Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:20: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 18:00

Σπήλιος Λιβανός: "Υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο και με εθνική αυτοπεποίθηση την κυριαρχία μας σε θάλασσα και αέρα"

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα σημείωσε:
Για την πρόταση δυσπιστίας:
" Είναι σαφές ότι η πρόταση δυσπιστίας ήταν μια ατυχέστατη πολιτική επιλογή του κ. Τσίπρα. Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στήριξε με μια φωνή και με 158 ψήφους τον Χρήστο Σταϊκούρα και την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, και το νομοσχέδιο τομή για την δεύτερη ευκαιρία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ασκήσει το ιερό καθήκον της αντιπολίτευσης με ευθύνη και υπευθυνότητα και όχι με εκτροπές στο λαϊκισμό, ιδίως για τα εθνικά μας θέματα."
Για τα εθνικά θέματα:
"Η Ελλάδα υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τα χωρικά μας ύδατα είναι ο σκληρός πυρήνας της κυριαρχίας μας. Υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο και με εθνική αυτοπεποίθηση την κυριαρχία μας σε θάλασσα και αέρα. Κάθε παραβίαση αντιμετωπίζεται από τις ένοπλες δυνάμεις. Διατηρούμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 νμ στο Αιγαίο. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, σοβαροί και ενωμένοι, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Το εθνικό μέτωπο πρέπει να είναι ενιαίο και αρραγές, όπως και ο ελληνικός λαός."