για λόγους ψυχολογίας της αγοράς, αλλά και γιατί έχουμε βάσιμες ενδείξεις ότι μπορεί να υλοποιηθεί. Έχουν, ήδη, δρομολογηθεί 14 ακόμα στρατηγικές επενδύσεις. Περιμένουμε πολλές και ποιοτικές επενδύσεις, αλλά και σημαντικά κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αισιοδοξούμε για τα καλύτερα, αλλά προετοιμαζόμαστε και για τα χειρότερα.»

Για την κριτική του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλεξιάδη, για τους προστατευόμενους μάρτυρες: «Η ΝΔ ήταν αυτή που έφερε το νόμο για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Όχι, όμως, για να τους αξιοποιήσει για να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, να προστατεύσει τους ανθρώπους που καταγγέλλουν σκάνδαλα. Αληθινά σκάνδαλα, όμως, και όχι αυτά που έχουν καταρρεύσει ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών.
Ως προς το εάν απειλεί η ΝΔ δικαστικούς λειτουργούς, η παράταξη μας ήταν πάντα υπερασπιστής της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Δεν ήμασταν εμείς που ντιλάραμε μέσα στο Μαξίμου διαφορές επιχειρηματιών, με ωμές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη. Δεν ήμασταν εμείς που όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας κατεδάφιζε τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, επικρίναμε τους δικαστές λέγοντας ότι στερούνε από παιδιά την είσοδο τους στους παιδικούς σταθμούς.» 
 
Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ & βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, τοποθετήθηκε σήμερα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής:

1) Στη Βουλή κατά την έναρξη της συνεδρίασης επί του νομοσχεδίου «για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας»:

«Η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της ήταν, είναι και θα είναι κατά κάθε μορφής φασισμού.

Καταδικάζουμε και πολεμούμε, τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή το έκτρωμα της Χρυσής Αυγής με όλους τους τρόπους.
Όταν η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην κυβέρνηση, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει έτσι ώστε να οδηγηθούν οι εγκληματίες στη φυλακή.
Όλος ο δημοκρατικός κόσμος, όλο το δημοκρατικό τόξο, είμαστε μαζί σε αυτό τον αγώνα.
Έχουμε δημιουργήσει και θα το συντηρήσουμε, ένα τείχος Δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό και στο ναζισμό.
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κάνει το σωστό.
Πέραν αυτού, πολιτικά καταδικάζουμε τη Χρυσή Αυγή όχι μόνο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όχι μόνο για τις επιθέσεις σε Έλληνες πολίτες και μετανάστες, όχι μόνο για τις επιθέσεις στο ΠΑΜΕ. Την καταδικάζουμε και για την γενεσιουργό της θέση να θέλει να δολοφονήσει την ίδια μας τη Δημοκρατία.
Όλοι μαζί, λοιπόν, χτίσαμε ένα τείχος δημοκρατικό. Θα το κρατήσουμε όρθιο και θα είμαστε μαζί στον κοινό αγώνα κατά του ναζισμού, κατά του φασισμού, κατά του ολοκληρωτισμού και υπέρ της Δημοκρατίας

2) Στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» :
«Όταν ξεκίνησε τη φασιστική της δραστηριότητας η Χρυσή Αυγή, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, τοποθετήθηκαν άμεσα απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα, ως όφειλαν, εκφράζοντας το σύνολο των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.
Σας θυμίζω ότι ο τότε υπουργός κ. Δένδιας έφτασε στο σημείο να κλείνει αστυνομικά τμήματα και να αποκαθηλώνει διευθυντές που κάκιστα είχαν συνταχθεί με τη Χρυσή Αυγή.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τότε κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Διαχώρισε τη θέση της κυβέρνησης από τη Χρυσή Αυγή, σε αντίθεση με κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μάχονταν για την iσοτιμία της ψήφου των στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Καταδικάζω οποιαδήποτε «χαραμάδα» ανοχής απέναντι στον φασισμό, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Η θέση αυτή εκφράστηκε πλήρως από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, όπως εκφράζεται σήμερα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με τις πράξεις μας και όχι με τα λόγια, προσπαθούμε να ισοπεδώσουμε αυτό το φαινόμενο για να μην αναδειχθεί ποτέ ξανά στη χώρα.»

