Ο Νίκος Παπαναστάσης το Σάββατο, πραγματοποίησε περιοδεία σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό. Ήταν ένα κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για το ξεπέρασμα και των τοπικών προβλημάτων

Πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και επαφές με φορείς της περιοχής

Με τις ομιλίες που πραγματοποίησε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία, σε Αιτωλικό το Σάββατο και Μεσολόγγι, ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος στην περιοχή.

Την Παρασκευή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο Λιμεναρχείο, αναδείχτηκαν τα προβλήματα στέγασης των Υπηρεσιών, στη μεν πρώτη η μη λειτουργικότητα του καινούργιου κτιρίου, ενώ στη δεύτερη η άθλια κατάστασή του, καθώς η διαδικασία μετακόμισης «σκοντάφτει» συνεχώς στη γραφειοκρατία.

Επίσης, αναφορά έγινε στις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού, στις ανάγκες για συνολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ζητήθηκε επιπλέον, η συνδρομή του Κόμματος για την ένταξη του προσωπικού της ΠΥ, πανελλαδικά στα ΒΑΕ.

Τεράστια είναι τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δημήτρης Τομαράς, μετέφερε ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, σε συνθήκες πανδημίας (16 επιπλέον ελλείψεις, λόγω των αναστολών και οι αποχωρήσαντες  επικουρικοί γιατροί δεν έχουν αναπληρωθεί).

Η απαίτηση του προσωπικού είναι, αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για να μην μετατραπεί σε… Κέντρο Υγείας ή ακόμη χειρότερα να κλείσει. Ζητήθηκαν, επιπλέον προσλήψεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού, με όλα τα εργασιακά δικαιώματα και ένταξή τους στα ΒΑΕ.

Καταγγέλθηκε ότι δεν έχει προβλεφθεί η ανανέωση, συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας (ΙΔΟΧ), που απολύεται στο τέλος του χρόνου, αντιθέτως, προωθείται η αντικατάστασή τους από ιδιωτική εργολαβική εταιρία.

Στη συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Μεσολογγίου, από τον πρόεδρο Βασίλη Μπαρμπετάκη παραδόθηκε στο Νίκο Παπαναστάση, φάκελο με το πλήρες ιστορικό του ΧΥΤΑ της πόλης.

Επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι για τη δημόσια Υγεία και για το προσωπικό που δουλεύει στο χώρο, ενώ τονίστηκε πως δε θα έπρεπε κανονικά να λειτουργεί.

Υπογραμμίστηκαν, επιπλέον, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και χαρακτηριστικά ειπώθηκε πως δε θα μπορούσε να υφίσταται λειτουργία, χωρίς τους εργαζόμενους των κοινωφελών προγραμμάτων, την ίδια ώρα που οι Δήμοι, αναλαμβάνουν επιπλέον αρμοδιότητες χωρίς πόρους και αναγκαίο προσωπικό.

Ακόμα, σε συνάντηση με το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και του παραρτήματος Μεσολογγίου, παραδόθηκε κείμενο με τα αιτήματα για το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Για όλα τα παραπάνω, ο Νίκος Παπαναστάσης δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει όλες τις αναγκαίες ενέργειες εντός και εκτός βουλής. Επίσης, μετέφερε αναλυτικά τις θέσεις του Κόμματος και κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Οι ομιλίες

Στις ομιλίες του, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο σύνολο των πολιτικών εξελίξεων, απευθύνοντας κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και για την αντιμετώπιση των κινδύνων που δημιουργούνται από τις πρόσφατες συμφωνίες της χώρας με ΗΠΑ-Γαλλία, για επέκταση των βάσεων και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Καυτηρίασε την κατάσταση με την αγροτική παραγωγή, «σε μια περιοχή πλούσια σε υδάτινους πόρους – στις εκβολές του Αχελώου – ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες, πέραν του εκτιναγμένου κόστους παραγωγής, είναι η έλλειψη βασικών έργων υποδομής, η εγκατάλειψη των υπαρχόντων» επισημαίνοντας πως «Χιλιάδες εκτάσεις καλλιεργειών στο τέλος του καλοκαιριού έμειναν απότιστες για σχεδόν τέσσερις βδομάδες, όταν διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο ΤΟΕΒ Κατοχής για χρέη στη ΔΕΗ, ιστορία που επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Κάλεσε σε συμμετοχή των αγροτών στις αρχαιρεσίες των Αγροτικών Συλλόγων μπροστά και στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας τους, στις 12 Δεκέμβρη, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες τρεις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή για την ελάφρυνση των βιοπαλαιστών αγροτών, που απορρίφθηκαν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα.

Αναλυτικές ήταν οι αναφορές στην κατάσταση με τη δημόσια Υγεία σε όλο το νομό και εν μέσω πανδημίας, την ακρίβεια και το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους, το λαό.

Αναφέρθηκε σε τοπικά προβλήματα όπως ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, η ύδρευση του Αιτωλικού, όπου οι κάτοικοι αγοράζουν το πόσιμο νερό από ιδιωτική εταιρία, το βιολογικό καθαρισμό, την δραματική κατάσταση των σχολείων, την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών και άλλων έργων, καθώς και στην υποβάθμιση της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού.

«Σήμερα, για να ανοίξει αυτός ο ελπιδοφόρος δρόμος, οι δυνάμεις του ΚΚΕ μπαίνουν μπροστά στους σύγχρονους αγώνες των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εναποθέσουν για άλλη μια φορά τις ελπίδες τους στις απατηλές διακηρύξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων.

Η πολύχρονη ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, αν πιστέψει στη δύναμή του και βαδίσει αποφασιστικά στο δρόμο της ανατροπής.

Μέσα απ’ αυτούς τους καθημερινούς αγώνες, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Ριζωμένο παντού, με πρωτοπόρες εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε περιοχή», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παπαναστάσης, καλώντας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Και στις δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε συζήτηση και εκφράστηκε η ανάγκη, συσπείρωσης και πάλης, ειδικά για τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων.

Συνάντηση με την πρόεδρο των γονέων του 1ου Γυμνασίου (Παλαμαϊκή Σχολή)

Σήμερα τέλος, αντιπροσωπεία της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και ο Νίκος Παπαναστάσης, συναντήθηκε με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου (Παλαμαϊκή Σχολή), Περσεφόνη Σκληρού.

Τέθηκαν επί τάπητος, τα προβλήματα που το σχολείο αντιμετωπίζει και υπήρξε δέσμευση από την πλευρά το Κόμματος, αυτά να επανέλθουν ξανά στη βουλή, σε συνέχεια προηγούμενης ερώτησης που είχε κατατεθεί.

sinidisi.gr