Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 17:08

Αν και η χώρα δεν κάνει πολλά για τους άριστους…

Αν και η χώρα δεν κάνει πολλά για τους άριστους…

Πέρα από τους πολιτικούς Αρχηγούς, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτές και τη Στρατιωτική Ηγεσία που παρευρέθηκαν στην δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, έντονη ήταν και η παρουσία προσωπικοτήτων από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, αλλά και προσκεκλημένων με συμβολικό χαρακτήρα, όπως η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος και η Σοφία Μπεκατώρου.

Ξεχώρισαν, επίσης, οι δυο αριστεύσαντες στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετάσεις, η πρώτη των πρώτων, αριστούχος μαθήτρια Σοφία Βάγια, που συγκέντρωσε 19.866 μόρια, πετυχαίνοντας την τρίτη μεγαλύτερη βαθμολογία όλων των εποχών στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και ο Δημήτρης Καρακώστας, από την Ναύπακτο, που παρά την πρόσφατη απώλεια των γονιών του από την COVID-19 κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλαδικές, προκαλώντας θαυμασμό και συγκίνηση. Μάλιστα ο Δ. Καρακώστας είχε τετ α τετ με όλους σχεδόν τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρωθυπουργό, αλλά και τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας που ήταν παρόντες στη δεξίωση.

Μάλιστα, οι δυο νεαροί φοιτητές πλέον, μιλώντας σε δημοσιογράφους δεν έκρυψαν την συγκίνηση αλλά και την έκπληξή τους για την πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας και εντυπωσίασαν με τη συγκρότηση και την ευγένειά τους, ενώ δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια της Προέδρου της Δημοκρατίας και όλων των Πολιτικών Αρχηγών.

Πάντως και σε συμβολικό επίπεδο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε την πρωτοβουλία να κάλεσε αυτούς τους δύο νέους ανθρώπους, το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν έχει καταφέρει ακόμη να αντιστρέψει τα δεδομένα για τους νέους επιστήμονες.

Η πορεία των αριστούχων της χώρας μοιραία θα περάσει κάποια στιγμή εκτός συνόρων, αφού ακόμη η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να συγκρατήσει την αφρόκρεμα των νέων επιστημόνων στη χώρα.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 723 φορές