Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 15:36

Ηχηρές απουσίες και ελάχιστη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη της Γεννηματά με αυτοδιοικητικούς

Ελάχιστοι , σε σχέση με το σύνολο των δεκάδων δημάρχων που επικαλέσθηκε το βράδυ των δημοτικών εκλογών ότι εξέλεξε, συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη , το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ,με την πρόεδρο του , Φώφη Γεννηματά.
Αν και ήταν η πρώτη αυτού του υψηλού επιπέδου από τις αυτοδιοικητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκε, η συμμετοχή ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών .

Όχι μόνο δεν συμμετείχε ο ένας και μοναδικός περιφερειάρχης που εξελέγη με την στήριξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ,ο κ. Αρναουτάκης της Κρήτης , αλλά ούτε και οι πρώην περιφερειάρχες που είναι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στα Περιφερειακά Συμβούλια.
Το ίδιο και με τους δημάρχους , όπου έλαμψαν δια της απουσίας τους πλειάδα εξ΄αυτών – ιδιαίτερα των εκτός της Αττικής- που το ΚΙΝΑΛ, δήλωνε ότι πρόσκεινται σ΄εκείνο.
Σύμφωνα με περιφερειακό σύμβουλο της Πελοποννήσου και πρώην αντιπεριφερειάρχη που συμμετείχε , οι μετέχοντες ( κυρίως Δημοτικού Σύμβουλοι και κομματικά στελέχη) στην τηλεδιάσκεψη δεν ξεπέρασαν συνολικά τους 60-65 καθ΄όλη τη διάρκεια της , όπως είπε,
Στον αντίποδα όλων αυτών , από τις ευχάριστες « εκπλήξεις» για το ΚΙΝΑΛ ήταν η συμμετοχή –έστω και …φευγαλέα – του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Η όλη αυτή κατάσταση αντικατοπτρίζει τη διάλυση που ουσιαστικά επικρατεί σήμερα , στις δυνάμεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ , στο χώρο της Αυτοδιοίκησης . Ο οποίος , ακόμη και την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε για το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ , ο τομέας όπου είχε αδιαμφισβήτητη ηγεμονική παρουσία και ιδιαίτερα «προνομιακός».

Τα αίτια
Ατυχέστατες επιλογές προσώπων σε νευραλγικές κομματικές θέσεις του τομέα Αυτοδιοίκησης , η δημιουργία ενός «καθοδηγητικού» οργάνου με σχεδόν 100 άτομα , η απουσία μέχρι τώρα οποιασδήποτε λειτουργίας του και σχεδίου , η « πολιτική» που ακολουθεί η παράταξη « Αυτοδιοικητικό Κίνημα» στην ΚΕΔΕ και προσωπικά ο επικεφαλής της, συνθέτουν μεταξύ άλλων τα αίτια που έχουν οδηγηθεί στη σημερινή διαλυτική κατάσταση των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ.
Χαρακτηριστικό είναι δε το περιστατικό που συνέβη προ μηνός. Σε σύγκλιση – με τηλεδιάσκεψη- της παράταξης « ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» για το τι μέλλει γενέσθαι με τον επικεφαλής της, δεν είχε καν κληθεί ο αρμόδιος τομέας Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ενώ δεν είχαν ειδοποιηθεί ούτε το σύνολο των δημάρχων και των άλλων αιρετών που τη συναρπατίζουν.

Η Γεννηματά

Σ’ ότι αφορά αυτή καθ΄αυτή την τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, είχε αντικείμενο τον νέο εκλογικό νόμο.
Ακόμη και ότι έγινε μόλις τώρα , δείχνει πολλά.
Πρώτον γιατί αν δεν υπήρχε η εμπλοκή με το νομοσχέδιο της ψήφου της Ομογένειας, θα ψηφιζόταν την… ίδια μέρα.
Δεύτερον , το εν λόγω νομοσχέδιο – εκλογικός νόμος της Αυτοδιοίκησης- είναι στο επίκεντρο και δημοσιοποιημένος μήνες τώρα ενώ έχει ολοκληρωθεί η όποια σχετική διαβούλευση, πέραν και της επεξεργασίας του στη Βουλή. Ακόμη και οι συζητήσεις στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Επομένως ποιο το νόημα αυτής της τηλεδιάσκεψης;
Φυσικά θα είχε νόημα και ιδιαίτερη σημασία αν γινόταν έγκαιρα, ώστε τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ να ήταν ενημερωμένα στις σχετικές συνεδριάσεις των Συμβουλίων που προηγήθηκαν.

news-ta.gr

φωτο: dimosio.gr