Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 19:07

Πώς το ΑΦΜ θα γίνει ο νέος προσωπικός αριθμός και στις ταυτότητες

Τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Για την κατάργηση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και τον νέο ενιαίο αριθμό που θα χρησιμοποιείται από τους πολίτες μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός εξήγησε πως ο αριθμός αυτός θα είναι τα ψηφία του σημερινού ΑΦΜ και θ’ αποτελεί τον αριθμό της ταυτότητάς μας. «Δεν θα λέγεται πλέον ΑΦΜ. Θα λέγεται Π.Α., Προσωπικός Αριθμός, ενώ για ένα διάστημα τα μωρά θα παίρνουν και Π.Α. αλλά και ΑΜΚΑ μέχρι τα συστήματα να απορροφήσουν και τον ΑΜΚΑ και να είναι πλέον ένας ο αριθμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι πλέον στην ταυτότητα θ’ αναγράφεται μόνο αυτός ο Προσωπικός Αριθμός κι ένας αριθμός πιστοποιητικού, ο οποίος θα είναι κάτι σαν check σε περίπτωση που χαθεί η ταυτότητα, όπως διευκρίνισε ο κ. Πιερρακάκης. Το σύστημα αυτό πιθανότατα να είναι έτοιμο το 2022.

Σχετικά με το πώς θα μοιάζει η ταυτότητα, ο υπουργός ανέφερε πως θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης και θα έχει έγχρωμη φωτογραφία.

«Πρέπει να μιλάμε με στοιχεία και να πείθουμε τον κόσμο με βάση την πραγματικότητα, το τι ισχύει. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία» αναφερόμενος στο 5G, ενώ επεσήμανε πως κάθε χρόνο η επιτροπή ατομικής ενέργειας κάνει έλεγχο σε 2600 κεραίες και το περσινό αποτέλεσμα έδειξε πως μόλις 4 ήταν πάνω από το όριο και πως οι κεραίες στην Ελλάδα εκπέμπουν λιγότερο σε ακτινοβολία απ ότι σε άλλες χώρες. Γι αυτό τον λόγο τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος ανησυχίας. Επίσης σημείωσε πως δεν γίνεται να απαιτούμε να είμαστε χώρα που να έχουμε παντού σήμα και πουθενά κεραίες.

Πηγή: dikaiologitika.gr