Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:22: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 12:22

διαΝΕΟσις: Σήμερα 17/6/2020 στις 19:00, Μια Διαδικτυακή Συζήτηση για την Ελληνική Κοινωνία Μετά την Πανδημία


Σήμερα στις 19:00, Μια Διαδικτυακή Συζήτηση για την Ελληνική Κοινωνία Μετά την Πανδημία
(και ακολουθούν άλλες δύο ως το τέλος του Ιουνίου)
--
Απόψε στις 19:00 η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Τάσος Γιαννίτσης και ο Νίκος Δεμερτζής συζητούν για το πώς θα αλλάξει η ελληνική κοινωνία μετά την πανδημία. 
(Zoom link)

Στις 23/6 θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα συζήτηση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του EPLO για τις επιπτώσεις της πανδημίας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. 

Στις 30/6, δε, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ θα μιλήσουμε για το ΕΣΠΑ. 

Πώς θα μετασχηματιστεί η ελληνική κοινωνία μετά την κρίση των τελευταίων μηνών; Θα μείνουν μακροπρόθεσμα οι αλλαγές στις στάσεις, τις απόψεις και τις συμπεριφορές των Ελλήνων; Πώς θα αντιμετωπίσουμε μια δεύτερη μεγάλη οικονομική κρίση ή μια αντίστοιχη μελλοντική υγειονομική κρίση; Και πώς θα πρέπει να μοιάζει η επανεκκίνηση της κοινωνικής και της οικονομικής δραστηριότητας στη μετά-Covid-19 εποχή;

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν σήμερα στις 19:00 (zoom link) σε μια διαδικτυακή συζήτηση στην οποία συμμετέχουν οι:

  • Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, πρώην Υπουργός
  • Τάσος Γιαννίτσης, Ομοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Υπουργός
  • Νίκος Δεμερτζής, Πρόεδρος του ΕΚΚΕ και Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Αν δεν έχετε ήδη δηλώσει συμμετοχή για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, μπορείτε να δηλώσετε εδώ:

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Επίσης, η τρίτη διαδικτυακή συζήτηση, από τις τέσσερις που θα πραγματοποιηθούν συνολικά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του EPLO σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στη διαδικασία της επίτευξης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 στις 19:00

Η συζήτηση με τίτλο "The silent spring in inverse - Can the imposed quiet over human activities and the comeback of nature teach us something for the future?θα έχει διάρκεια 45 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

  • Άρης Βρεττός, Διευθυντής, Κέντρο για Επιχειρηματικό Μετασχηματισμό, CISL (Ινστιτούτο για τη Βιωσιμότητα Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ)
  • Σεμπαστιέν Τρεγιέ, Εκτελεστικός Διευθυντής, IDDRI (Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Παρίσι)
  • Δρ. Τζέμμα Κράνστον, Διευθύντρια, Ομάδα για Επιχειρήσεις και Φύση, CISL (Ινστιτούτο για τη Βιωσιμότητα Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ) (tbc)

Συντονιστής: Σπύρος Κουβέλης, Διευθυντής Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης EPLO

Σχολιαστής: Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Περιεχομένου, διαΝΕΟσις

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ (zoom link)

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τέλος, την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 18:00 σε συνεργασία με τον ΣΕΒ  θα παραγματοποιηθεί διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Ποιο ΕΣΠΑ χρειάζονται οι επιχειρήσεις στη μετά-COVID εποχή»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, εμπειρογνώμονες αλλά και εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης θα συζητήσουν για την πορεία υλοποίησης και τα προβλήματα του ΕΣΠΑ, τις προτεραιότητες του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 και τις ανάγκες των επιχειρήσεων στην εποχή μετά την υγειονομική κρίση.

Η ανταλλαγή απόψεων θα συνεισφέρει στη διατύπωση ρεαλιστικών προτάσεων για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του τρέχοντος αλλά και για τον σχεδιασμό του επόμενου ΕΣΠΑ προς όφελος της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.

Θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά τη διαδικτυακή συζήτηση και να υποβάλετε ερωτήσεις από το κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube, από το κανάλι του ΣΕΒ στο YouTube, από τη σελίδα της διαΝΕΟσις στο Facebook, από τη σελίδα του ΣΕΒ στο Facebook.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση

Κατεβάστε το πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Θυμίζουμε, βεβαίως ότι στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube μπορείτε να παρακολουθήσετε και όλες τις διαδικτυακές συζητήσεις που έχει πραγματοποιήσει η διαΝΕΟσις γύρω από τις επιπτώσεις της πανδημίας (και, φυσικά, και τα πολλά παλαιότερα βίντεο του οργανισμού).

Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα diaNEOsis LIVE 1-5, τις συζητήσεις με ειδικούς για τις επιπτώσεις της πανδημίας, δηλαδή, τη συζήτηση που διοργάνωσε η διαΝΕΟσις στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη μετά - COVID εποχή αλλά και τις δύο συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του EPLO. Μπορείτε να βρείτε όλα τα βίντεο εδώ

Αν προτιμάτε, δε, πολλές ομιλίες και συζητήσεις είναι διαθέσιμες και στο podcast της διαΝΕΟσις. Μπορείτε να γραφτείτε εδώ (Apple), εδώ (Spotify) ή εδώ (Mixcloud) για να τις παρακολουθείτε.