Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 11:06

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός απηύθυνε χαιρετισμό στη συνεδρίαση του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε στη Βόνιτσα.

Ο βουλευτής, αφού συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φωκίωνα Ζαΐμη και τα μέλη του Δικτύου για τη διοργάνωση και τη συνολικότερη δράση και συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της περιοχής, τόνισε τις δυνατότητες ανάπτυξης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Αιτωλοακαρνανίας και, ειδικότερα, η περιοχή της Βόνιτσας και του Ξηρόμερου. Στη συνέχεια πρόσθεσε «Οφείλουμε όλοι μαζί, κεντρικό κράτος , τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, επιστημονική κοινότητα, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι, με συνεργατικότητα και όραμα να τις αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες και να στηρίξουμε τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στον τόπο μας, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας. Αυτό πράττω και εγώ και από όποια θέση υπηρετώ μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις για την ανάπτυξη του τόπου μας και την ευημερία των ανθρώπων μας.»

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στις πολιτικές αποφάσεις και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορούν στην ενίσχυση των παραγωγών. Μεταξύ άλλων στάθηκε στην καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων και της νόθευσης του γάλακτος, τον νόμο για τις κτηνοτροφικές –σταβλικές εγκαταστάσεις, τα αγροτικά και κτηνοτροφικά φωτοβολταϊκά, τις ενισχύσεις των παραγωγών λόγω covid, την αναδιαμόρφωση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και το πρόγραμμα Αγροτικής Οδοποιίας.

Σχετικά με την ανάγκη ρευστότητας για την ύπαρξη επιχειρηματικότητας είπε ο κ. Λιβανός «Επειδή, βεβαίως, για να υπάρχει επιχειρηματική ανάπτυξη εκτός από τις επενδύσεις του Κράτους και της Κυβέρνησης απαιτείται και ρευστότητα, τους προηγούμενους μήνες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καινοτομήσαμε και σε αυτό το επίπεδο» εξειδικεύοντας στη θέσπιση του Ταμείου Ταμείο Εγγυοδοσίας και του Ταμείου Μικρών Δανείων.

Επιπλέον, ο βουλευτής επεσήμανε την ευρύτερη αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης στην περιοχή αναφερόμενος σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα, όπως το καταφύγιο τουριστικών σκαφών Βόνιτσας, τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις Βόνιτσας και το αθλητικό κέντρο στην Πάλαιρο.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο βουλευτής απευθύνθηκε στους παραγωγούς και επιχειρηματίες της περιοχής «Με αγωνία περιμένω να ακούσω και τις σκέψεις των ίδιων των παραγωγών και επιχειρηματιών της περιοχής, στους οποίους εκ των προτέρων λέω ότι τους συμπαραστέκομαι με όλες μου τις δυνάμεις».