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού κι οι θάνατοι καθημερινά αυξάνονται, η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα την προώθηση κι εφαρμογή της αυταρχικής πολίτικης ατζέντας , λαμβάνοντας μηδενικά μέτρα για την προάσπιση της υγείας του κόσμου,μετακυλώντας το βάρος της υγειονομικής κρίσης και τις συνέπειές της στο λαό.

Την ίδια στιγμή που η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ανεκδιήγητη, ολόκληρες κοινωνικές κατηγορίες (πρόσφυγες, μετανάστες) ζουν υπό άθλιες συνθήκες χωρίς την οποιαδήποτε μέριμνα, η ανεργία αυξάνεται και εργασιακοί χώροι- σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο ύστερα από εμφάνιση κρουσμάτων, η ΝΔ αρνείται να λάβει τα υποτυπώδη μέτρα και να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πετσοκομμένο από τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων χρόνων, τώρα βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, με ελλείψεις ΜΕΘ και προσωπικού.

Στο χώρο της εκπαίδευσης δεν έκανε κανέναν απολύτως σχεδιασμό για το ασφαλές άνοιγμα πανεπιστημίων και σχολείων με αποτέλεσμα οι περισσότερες σχολές να ωθούνται στην τηλεκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων να αναδεικνύεται σε πλήρες φιάσκο, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Απέναντι στην αναλγησία και την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης , έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες μαθητικές καταλήψεις σε πάνω από 700 σχολεία πανελλαδικά.Οι μαθητές διεκδικούν να παρθούν άμεσα τα αυτονόητα μέτρα προστασίας στα σχολεία (15μελή τμήματα, παροχή μέσων προστασίας, απολυμάνσεις) μαζί με προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα υπάρχοντα κενά. Συγχρόνως, εναντιώνονται και στα αντιδραστικά μέτρα που επιχειρεί να εφαρμόσει η υπουργός Παιδείας, όπως η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων στο Λύκειο, αλλά και η υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Με βάση τα δίκαια αιτήματά του το μαθητικό κίνημα έχει βγει στην προμετωπίδα των αγώνων, με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς πλάι του , κόντρα στις προσπάθειες απονομιμοποίησης και καταστολής των καταλήψεων από πλευράς κυβέρνησης και συμμάχων της. Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις στα σχολεία, η εμπλοκή της αστυνομίας κι οι προσαγωγές μαθητών, η ενεργοποίηση της τηλεκπαίδευσης κι ο εκβιασμός με το τιμωρητικό μέτρο των απουσιών για όσους συμμετέχουν σε καταλήψεις, είναι κάποιες από τις κινήσεις που έχει θέσει ήδη η ΝΔ συνάμα με τη συνεχή προπαγάνδα στα ΜΜΕ και την επιστράτευση συντηρητικών στοιχείων (συνδικαλιστές, γονείς κλπ ) στα ίδια τα σχολεία για την κάμψη του μαθητικού κινήματος.

Αντί το υπουργείο κι η κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους , αφήνουν έκθετο το λαό και παράλληλα ενεργοποιούν τα όπλα της δεξιάς συντήρησης που μας πηγαίνουν πίσω σε μαύρες σελίδες της ιστορίας. Φαίνεται  πως επεισόδια τύπου Τεμπονέρα είναι σε εκκόλαψη, ακριβώς επειδή η κυβερνητική πολιτική τίθεται υπό αμφισβήτηση από το μαθητικό κίνημα που αποτελεί κατεξοχήν αποσταθεροποιητικό παράγοντα για τα σχέδια τους.

Δε θα τους περάσει! Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, όπως και η προετοιμασία της μεγαλειώδους συγκέντρωσης για την καταδίκη της Ναζιστικής οργάνωσης της χρυσής αυγής στις 7/10, δείχνουν την αφύπνιση της Ελληνικής κοινωνίας.

Η Αντίσταση Πολιτών θα βρίσκεται στο πλάι των υγειονομικών- των μαθητών και των εκπαιδευτικών και στον αγώνα τους μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων τους . Σαφώς και θα συνεχίσει να είναι μέσα στους αγώνες ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό και τους μηχανισμούς που τον γεννούν.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΜΕΘ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ. ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η Χ.Α. – ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Η δίκη της Χρυσής Αυγής  που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα πριν από 7 χρόνια, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τα τάγματα θανάτου της νεοναζιστικής οργάνωσης έφτασε στο τέλος της την Παρασκευή 4/9/2020. Οι κατηγορίες αποτελούν μόνο ένα μέρος από τη δράση της εγκληματικής συμμορίας, αφού είναι υπεύθυνοι επίσης για τη δολοφονία του Λουκμάν, την επίθεση σε φοιτητές και καθηγήτρια μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και μια σειρά άλλες δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων. Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από 5,5 χρόνια και 450 συνεδριάσεις και η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης για τη ναζιστική οργάνωση ορίστηκε η 7η Οκτωβρίου 2020.

