Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 23:49

Μητσοτάκης: Από Σεπτέμβρη, στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών

«Δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός και να μην προστατεύεσαι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το θέμα των εμβολιασμών των υγειονομικών έθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στο Star το βράδυ της Τετάρτης 7 Απριλίου. Ο πρωθυπουργός ειδικότερα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός, διευκρίνισε ωστόσο πως η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να γίνει τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Θέλω να σας πω ότι με απασχολεί πολύ το ζήτημα αυτό. Στην παρούσα φάση δεν θέλω να δημιουργήσω εστίες έντασης μέσα στα νοσοκομεία αλλά πρέπει να σας πω ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία. Θα πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά και κατά την άποψη μου σε ουδέτερο χρόνο, όταν δεν θα έχουμε τόση πίεση στο σύστημα υγείας».

 «Πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ και αφενός να κινδυνεύεις αλλά να κινδυνεύεις να διασπείρεις και τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος να παρέχει υπηρεσίες υγείας. Κατά συνέπεια, ναι, πιστεύω ότι η συζήτηση πρέπει να ανοίξει. Δεν θέλω να ανοίξει τώρα αλλα πιστεύω ότι σε ουδέτερο χρόνο, το φθινόπωρο, πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα αυτό από την αρχή», πρόσθεσε.
 

Πηγή: ethnos.gr