Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 14:56

Ερώτηση βουλευτών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στη Βουλή σχετικά με: «Αποκλεισμένο το χωριό Βλυζιανά του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 21/12/2021

Των:    Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ:    «Αποκλεισμένο    το    χωριό    Βλυζιανά    του    Δήμου    Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Αποκλεισμένο παραμένει το χωριό Βλυζιανά του Δήμου Ξηρομέρου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μετά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας. Η Κοινότητα παραμένει αποκλεισμένη, καθώς ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί σε αυτήν έχει υποστεί καθίζηση. Η όποια πρόσβαση στο χωριό γίνεται από αγροτικούς δρόμους με αποτέλεσμα η κατάσταση για τους κατοίκους να είναι δυσχερέστατη. Το χωριό αριθμεί τριανταπέντε οικογένειες και η μετακίνηση από και προς το χωριό είναι πλέον σχεδόν αδύνατη. Καθώς σε αυτό δεν υφίσταται σχολική μονάδα, οι μαθητές μετακινούνται, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, κάτι που δεν είναι πλέον εφικτό, ενώ επιπρόσθετα φόβοι υπάρχουν μεταξύ των κατοίκων ότι στο ενδεχόμενο νόσησης κάποιου εξ’ αυτών θα είναι αδύνατη η διακομιδή του σε νοσοκομείο, εξαιτίας του αποκλεισμού του χωριού λόγω της καθίζησης του οδοστρώματος.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες, προκειμένου να γίνει επιθεώρηση της υπάρχουσας κατάστασης στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο χωριό Βλυζιανά του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, ώστε εν συνεχεία, σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της ως άνω περιοχής, να προχωρήσετε στην πλήρη αποκατάσταση του σχετικού οδικού δικτύου, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η οδική επικοινωνία των κατοίκων του ανωτέρου χωριού με τα ευρύτερα, και να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων και των πολιτών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