Το πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις  της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά.

Αλλά, οι ναζιστές δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α.. Είναι επιβεβλημένη για να αποδοθεί δικαιοσύνη, να καταδικαστούν παραδειγματικά και να απονομιμοποιηθούν οι δολοφονικές, εγκληματικές ρατσιστικές ενέργειες και οι σκοταδιστικές, μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές αντιλήψεις της. Για να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και όπως και η Χ.Α. συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου για κρυφές και φανερές επιθέσεις. Που στήνουν δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις αγανακτισμένων κατοίκων ενάντια σε πρόσφυγες με πυρπόληση δομών και ξενοδοχείων και οργανώνουν κτυπήματα σε δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τις δολοφονικές δράσεις.  Για να αποθαρρύνονται οι δολοφονικές δράσεις ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς, σε μετανάστες, σε αντιφασίστες και σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο που ξεφεύγει από τα δήθεν πρότυπα της αρίας ή ελληνικής φυλής και των δήθεν ιδεωδών του ελληνοχριστιανικού γένους και πολιτισμού.

Απαιτείται το δικαστήριο να αποφασίσει ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με το κατηγορητήριο και γιατί οργάνωσε τις δολοφονίες και τις επιθέσεις και γιατί ο ναζισμός, ο φασισμός και η ιδεολογία τους μίσους περιλαμβάνει την εξόντωση όσων θεωρούν αντίπαλους. Απαιτείται όχι μόνο για να μην λάβουν αναδρομικά όλη την κρατική χρηματοδότηση ως κόμμα του προηγούμενου κοινοβουλίου, αλλά και γιατί χρειάζεται να μπει ένα τέλος. Να σταματήσει η δράση των άλλων νεοφασιστικών συμμοριών. Να τερματιστεί η στήριξη των ακροδεξιών επιθέσεων από θύλακες στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό, από κυκλώματα του κράτους, λέσχες εφέδρων, τον υπόκοσμο και μεγιστάνες.

Η ανοχή, η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων και στην ακροδεξιά ρητορική του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού δεν είναι μόνο οπισθοδρόμηση και σκοταδισμός, είναι καταστροφική.

Η κυβέρνηση και όλα τα στηρίγματα του καπιταλιστικού συστήματος συστηματικά με την πολιτική τους στρώνουν το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων. Ευθύνονται γιατί δημιουργούν ανεργία, εξαθλίωση, φτώχεια, περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, ένταση των οικονομικών ανισοτήτων και σπρώχνουν σε εμφύλιο των φτωχών.  Γιατί προωθούν τον ανταγωνισμό, τη διαφθορά, τον ολοκληρωτισμό. Είναι υπόλογοι γιατί με τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων, τις επιχειρήσεις στον Έβρο και τα νησιά, καλλιεργούν το έδαφος «να σφάζονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι κεφαλαιοκράτες. Γιατί συγκαλύπτουν το ακροδεξιό κόμμα του Βελόπουλου που κραυγάζει άναρθρα για νέα Μακρόνησο και Γυάρο, τη δράση άλλων νεοναζιστικών οργανώσεων, το νέο κόμμα του Κασιδιάρη. Γιατί χαϊδεύουν και συνδιοργανώνουν με ακροδεξιές περιφερειακές και τοπικές αρχές φασιστικές συγκεντρώσεις και ρατσιστικές επιθέσεις.

Καλούμε σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια:

  • την Τετάρτη 7/10/2020 στις 11:00 στην πλατεία Γεωργίου στη Πάτρα.
  • την Τρίτη 6/10/2020 στις 19:00 στην πλατεία Δικαστηρίων στον Πύργο.

Απαιτούμε :

  • Το χαρακτηρισμό της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης.
  • Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων – Οι Ναζί στη φυλακή.
  • Να σταματήσει κάθε ξενοφοβική-ρατσιστική ρητορεία και η προβολή της από τα ΜΜΕ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