Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 09:44

Προκλητική παρέμβαση Ερντογάν στα εσωτερικά της Ελλάδας

«Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το απαραίτητο μήνυμα και μάθημα στους κυβερνώντες του, που επιδιώκουν περιπέτειες που θα καταλήξουν σε καταστροφή για αυτούς, με δημοκρατικά μέσα» ανέφερε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Είναι γεγονός ότι ο γείτονάς μας στο Αιγαίο δεν είναι σε ανάλογη θέση με εμάς πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά» είπε ακόμη ο Τούρκος ηγέτης.

«Για το λόγο αυτό, το θέμα της Ελλάδας έχει θέση στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας όσο του αξίζει» ανέφερε επιπλέον, μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα, απάντηση στις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, έδωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως «η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Υπογράμμισε ότι «ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους».

Είχε προηγηθεί εκ νέου διπλή επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Μαδρίτη αλλά και μετά την προσευχή, με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό του ακροατήριο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής, δήλωσε – μεταξύ άλλων – ότι «δεν πρόκειται να πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της».

Ο τουρκικός τύπος από το πρωί της Παρασκευής, εστιάζει στο αποτέλεσμα της τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων «Μετροπόλ», η οποία δυναμιτίζει το κλίμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023, παρουσιάζοντας ηττημένο τον Ταγίπ Ερντογάν στο δεύτερο γύρο, με όποιον από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης βρεθεί αντιμέτωπος, ωστόσο τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν την γνωστή πλέον ρητορική.

Η εφημερίδα Σαμπάχ επαναλαμβάνει ότι εάν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις η Τουρκία θα εμποδίσει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας και παράλληλα υπενθυμίζει ότι το τριμερές σύμφωνο της Μαδρίτης θα είναι «άκυρο εάν δεν εγκριθεί από την τουρκική Εθνοσυνέλευση».

Από την εφημερίδα SOZCU εκτός από την γραμμή σχετικά με το ΝΑΤΟ, δημοσιεύεται και φωτογραφία από συνομιλία Ερντογάν-Αναστασιάδη και σχόλιο ότι «η πολιτική κρύβει πάντα υποκρισία».

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

πηγή: ertnews.gr