Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 21:50

Η ουτοπία του μικρού και ευέλικτου σχήματος

Όλοι μα όλοι οι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης, ακόμη και όταν βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμο, όχι μόνο όταν κάθονταν στα «εύκολα» έδρανα της αντιπολίτευσης μιλούσαν για το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα.

Όλοι μα όλοι οι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης όμως όσο κι αν πίστευαν σε αυτό, έπρατταν αντίθετα. Και το τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου συνεχώς μεγάλωνε. Μας προέκυψε μάλιστα και τα τελευταία χρόνια η χρόνια η «εφεύρεση» του Αναπληρωτή Υπουργού και πράγμα ξέφυγε.

Το ευέλικτο σχήμα αποδείχθηκε και στον πρόσφατο ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια φορά ακόμη όνειρο απατηλό. Είναι ίσως η πλέον πολυπληθής κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών αφού φτάνει τα 58 μέλη (μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη). «32 μέλη έχει το υπουργικό συμβούλιο στη Γαλλία και μόλις 16 στη Γερμανία» έγραψε στο Twitter ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. «Το άθροισμα δεν φτάνει τα μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου. Κάποιο λάθος κάνουμε…»

Στην Ελλάδα όμως ισχύουν άλλα δεδομένα, από αυτά των… κουτόφραγκων… Στην Ελλάδα θα πρέπει να ικανοποιηθούν οι διάφορες γεωγραφικές περιφέρειες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα ειδικά εκλογικά κοινά, που ενόψει εκλογών,  θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους εκπρόσωπο στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου.

Σε αυτό το επίπεδο οι Πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης – δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο – ικανοποίησαν τις απαιτήσεις.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 650 φορές