Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 19:33

Θέση μάχης για εκλογές παίρνουν «μητσοτακικοί», «καραμανλικοί» & «σαμαρικοί»: Η έκπληξη του Νίκου Βασιλειάδη

Ποιος είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου ιδρυτής της Ελεύθερης Πατρίδας που θα αναμετρηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Σηκώνουν στροφές» στελέχη της «μητσοτακικής» ΝΔ, αλλά και οι νεοσύστατοι κομματικοί σχηματισμοί «από τα σπλάχνα» της ΝΔ εν όψει την πιθανότητας  πρόωρης προσφυγής στις κάλπες της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, προκειμένου να αποφύγει την επιδείνωση του εκλογικού κλίματος λόγω εμβολίων και καταστροφής της ελληνικής οικονομίας.

Κατ’αρχήν υπάρχει μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη στον πολιτικό σχηματισμό των «γαλάζιων» δηλαδή των πρώην υπουργών και υφυπουργών των κυβερνήσεων της ΝΔ που σηματοδοτεί τα επόμενα βήματά τους και αναμφίβολα την πολιτική τους ωριμότητα (παρά την πληθώρα των αναγνωρισμένων στελεχών με «βαριά» πολιτικά (Νίκος Νικολόπουλος, Σάββας Τσιτουρίδης, Νίκος Καραχάλιος κλπ.) η προσωρινή εκτελεστική επιτροπή επέλεξε την «ευχάριστη έκπληξη» των εκλογών του 2019, τον πρόεδρο της Ελεύθερης Πατρίδας, καθηγητή Πανεπιστημίου και νομικό, Νίκο Βασιλειάδη, ως νέο εκτελεστικό γραμματέα!

Με προοπτική να ηγηθεί του σχηματισμού μέσα από «σφικτές» διαδικασίες που ορίστηκαν για τις δύο επόμενες εβδομάδες!

Ο Νίκος Βασιλειάδης, μία «καθαρή» και με μηδενική πολιτική φθορά -το ακριβώς αντίθετο- φωνή στο χώρο της πατριωτικής δεξιάς, αλλά με πίστης στις οικονομικές αρχές του προσαρμοσμένου στις ελληνικές ανάγκες οικονομικού μοντέλου: «Όσο αποφασίζουν μόνο οι Βρυξέλλες, ερήμην της Αθήνας, το πόσο ψωμί θα τρώει και πώς θα ζει ο Έλληνας, η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα να γίνει ισχυρή και ανεξάρτητη. Και είναι στην αντίθετη κατεύθυνση προς την ίδια την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Όπως αναφέρουν κύκλοι των «σαμαρικών» και των «καραμανλικών» στο πρόσωπό του Νίκου Βασιλειάδη αναγνωρίστηκε από τα ιστορικά στελέχη της παράταξης ως  ο ηγέτης που θα μπορούσε να συνασπίσει ένα εκλογικό σώμα της τάξης του 15% που αποτελεί τον στόχο της ομάδας των «Γαλάζιων».

Την ίδια στιγμή στη ΝΔ γίνεται χαμός από αυτούς που θέλουν «να την βγάλουν στο τζάμπα», δηλαδή στο ψηφοδέλτιο του Επικρατείας, με το πασοκογενές «Θείον Βρέφος» της ΝΔ τον υπουργό ψηφιακής μεταρρύθμισης Κυριάκο Πιερρακάκη, να παίρνει εκεί θέση από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος!

Γιατί ένας «πασοκογενής» νέος ηλικιακά υπουργός πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας; Στην Πειραιώς ισχυρίζονται ότι θα αναλάβει τον ρόλο του εκπροσώπου Τύπου κατά την προεκλογική περίοδο και παραδοσιακά είναι ασύμβατο να είναι υποψήφιος, αλλά αυτό είναι απλά η αφορμή για να μην τους ξεφωνίσουν ακόμα περισσότερο οι παραδοσιακοί νεοδημοκράτες: Μετά τον Ε.Βενιζέλο, την Α.Διαμαντοπούλου κλπ. ο Κ.Πιερρακάκης είναι το «τοτέμ» του «μητσοτακισμού» για κάποιον… μεταφυσικό λόγο.

Σε σημείο που κάποιοι μιλάνε και για τον διάδοχο του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν κάτι «στραβώσει» στις εκλογές (που θα στραβώσει…)

Από την άλλη πλευρά γίνεται μια μεγάλη «σφαγή» με δεδομένο ότι με ένα ποσοστό της τάξης του 25% στις επόμενες εκλογές θα εκλεγούν περί τους 75 βουλευτές και καταλαβαίνουμε τι έχει να συμβεί,  με δεδομένο ότι οι μισοί θα είναι νεοεκλεγέντες του κλίματος Μητσοτάκη.

Ακόμα και αν επιβεβαιωθεί η υπεραισιόδοξη πρόβλεψη του Μαξίμου για 30% στις εκλογές, θα εκλεγούν 90 βουλευτές και οι μισοί τουλάχιστον θα είναι του κλίματος Μητσοτάκη.

Άρα από τους νυν 156+Μητσοτάκη σημερινούς θα μείνουν απ’έξω στην καλύτερη περίπτωση 110 βουλευτές!

Αν αυτό δεν είναι «σφαγή» τότε τι είναι;

Ήδη η κάθοδος στο ψηφοδέλτιο της Α’ Πειραιά της Δόμνας Μιχαηλίδου, προκαλεί την οργή των λοιπών υποψηφίων της περιφέρειας.

Ολα αυτά επειδή ο, επίσης πασοκογενής, Γ.Γεραπετρίτης δεν θα πολιτευθεί και θα παραμείνει σε «εξωκοινοβουλευτικό ρόλο» (μια παραπάνω από έξυπνη απόφαση για τον ίδιο).

Συμπτωματικά, προφανώς κι ένας άλλος «πασοκογενής» ο Άκης Σκέρτσος, δεν θα πολιτευθεί, ούτε και ο κουμπάρος του Κ.Μητσοτάκη ο αξιόλογος αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Αλλά ούτε ο Νίκος Χαρδαλιάς θέλει να αντιμετωπίσει την οργή των Ελλήνων και ειδικά των ψηφοφόρων της παράταξης για όσα υπέφεραν τα χρόνια τις καραντίνας από αυτόν και δεν θα είναι καν υποψήφιος!

Στο Νότιο Τομέα ο Νίκος Δένδιας, ο Κώστας Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Σοφία Βούλτεψη, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Καλιάνος και ο Βασίλης Σπανάκης.

«Κομμένος» και πάλι ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, λόγω των πολλών «εκκρεμών» υποθέσεων στο δήμο Γλυφάδας, με αποκορύφωμα την διαχείριση στις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στοχεύει στις πρώτες θέσεις, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα είναι εκ νέου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Στον Δυτικό Τομέα εκλέγει τρεις βουλευτές, με τη μία έδρα να έχει επιλέξει το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τις άλλες δύο θέσεις να συμπληρώνουν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Λοβέρδος. Εδώ μπορεί να πιάσει μόνο μία έδρα!

Άρα «σφαγή» με δεδομένο ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα είναι επίσης υποψήφιος.

Στο Βόρειο Τομέα Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Ζωή Ράπτη θα αγωνιστούν για τέσσερις θέσεις, το πολύ.

Στην Ανατολική Αττική ζήτημα είναι αν θα βγάλει δύο έδρες η ΝΔ: Κατέρχεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσα, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και βέβαια οι νυν βουλευτές Γεωργία Μαρτίνου, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου.

Στη Δυτική Αθήνα θα είναι υποψήφιοι βουλευτές οι Θανάσης Μπούρας, Βαγγέλης Λιάκος και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας. Υποψήφιος θα είναι εκ νέου και ο Σταμάτης Πουλής. Μία έδρα το πολύ…
 
Διαβάστηκε 755 φορές