Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:16: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Θέλοντας να προλάβει τα χειρότερα με το Oruc Reis και βάσει των πληροφοριών ότι ο τουρκικός Στόλος θα κινηθεί νότια της Κρήτης συνοδεύοντας το ερευνητικό σκάφος, η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX, δεσμεύοντας  από σήμερα, Σάββατο σχεδόν όλη την περιοχή νότια της Κρήτης για «επιστημονικές έρευνες», όπως αναφέρει η ναυτική οδηγία.

Και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι είχε ανακοινώσει πριν τρεις ημέρες πως «Η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες της στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι αυτές θα επεκταθούν και νότια της Κρήτης».

Η ναυτική οδηγία δεν αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία για την λήξη της.

Tην περιοχή που δεσμεύει η Ελλάδα, την προσδιόρισε με κείμενό του ο σταθμός Ηρακλείου.

Ιδού η περιοχή που δέσμευσε η Ελλάδα. Είναι ακριβώς στο ύψος των συνόρων της ανατολικής Λιβύης, εισέρχεται ελαφρά στην περιοχή της δυτικής Αιγύπτου και αφήνει εκτός την ανατολική Κρήτη.

Παράλληλα με την ανανέωση της παράνομης Navtex έως τις 27 Οκτωβρίου, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι είχε ανακοινώσει πριν τρεις ημέρες πως «Η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες της στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι αυτές θα επεκταθούν και νότια της Κρήτης».

Ο Οκτάϊ στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ανέφερε πως «Εμείς στην υφαλοκρηπίδα μας και σε οποιοδήποτε σημείο μπορούμε να κάνουμε έρευνες και δεν χρειαζόμαστε την άδεια ή την έγκριση κανενός. Όπως ξέρετε κάποια στιγμή αποσύραμε τα πλοία μας στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας. Σε αυτή την περιοχή περιλαμβάνεται και η περιοχή που προκύπτει μετά τη συμφωνία ΑΟΖ με τη Λιβύη, αλλά και οι περιοχές που βρίσκονται νότια της Κρήτης».

Βέβαια η έκδοση της NAVTEX se τίποτα δεν αποτρέπει την Άγκυρα να εκδώσει ανάλογη NAVTEX, αλλά είναι σημαντικό να κάνουμε πρώτοι την κίνηση.

Δυστυχώς, εκεί μας έφτασε η υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία: Να δίνουμε μάχη νότια της Κρήτης!

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν», τόνισε η γαλλική προεδρία – Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος σε εμπρηστικό ύφος είπε ότι ο Μακρόν χρειάζεται ψυχίατρο

Καταιγιστικές είναι εξελίξεις στο πεδίο των γαλλο-τουρκικών σχέσεων, με το Παρίσι να ανακαλεί τον πρέσβη στην Άγκυρα.

Επικίνδυνη χαρακτήρισε την πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι ο ένοικος του Ελιζέ χρειάζεται ψυχίατρο.Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε, συγκεκριμένα, τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε στο Ελιζέ, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

 Νέα επίθεση κατά του Μακρόν εξαπέλυσε, νωρίτερα, ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη στάση του απέναντι στους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

«Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που ονομάζεται Μακρόν με τους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχικό επίπεδο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην Καισάρεια.

«Τι άλλο μπορεί να ειπωθεί σε έναν αρχηγό κράτους που δεν κατανοεί την ελευθερία της πίστης και που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι ζουν στη χώρα του;» πρόσθεσε.

Κάνοντας αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «αντί να παραδοθούμε στη λεία της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο δίκαιο και τον νόμο».

Προ ημερών, ο κ. Μακρόν δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τον «Ισλαμικό αυτονομισμό», προκαλώντας τη δριμεία αντίδραση του Ερντογάν.

Η Τουρκία και η Γαλλία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά διαφωνούν για ζητήματα όπως οι κρίσεις σε Συρία και τη Λιβύη, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Θάνος Μωραΐτης: « Η κυβέρνηση φτιάχνει ένα εφιαλτικό μέλλον για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους. Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε, γιατί το καταστροφικό της έργο πρέπει να σταματήσει εδώ.»

