Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:08: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 21:10

Σ.Σακοράφα: Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τους κατοίκους Ξηρομέρου ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ.

Κοινό Δελτίο Τύπου του Δήμου Ξηρομέρου και της Βουλευτή Β3 Αθήνας του ΜέΡΑ25 και Αντιπροέδρου της Βουλής Σοφίας Σακοράφα

Το απόγευμα της Τετάρτης 18.11.2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, προκειμένου να ενημερωθεί το κόμμα ΜέΡΑ25, για τις καταστροφικές συνέπειες ίδρυσης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νησών και Αιτωλοακαρνανίας. Το ΜέΡΑ25 εκπροσώπησε η Βουλευτής του κόμματος και Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Αλέξης Φραίμης, Παναγιώτης Χολής, Χρήστος Μάντζαρης και Βασίλης Σούλας καθώς επίσης και η Χρυσάνθη Νούλα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25.

Οι παρόντες ομόφωνα υποστήριξαν ότι το προτεινόμενο σχέδιο της Π.Ο.Α.Υ., περιλαμβάνει λανθασμένα το παράκτιο κομμάτι του κόλπου του Αστακού, της διαδρομής Αστακός – Μύτικας και τον Κάλαμο Λευκάδας. Η παράκτια αυτή ζώνη στο παρελθόν, με διαδοχικές αποφάσεις της τέως Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας, στο Περιφερειακό Χωροταξικό και στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και με ανάλογες αποφάσεις της Περιφέρειας ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας, ζώνη που έχει στο παρελθόν, με πληθώρα αποφάσεων, έχει καθοριστεί ως ζώνη ήπιας τουριστικής ανάπτυξης για την οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές .

Η Υλοποίηση της Π.Ο.Α.Υ. θα σημάνει την καταστροφή και τον τερματισμό κάθε άλλης παραγωγικής δραστηριότητας, θα είναι αποτρεπτική για τουριστική ανάπτυξη, θα σβήσει την παράκτια αλιεία από τα συγκεκριμένα σημεία ενώ η περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκαλέσει θα είναι μη αναστρέψιμη.

Η Βουλευτής του κόμματος Σοφία Σακοράφα, που ήδη έχει επισκεφθεί επίσημα το Δήμο, μετά την ενημέρωση, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, ότι το κόμμα ΜέΡΑ25 και η ίδια προσωπικά θα σταθούν δίπλα στους πολίτες με όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε να αποτραπεί αυτή η απειλή για την τοπική κοινωνία.

sinidisi.gr