Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  7:48: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 21:08

Θ. Μωραΐτης: “Στο έλεος λαθών και μπαλωμάτων η στήριξη σε παραγωγούς ελιάς Καλαμών και ελαιόλαδου”

Την απάντηση του Μάκη Βορίδη στη Βουλή για την ενίσχυση των παραγωγών της ελιάς Καλαμών  σχολίασε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θάνος Μωραΐτης.

Ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι «την ώρα που χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί περίμεναν από την αρχή της πανδημίας τη στήριξη της Κυβέρνησης, η πλατφόρμα για το κορωνοεπίδομα ελαιόλαδου από χθες υπολειτουργεί, και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε υπεύθυνους ΚΥΔ, μελετητές-γεωπόνους και  ελαιοπαραγωγούς για να ολοκληρωθεί κάθε αίτηση» και ζήτησε «άμεση παρέμβαση για την επίλυση του θέματος».

Υπογράμμισε, δε, ότι «σα να μην έφτανε αυτό ο κ. Βορίδης σήμερα έβγαλε κόκκινη κάρτα στο άνοιγμα του ΟΣΔΕ για διορθωτικές δηλώσεις, πετώντας έξω του παραγωγούς Ελιάς Καλαμών, που θα μείνουν απλήρωτοι. “Μας υπόσχεται, βέβαια, συμπληρωματικό μέτρο, για να λυθεί ένα ζήτημα που δεν ήταν παράλειψη των παραγωγών”».

«Θα περιμένουμε επιπλέον από τον Υπουργό να μας ενημερώσει σύντομα για το νέο πλαίσιο “αποτελεσματικότερου”, όπως είπε, ελέγχου των παράνομων ελληνοποίησεων. Καθώς, σήμερα, παραδέχθηκε ότι το πλαίσιο είναι ατελές και αναποτελεσματικό, και ότι έχουμε – ακόμα και τόσους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, “θεσμικό κενό”!», είπε χαρακτηριστικά.

«Συμπλήρωμα στο συμπλήρωμα. Μπαλώματα και ασυνάρτητη στρατηγική στήριξης του αγροτικού εισοδήματος. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ελαιόλαδου και Ελιάς Καλαμών στην Αιτωλοακαρνανία και σε όλη τη χώρα”, επισημαίνει ο Βουλευτής και προσθέτει καταλήγοντας: “Ας σοβαρευτούν και ας κατανοήσουν ότι το προϊόν που αποτελεί κορωνίδα της ελληνικής παραγωγής έμεινε αδιάθετο για μήνες σε αποθήκες ή πουλήθηκε σε εξευτελιστικές τιμές. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη μία χρονιά χαμένη και παραγωγούς χωρίς εισόδημα», ανέφερε κλείνοντας ο βουλευτής.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr