Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 18:30

Η επίσκεψη στο Υπουργείο των… εκλογών φούντωσε τα σενάρια

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απέρριψε και στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη κάθε πιθανότατα πρόωρων εκλογών εντός του 2021, όμως η επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο των… εκλογών, αναζωπύρωσε τα σενάρια. Όχι μόνο γιατί αυτή ήταν η πρώτη του επίσκεψη σε Υπουργείο μετά τον ανασχηματισμό, αλλά και εξ’ αιτίας όσων εξήγγειλε.

Εξήγγειλε λοιπόν ως προτεραιότητα την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην αυτοδιοίκηση και έβαλε σε δεύτερη μοίρα άλλες θεσμικού χαρακτήρα αλλαγές, όπως το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων ή ο νέος νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις.

Η κατάργηση της απλής αναλογικής ήταν όντως προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, αλλά όταν απέχουμε 33 μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί τόση πρεμούρα να περάσει ο εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση στο Υπουργικό Συμβούλιο του Ιανουαρίου και ακολούθως να πάρει σειρά στη Βουλή για ψήφιση; Δεν υπάρχουν άλλα θέματα, που μάλιστα θα έδιναν και λύσεις στα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, να προταχθούν; Τα ερωτήματα αυτά είναι που αναζωπυρώνουν τα εκλογικά σενάρια…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 670 φορές