Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 20:40

Ο Ερντογάν προκαλεί τον Μπάιντεν: «Δεν είναι δουλειά σου η ερμηνεία της ιστορίας- Κοίτα τι κάνατε στους Ινδιάνους»!

«Αβάσιμα όσα είπες για τη Γενοκτονία - Οι Αρμένιοι συμμάχησαν με τους εχθρούς Ρώσους»

Απάντηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έδωσε  ένας προκλητικός  απέναντι  στην ιστορική μνήμη, Τούρκος πρόεδρος,  μετά τη λήξη του υπουργικού Συμβουλίου, αναγγέλλοντας ότι ξεκίνησε η τουρκική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ, λέγοντας πρακτικά ότι   η Τουρκία θα συνεχίσει τις πολεμικές της περιπέτειες άσχετα τι γνώμη έχουν οι ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανέφερε ότι «η έρευνα των γεγονότων και η αποκάλυψη της αλήθειας είναι δουλειά των ιστορικών, όχι των πολιτικών», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις πολεμικές της επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ:

«Η έρευνα των γεγονότων και η αποκάλυψη της αλήθειας είναι δουλειά των ιστορικών, όχι των πολιτικών», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας «αβάσιμη» τη δήλωση του Μπάιντεν. Και πρόσθεσε:

«Οι Αρμένιοι επιτέθηκαν και σκότωσαν περισσότερους από 150.000 Τούρκους και Κούρδους, πριν από τα γεγονότα του 1915 και συμμάχησαν με τους εχθρούς Ρώσους.

Συμμορίες Αρμενίων σκότωσαν επίσης Έλληνες και Εβραίους. Επιτέθηκαν μόνο στους πολίτες για να τους ωθήσουν στη μετανάστευση… Αυτοί που υποστηρίζουν τα ψέματα των Αρμενίων, προσπαθούν να καλύψουν τη ντροπή της δικής τους ιστορίας».

Στη συνέχεια ο Ερντογάν έγινε πιο προκλητικός:

«Αν θέλεις να δεις τι σημαίνει γενοκτονία να κοιταχτείς στον καθρέπτη. Κοίτα τι κάνατε στους ιθαγενείς Ινδιάνους», ένα επιχείρημα που χρησιμοποιούσαν συνεχώς και οι ναζί εγκληματίες πολέμου κατά των ΗΠΑ στη δίκη της Νυρεμβέργης.

Ακόμη ο Ερντογάν είπε απευθυνόμενος στις ΗΠΑ: "Δεν σώσατε τους Αζέρους από την Αρμενική κατοχή στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Εμείς το κάναμε"!

Για το Ιράκ ο Ερντογάν είπε:

«Όπως κάναμε ξεκάθαρο στη Συρία και το Ιράκ είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τον σχηματισμό τρομοκρατικών οργανώσεων στα σύνορά μας. Με αυτό το στόχο ξεκινήσαμε νέες επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος

Παράλληλα ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αφήσει μόνους τους" αδερφούς" Τ/Κ και η μόνη λύση για Κυπριακό είναι αυτή των δύο κρατών.

Μετά την  κοινή επιτροπή για τους S-400 τώρα ζητά και κοινή ιστορική επιτροπή για τα «γεγονότα» του 1915

Ο Ερντογάν σημείωσε πως ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση στην πρόσκληση που απηύθυνε για σύσταση κοινής ιστορικής επιτροπής για τα «γεγονότα» δηλαδή τη Γενοκτονία  του 1915, μία πρόταση που γνωστοποίησε χθες ο εκπρόσωπος του, Ιμπραχίμ Καλίν, με ανάρτηση του στο Twitter.
 
pronews.gr