Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 18:18

Διαφοροποίηση Κουρουμπλή από ΣΥΡΙΖΑ

«Βυθίσατε το Oruc Reis αν περάσει τα 12 μίλια»

Διαφοροποιημένη θέση από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο πρώην υπουργός του, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με το Oruc Reis και τις έρευνες που πραγματοποιούσε μέχρι πρότινος στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η Ελλάδα πρέπει να βυθίσει το τουρκικό ερευνητικό σε περίπτωση που αυτό παραβιάσει τα 12 μίλια και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλει η Ελλάδα στον Ρετζέπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία εφαρμόζει αυτά που λέει το Δίκαιο στη Μαύρη θάλασσα, αλλά στο Αιγαίο δεν θέλει να το εφαρμόσουμε εμείς. Επιτέλους, επειδή είναι και η μέρα γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, κάποιος πρέπει να τους θυμίσει, ότι αυτούς που λένε ότι έριξαν στη θάλασσα, τους αμάχους, ζούσαν εκεί 3.000 χρόνια πριν εμφανιστούν εκείνοι εκεί», δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στον Apha 98,9.

«Έχω ιδιαίτερη ανησυχία, γιατί έγινε αυτή η απόσυρση του Oruc Reis για κάποιες μέρες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής και των κυρώσεων της Τουρκίας. Αυτή είναι κίνηση τακτικής, αφού το αφήσαμε επί ένα μήνα να οργώνει και να λένε οι υπουργοί μας ότι δεν κάνει έρευνες, ενώ στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρώπη, έλεγαν ότι κάνει» είπε ο Π. Κουρουμπλής και πρόσθεσε : «Με ανησυχεί η εμφάνιση πλησίον των 6 μιλίων και τότε να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση. Αν δεν στείλει σαφέστατο μήνυμα, όπως όταν είπαν ότι θα μπουν στο Αιγαίο, θα είναι αρνητικές οι εξελίξεις. Να βυθιστεί το Oruc Reis αν περάσει τα 12 μίλια, που έχουμε δικαίωμα και πρέπει να κλείσουμε όλους τους κόλπους και να τα επεκτείνουμε, αλλιώς η Ευρώπη θα μας σπρώξει εκεί που τη βολεύει γιατί δεν θέλει να τα χαλάσει με την Ευρώπη».

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαία γραμμή στα όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Κουρουμπλής σχολίασε το δικό του τρόπο:  «Αυτό είναι το ζητούμενο; Αυτή τη στιγμή τη χώρα την κυβερνά συγκεκριμένη κυβέρνηση που έχει τις ευθύνες των πράξεων που συντελούνται. Αν η αντιπολίτευση έχει προβλήματα ενιαίου λόγους αυτό κρίνεται από την κοινωνία και δεν επηρεάζει τα δημόσια πράγματα».

sinidisi.gr