«Ο Νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι ένα νομοσχέδιο-λαιμητόμος», είπε, μεταξύ άλλων, στην Ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

«Η κυβέρνηση φτιάχνει ένα εφιαλτικό μέλλον για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους. Η α΄ κατοικία βγαίνει στο σφυρί», τόνισε, συνεχίζοντας: «Γεμίζει τη χώρα ενοικιαστές – λίζινγκ, με νεόπτωχους και καθημαγμένους οφειλέτες».

Παράλληλα, σχολιάζοντας συνολικά την πορεία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε πως «είναι ξεκάθαρο ότι, εδώ και 15 μήνες, βαδίζει πιστά στα χνάρια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της». Όπως, μάλιστα, είπε, «είναι πιστή στην πολιτική των εξυπηρετήσεων σε φίλους, κολλητούς και αρεστούς, οι απευθείας αναθέσεις είναι γι΄ αυτήν κανόνας. Με το μαρτύριο της σταγόνας, ρημάζει την ελληνική οικονομία», ενώ «αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής, είναι η πιο βίαιη αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- με τους χειρότερους όρους».

Ο κ. Μωραΐτης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «με την καθεστωτική λογική της, η κυβέρνηση έβαλε στόχο να χειραγωγήσει και να κομματικοποιήσει ακόμα και τον αθλητισμό», αναφέροντας ότι «τα 12 εκατ. που προκήρυξε ο κ. Αυγενάκης δεν έχουν φτάσει στα σωματεία, αλλά, την ίδια στιγμή, με απευθείας ανάθεση 500 χιλιάδων ευρώ, απαξιώνει την ΕΡΤ και εργαλειοποιεί τους αθλητές».

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το Νέο Πτωχευτικό Κώδικα, σχολίασε πως «η α΄ κατοικία βγαίνει στο σφυρί» και πως «η μόνη μέριμνα που δίνει η κυβέρνηση, είναι να νοικιάσει ο οφειλέτης το σπίτι του για 12 χρόνια». Όπως, μάλιστα, δήλωσε, «η κυβέρνηση στήνει έναν παραλογισμό, όπου ο δανειολήπτης θα επαναγοράζει το σπίτι του, μετά την 12ετία στην τότε εμπορική του αξία, χωρίς να προσμετρώνται οι δόσεις δανείου που δόθηκαν πριν μπει σε αυτή την περιπέτεια και με την υποχρέωση αν θελήσει να επαναγοράσει το σπίτι του πριν την 12ετία να καταβάλει όλα τα μισθώματα που υπολείπονται».

Παράλληλα, ο βουλευτής κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «είναι η κυβέρνηση που φτωχοποιεί τη ραχοκοκαλιά ελληνικής οικονομίας, που καταδικάζει τη μεσαία τάξη στη χρεοκοπία», καθώς κι ότι «ιστορικά, ήταν πάντα απέναντι από τις υγιείς, παραγωγικές, καινοτόμες δυνάμεις αυτού του τόπου».

«Είστε η κυβέρνηση που βλέπει μόνο ευκαιρίες για μπίζνες με μεγαλοκολοσσούς από τη μία και ‘ζόμπι και μπαταχτσήδες’ από την άλλη. Είστε μια κυβέρνηση πλασματική, μια κυβέρνηση επικίνδυνη, είπε ο κ. Μωραΐτης, κλείνοντας την ομιλία του.

sinidisi.gr

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, στην κεντρική ομιλία του για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα είπε:

Επί της πρότασης δυσπιστίας: «Ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στοιχίζονται πίσω από τον Χρήστο Σταϊκούρα. Δίνουμε 158 ψήφους εμπιστοσύνης με πίστη και πάθος στον Υπουργό Οικονομικών, το νομοσχέδιο της δεύτερης ευκαιρίας και την επιτυχημένη μεταρρυθμιστική οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.»

