Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 12:08

Lockdown: Μετά τις γιορτές ανοίγουν σχολεία, εστίαση - Τί θα γίνει με τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Τα μαγαζιά εποχικών ειδών και τα κομμωτήρια αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά στις 14 Δεκεμβρίου, αν βέβαια το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Για την επόμενη εβδομάδα φαίνεται να μετατίθεται η παρουσίαση του οδικού χάρτη για το άνοιγμα της αγοράς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθεί η παράταση του lockdown τουλάχιστον ως τις 14 Δεκεμβρίου.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που παραμένει υψηλός, ξεπερνώντας τα 2.000 τα τελευταία εικοσιτετράωρα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον πρωθυπούργο να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ κάνει διστακτικούς και τους επιστήμονες για τον τρόπο που θα προτείνουν να βγούμε από το lockdown. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση εξετάζει να μην προχωρήσει σε ανακοινώσεις αύριο, γιατί τα δεδομένα μπορεί να ανατραπούν τις επόμενες ημέρες.

Δείτε το video εδώ

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας χθες με τον πρόεδρο του Columbia σημείωσε ότι κάποιοι τομείς της οικονομίας, όπως τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης θα ανοίξουν μόνο όταν είναι διαθέσιμο το εμβόλιο.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, αλλά και τα καταστήματα εστίασης, φαίνεται ότι τελικά θα ανοίξουν μετά τα Χριστούγεννα, ενώ τα μαγαζιά εποχικών ειδών και τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν ξανά στις 14 Δεκεμβρίου, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πηγή: skai.gr