Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 20:03

Οργισμένη σπάντηση Κικίλια στον Τσίπρα για το “ξεστοκάρουμε εμβόλια”: Η Επιτροπή διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

Τη δική του απάντηση στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ότι “άνοιξε η πλατφόρμα για τους 30 – 39 για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε”, έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που δεν έκυψε την ενόχλησή του.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό κάνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και πως δεν θα πρέπει να απαξιώνουμε το έργο τους ελαφρά την καρδία. Παράλληλα υπενθύμισε στον Αλέξης Τσίπρα πως η επιτροπή δεν διορίστηκε από τον ίδιο, αλλά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας σε κάποιο σημείο της ενημέρωσης, εξήρε το έργο της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών, επισημαίνοντας πως “έχει επιδείξει υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των συμπολιτών μας στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ελευθερία. Τους ευχαριστώ δημοσίως για την προσφορά τους”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε την επιτροπή”

Στη συνέχεια, δίνοντας πολιτική χροιά στην τοποθέτησή του, ο Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε πως “δεν διόρισα εγώ αυτή την Επιτροπή. Αυτή την επιτροπή τη διόρισε η κυβέρνηση Τσίπρα στις 17 Αυγούστου 2017. Πράγματι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες κι εγώ ανανέωσα τη θητεία τους στις 17 Αυγούστου 2020”.

“Θεωρώ λοιπόν, επειδή αυτοί έκαναν την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό και έχουν προσφέρει σε καίριες και δύσκολες στιγμές εξαιρετικές υπηρεσίες ότι δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά την καρδία, πρέπει να τους στηρίζουμε όλοι μας και είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ‘ξεστοκάρουμε τα εμβόλια’. Αντιθέτως δίνουμε πρόσβαση στα εμβόλια σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε”, κατέληξε δίνοντας τη δική του απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε σφοδρή κριτική από την κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη δήλωση η οποία είναι προβληματική, αφού αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο που πρέπει να φύγει επειγόντως και να αδειάσουν οι αποθηκες και ότι διατίθεται- παρά τους κινδύνους- σε κατηγορίες πληθυσμού που δεν τις υπολογίζουν. Δηλαδή τις νεότερες ηλικίες…

Τhetoc.gr