Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 13:57

Κάτι είναι και αυτό, αφού δεν πέτυχαν τίποτα με το Πανεπιστήμιο

Ο λόγος τους μετράει! Και έτσι οι βουλευτές της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία κατάφεραν να απομακρύνουν το διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, που είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάστηκε βέβαια να υπάρξουν 40 νεκροί και κυρίως παγκόσμιο ρεκόρ θνητότητας σε ΜΕΘ, για να ακούσει η κυβέρνηση της ΝΔ τους βουλευτές της στην Αιτωλοακαρνανία… Αλλά στο τέλος τους άκουσε, αφού βέβαια πρώτα ο Μ. Σαλμάς έβαλε στο κάδρο ακόμη και των ποινικών ευθυνών «όποιον δεν τον απομακρύνει…».

Και δεν είναι καθόλου ειρωνεία αυτό: η κυβέρνηση εξάλλου παραδέχθηκε μέσω της 6ηΥΠΕ ότι γνώριζε για τα ποσοστά θνητότητας εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Και ενώ δεν έβγαζε άκρη με το διοικητή -σύμφωνα πάντα με την 6ηΥΠΕ- τελικά τον απομάκρυνε μόνο μετά την παρέμβαση των βουλευτών.

Εκεί που θα πέφταμε από τα σύννεφα θα ήταν αν η κυβέρνηση της ΝΔ είχε ακούσει τους βουλευτές της στο θέμα των πανεπιστημιακών Τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας. Όχι κατ΄ανάγκην με την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, αλλά τουλάχιστον με το αποφευχθούν “εγκλήματα” τύπου Γαβρόγλου, όπως η κατάργηση του Τμήματος ΔΕΑΠΤ. Αλλά η Νίκη Κεραμέως δεν καταδέχθηκε ούτε στη Βουλή να πάει για να απαντήσει στη ερώτηση των Σαλμά και Καραγκούνη. Όσο για την προερχόμενη από το Σπήλιο Λιβανό (“ολοκληρωμένη” αποκαλείται από τον ίδιο) πρόταση για το Πανεπιστήμιο με εννέα πανεπιστημιακά Τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία (πέντε στο Αγρίνιο, τέσσερα στο Μεσολόγγι) αυτή είναι εντελώς εκτός κλίματος για την κυβέρνηση, που εκτιμά ότι τα 430 Τμήματα σε όλη τη χώρα είναι παρά πολλά.

Θα μπορούσαμε επίσης να πέσουμε από τα σύννεφα αν οι βουλευτές της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία έβαζαν μπλόκο στην επικείμενη αναθεώρηση με εντολή για μερική εκτροπή του Αχελώου των δύο Σχεδίων Διαχείρισης Νερού των υδατικών Διαμερισμάτων Θεσσαλίας και της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Αλλά για το θέμα αυτό επί της ουσίας, δεν υπάρχει ούτε μια αντίδραση από την πλευρά τους…

Η αποπομπή λοιπόν του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι μια “επιτυχία” για τους βουλευτές της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία. Το Νοσοκομείο Αγρινίου εξάλλου ήταν ανέκαθεν πρωτίστως κεκτημένο των βουλευτών. Εξάλλου οι τοποθετηθέντες από την κυβέρνηση στο ΔΣ του Νοσοκομείου ανέκαθεν είναι άνθρωποι της σφαίρας επιρροής των εκάστοτε κυβερνητικών βουλευτών. Τώρα βέβαια βέβαια υπάρχει και μια κοινωνία που επιμένει να πιστεύει ότι έχει κεκτημένα… Ίσως κάποτε ξυπνήσει.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 714 φορές