Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:42: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 16:49

Χρυσή Αυγή : Άφαντος ακόμη ο Παππάς και οι υπόλοιποι στη φυλακή

Εξαφανισμένος είναι ακόμη ο υπαρχηγός της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος μέσω του δικηγόρου διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να οδηγηθεί στην φυλακή για να εκτίσει την ποινή του, που είναι 13 έτη κάθειρξη ως μέλος του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή, έφθασαν χθες το βράδυ στα σωφρονιστικά καταστήματα στα οποία θα μείνουν φυλακισμένα τα μέλη της Χρυσής Αυγής μέχρι και την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσής τους. Η κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης έφθασε λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ στις φυλακές Δομοκού, όπου μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Εδώ Παππάς εκεί Παππάς που είναι ο… Παππάς;

Ακόμη όμως συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η τελευταία φορά που αστυνομικοί είδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου.

Τα πράγματα έχουν αρχίσει να σοβαρεύουν επικίνδυνα καθώς οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν οργανωμένο σχέδιο διαφυγής και η αστυνομία έχει επιδοθεί σε ανθρωποκυνηγητό μετά το φιάσκο, καθώς δεν αποκλείεται ο καταδικασθέντας ως μέλος του διεθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να επιχειρήσει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς έχει απενεργοποιημένα και τα τρία κινητά του τηλέφωνα με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μην μπορεί να εντοπιστεί από την αστυνομία.

Η τελευταία εντοπισμένη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν στις 7 Οκτωβρίου,- την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου- με τον συνήγορό του Περικλή Σταυριανάκη.

Τα στοιχεία αυτά, για την απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων δημιουργούν βάσιμες υποψίες για οργανωμένο σχέδιο από τον Χρήστο Παππά προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης και να μην οδηγηθεί στις φυλακές.

Μάλιστα τα τελευταία στοιχεία δημιουργούν βάσιμες υποψίες για απόπειρα διαφυγής του στο εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό το ένταλμα σύλληψης είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί σε διεθνές ένταλμα.

«Άφαντος παραμένει ο νεοναζί γιος χουντικούς»

Την «εξαφάνιση» του Χρήστου Παππά μετά την καταδίκη του σχολίασε ο βρετανικός Guardian.

Σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοσή της, η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι ο Παππάς έχει υπάρξει φυγάς και το 2013, κατά τις αρχικές συλλήψεις των Χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Επιπλέον, αναφέρεται τόσο στο ρόλο του στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση και την αγάπη του για τον Μπενίτο Μουσολίνι, όσο και στο ρόλο του πατέρα του στη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

«Την έκανε» ενώ ήταν σε …επιτήρηση

Μάλιστα ο κ. Σταυριανάκης δήλωσε ότι ο Χρήστος Παππάς κατάφερε να ξεφύγει ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική επιτήρηση.

Ο δικηγόρος του φυγά Χρήστου Παππά Περικλής Σταυριανάκης μιλώντας στο MEGA εξήγησε ότι «οι όποιες αποφάσεις μπορεί κάποια στιγμή να αναθεωρηθούν», ερωτηθείς για το αν ο εντολέας του θα εμφανιστεί για να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ωστόσο πρόσθεσε πως «εμμένει σε αυτή την απόφαση, γιατί έκρινε ότι αν θέσει τον εαυτό του σε εκτέλεση, μέχρι να υπάρξει η τελεσίδικη κρίση, δηλαδή η απόφαση του εφετείου, θα είχε εκτίσει εξ ολοκλήρου την ποινή του.

Κι αν η απόφαση του εφετείου είναι ή αθωωτική ή του μειώσει την ποινή θα είναι κάτι χωρίς αντίκρισμα για εκείνον», σημείωσε ο κ. Σταυριανάκης.

Πηγή: in.gr