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Βούτση: «Καταδικάζουμε στη ΝΔ κάθε ανθρωποφαγική και άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην Προέδρου της Βουλής και εναντίον οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη. Πάντα κάνουμε την αντιπαράθεσή μας μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια. Περιμένουμε όμως και από εσάς να καταδικάσετε όλους αυτούς που χρόνια τώρα στοχεύουν άνανδρα και δολοφονούν χαρακτήρες με ή χωρίς υπογραφές, στα social media και τα ΜΜΕ».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΚΙΝΑΛ για την επιλογή της κυβέρνησης να μη μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης: «Το άρθρο 84 του Συντάγματος προβλέπει δύο διαφορετικές διαδικασίες. Η πρόταση μομφής αποτελεί κορυφαίο κοινοβουλευτικό «όπλο» της εκάστοτε μειοψηφίας. Αυτό ακριβώς το δικαίωμα της αντιπολίτευσης, προστατεύσαμε με το να μην μετατραπεί η πρόταση μομφής σε πρόταση δυσπιστίας. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το απαξιώνει, χρησιμοποιώντας το για φθηνούς εσωκομματικούς σκοπούς, αλλά η Κυβέρνηση προστατεύει τη συνταγματική και κοινοβουλευτική τάξη».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Επειδή βλέπετε ότι οδεύετε σε πλήρη αποκοπή από την κοινωνία, κατέθεσε ο κ. Τσίπρας την πρόταση δυσπιστίας. Για να ξεφύγει από τα κομματικά του αδιέξοδα. Πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσει τα στελέχη του, να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο κόμμα του. Να κρύψει την ένδεια πολιτικής, οράματος και προτάσεων. Να καλύψει το αντιπολιτευτικό του κενό. Με την κίνησή σας αυτή, απλώς επιβεβαιώνετε ότι είστε πολιτικά αφελείς, υποκριτές και ανεύθυνοι.»

Συμπερασματικά: «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, απέτυχαν να αρθρώσουν σοβαρό πολιτικό λόγο με επιχειρήματα και προτάσεις. Δεν μας ξαφνιάζει, όμως. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα αρχών και προγράμματος, αλλά προϊόν της κρίσης.
Προσπαθεί απεγνωσμένα ο κ. Τσακαλώτος να προσδώσει ένα ιδεολογικό υπόβαθρο στο άναρχο και αλλοπρόσαλλο πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως κι εκείνος πνίγεται ανάμεσα σε ονόματα φιλοσόφων και οικονομολόγων, στη θεώρησή του για τον νεοφιλελευθερισμό, στην αφωνία του για τον σοσιαλισμό και στην κριτική που δέχεται από τους προεδρικούς αυλικούς. Πνίγεται, όμως, κυρίως, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδεολογία και θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της αντίθεσης, το κόμμα του «αντί».

Είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, που στο ρεσάλτο προς την εξουσία κυβέρνησε σφιχταγκαλιασμένος με τη χειρότερη μορφή εθνολαϊκιστών. Ένα κόμμα με μόνη συγκολλητική ουσία την επιθυμία «κατάληψης των αρμών της εξουσίας».
«Οξυγόνο» του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κάθε μορφής κρίσεις. Και όσο αυτές αντιμετωπίζονται επιτυχώς, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ασφυκτιά και βυθίζεται. Ήρθατε σε μια 3ήμερη συζήτηση όπου θα ηττηθείτε κατά κράτος. Η καταβαράθρωση σας στην κοινωνία θα συνεχιστεί. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται το πόσο λίγοι είστε. Για άλλη μια φορά, πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι.» 

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αγνόησε τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γένς Στόλντεμπεργκ που ζήτησε να υπάρξει μορατόριουμ στις ασκήσεις που πραγματοποιούν οι δύο χώρες, τις ημέρες των εθνικών τους εορτών στις 28 και 29 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα η Τουρκία εξήγγειλε στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου.

Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε τρεις Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις ανατολικότερα του Καστελόριζου.

Οι δυο ασκήσεις αφορούν σε περιοχές εντός τουρκικών υδάτων, σε κοντινή σχετικά απόσταση από τις ακτές της γειτονικής χώρας, ανατολικά του Καστελόριζου, στην περιοχή της Φοινίκης.

Η τρίτη άσκηση θα πραγματοποιηθεί ανοιχτά των ακτών της Αλεξανδρέττας. Ακολουθούν οι τρεις Navtex που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας:

  1. TURNHOS N/W : 1326/20

MEDITERRANEAN SEA

GUNNERY EXERCISE, ON 27 AND 28 OCT 20 FROM 0300Z TO 1900Z IN AREA BOUNDED BY;

36 12.70 N – 030 09.00 E

36 00.00 N – 030 09.00 E

36 00.00 N – 030 30.00 E

36 12.70 N – 030 30.00 E

CAUTION ADVISED.

CANCEL THIS MESSAGE 282000Z OCT 20.

  1. TURNHOS N/W : 1325/20

MEDITERRANEAN SEA

GUNNERY EXERCISE, ON 27 AND 28 OCT 20 FROM 0300Z TO 1900Z IN AREA BOUNDED BY;

36 16.90 N – 030 21.00 E(SHORE)

36 07.77 N – 030 16.00 E

36 07.50 N – 030 30.00 E

36 12.70 N – 030 30.00 E

36 12.70 N – 030 24.10 E(SHORE)

CAUTION ADVISED.

CANCEL THIS MESSAGE 282000Z OCT 20.

  1. TURNHOS N/W : 1324/20

MEDITERRANEAN SEA

GUNNERY EXERCISE, ON 28 AND 29 OCT 20 FROM 0500Z TO 1400Z IN AREA BOUNDED BY;

36 06.70 N – 035 55.32 E

36 10.90 N – 035 51.98 E

36 10.65 N – 035 47.05 E

36 06.75 N – 035 50.40 E

CAUTION ADVISED.

CANCEL THIS MESSAGE 291500Z OCT 20.

Διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία για τη νέα παράνομη NAVTEX

O πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα επέδωσε νωρίτερα σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά σε συνέχεια της νέας παράνομης NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για παράνομες έρευνες πλησίον του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνεται, η ελληνική πλευρά επανέλαβε ότι οι παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς αποτελούν μια κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, την οποία η ελληνική πλευρά καταδικάζει απερίφραστα και προστίθεται: «Επίσης, υπογράμμισε ότι οι τουρκικές ενέργειες δυναμιτίζουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική υπαιτιότητα της Τουρκίας, αυξάνουν κατακόρυφα την ένταση και αποσταθεροποιούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος, αποδυναμώνουν κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ειλικρινή διάλογο, μια προοπτική προς την οποία η Ελλάδα εργάζεται ανελλιπώς».

Πηγή: thecaller.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφανισμένος είναι ακόμη ο υπαρχηγός της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος μέσω του δικηγόρου διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να οδηγηθεί στην φυλακή για να εκτίσει την ποινή του, που είναι 13 έτη κάθειρξη ως μέλος του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή, έφθασαν χθες το βράδυ στα σωφρονιστικά καταστήματα στα οποία θα μείνουν φυλακισμένα τα μέλη της Χρυσής Αυγής μέχρι και την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσής τους. Η κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης έφθασε λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ στις φυλακές Δομοκού, όπου μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Εδώ Παππάς εκεί Παππάς που είναι ο… Παππάς;

Ακόμη όμως συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η τελευταία φορά που αστυνομικοί είδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου.

Τα πράγματα έχουν αρχίσει να σοβαρεύουν επικίνδυνα καθώς οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν οργανωμένο σχέδιο διαφυγής και η αστυνομία έχει επιδοθεί σε ανθρωποκυνηγητό μετά το φιάσκο, καθώς δεν αποκλείεται ο καταδικασθέντας ως μέλος του διεθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να επιχειρήσει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς έχει απενεργοποιημένα και τα τρία κινητά του τηλέφωνα με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μην μπορεί να εντοπιστεί από την αστυνομία.

Η τελευταία εντοπισμένη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν στις 7 Οκτωβρίου,- την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου- με τον συνήγορό του Περικλή Σταυριανάκη.

Τα στοιχεία αυτά, για την απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων δημιουργούν βάσιμες υποψίες για οργανωμένο σχέδιο από τον Χρήστο Παππά προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης και να μην οδηγηθεί στις φυλακές.

Μάλιστα τα τελευταία στοιχεία δημιουργούν βάσιμες υποψίες για απόπειρα διαφυγής του στο εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό το ένταλμα σύλληψης είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί σε διεθνές ένταλμα.

«Άφαντος παραμένει ο νεοναζί γιος χουντικούς»

Την «εξαφάνιση» του Χρήστου Παππά μετά την καταδίκη του σχολίασε ο βρετανικός Guardian.

Σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοσή της, η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι ο Παππάς έχει υπάρξει φυγάς και το 2013, κατά τις αρχικές συλλήψεις των Χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Επιπλέον, αναφέρεται τόσο στο ρόλο του στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση και την αγάπη του για τον Μπενίτο Μουσολίνι, όσο και στο ρόλο του πατέρα του στη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

«Την έκανε» ενώ ήταν σε …επιτήρηση

Μάλιστα ο κ. Σταυριανάκης δήλωσε ότι ο Χρήστος Παππάς κατάφερε να ξεφύγει ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική επιτήρηση.

Ο δικηγόρος του φυγά Χρήστου Παππά Περικλής Σταυριανάκης μιλώντας στο MEGA εξήγησε ότι «οι όποιες αποφάσεις μπορεί κάποια στιγμή να αναθεωρηθούν», ερωτηθείς για το αν ο εντολέας του θα εμφανιστεί για να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ωστόσο πρόσθεσε πως «εμμένει σε αυτή την απόφαση, γιατί έκρινε ότι αν θέσει τον εαυτό του σε εκτέλεση, μέχρι να υπάρξει η τελεσίδικη κρίση, δηλαδή η απόφαση του εφετείου, θα είχε εκτίσει εξ ολοκλήρου την ποινή του.

Κι αν η απόφαση του εφετείου είναι ή αθωωτική ή του μειώσει την ποινή θα είναι κάτι χωρίς αντίκρισμα για εκείνον», σημείωσε ο κ. Σταυριανάκης.

Πηγή: in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μια ανάσα από τη Ρόδο βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό και η συνοδεία του από πολεμικά πλοία.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 9.30 το πρωί από την περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου.

Το Oruc Reis, όπως αναφέρει το militaire.gr πλέει μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου και παρακολουθείται από πλοία του ελληνικού πολεμικού στόλου.

Δείτε την ανάρτηση στο facebook:

Πηγή: in.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Άμεση απάντηση έδωσε ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στον κ. Κατρούγκαλο, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρα.

" Είμαστε περήφανοι για την εξωτερική μας πολιτική. Όταν προστατεύσαμε και προστατεύουμε τα σύνορα μας στον Έβρο και το Αιγαίο. Όταν υπογράφουμε τις συμφωνίες οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο ενώ συμφωνούμε με την Αλβανία για την διευθέτηση των διμερών μας θαλάσσιων ζωνών.
Όταν πετυχαίνουμε να γίνουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα ευρωπαϊκο-τουρκικά σύνορα. Όταν διεθνοποιούμε τις διαφορές μας και απομονώνουμε την Τουρκία ως κράτος-ταραξία.
Η κόκκινη γραμμή μας είναι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιώματων. Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί την εθνική στρατηγική, όπως έκανε διαχρονικά ως παράταξη και ζητά την εθνική ομοψυχία."

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