Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 17:47

Στο European Jewish Association o Κώστας Καραγκούνης

Ο Βουλευτής Aιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης συμμετείχε σε συνέδριο που οργάνωσε το European Jewish Association 20-21/6 στη Βουδαπέστη. Θέμα του συνεδρίου ήταν «Η Ελευθερία στη ζωή, Ελευθερία από το Μίσος, Ελευθερία στην Ευημερία». Ελευθερία και όχι απλά δικαίωμα.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Semjen, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Nicola Beer, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Καλαφάτης, ο Βουλευτής κ. Frielich από το Βέλγιο, πολλοί βουλευτές και ευρωβουλευτές απ’ όλη την Ευρώπη, Πρόεδροι Εβραϊκών Κοινοτήτων κτλ.

Ο κ. Καραγκούνης ήταν συντονιστής στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος της θρησκείας και το δικαίωμα να πιστεύει και να τηρεί κάποιος ελεύθερα τα ήθη και έθιμα του. Ο κος Καραγκούνης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, σέβεται τα ατομικά δικαιώματα, ενισχύει συνεχώς το νομικό της οπλοστάσιο και εναντιώνεται στο μίσος, τον ρατσισμό και τη φυλετική διάκριση.

Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται σήμερα ο εβραϊκός τρόπος ζωής παντού στην Ευρώπη υπογράμμισε ότι πέρα από την θρησκευτική ελευθερία που προστατεύεται από τα ευρωπαϊκά συντάγματα υπάρχει και η δύναμη της θρησκείας ως παράδοσης που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και θα συνεχίσει να το κάνει παρά τις επιφανειακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει από την νεωτερικότητα.

Επίσης ένας από τους κεντρικούς ομιλητές ήταν και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Καλαφάτης, ο οποίος τόνισε την στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στην εβραϊκή κοινότητα και τις πολύ καλές σχέσεις που και ο ίδιος διατηρεί με την εβραϊκή κοινότητα στην Θεσσαλονίκη και έκανε ειδική αναφορά στο νέο Μουσείο Ολοκαυτώματος που θα δημιουργηθεί στην συμπρωτεύουσα.

agrinionews.gr