Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  10:13: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 14:16

διαΝΕΟσις: Τρεις διαδικτυακές συζητήσεις μέσα στον Ιούνιο


Τρεις Διαδικτυακές Συζητήσεις
Μέσα στον Ιούνιο


Σήμερα στις 19:00 συζητάμε με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους (zoom link).
Στις 9/6 συζητάμε για το νέο ΕΣΥ στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum και στις 30/6 σε συνεργασία με τον ΣΕΒ θα μιλήσουμε για το νέο ΕΣΠΑ. Και έπεται συνέχεια.
 

Γιατί είναι απαραίτητος ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους; Πώς διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και ποια είναι τα οφέλη για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων; Ποια βήματα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ποια πρέπει να γίνουν ακόμα;

Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του πέμπτου diaNEOsis LIVE με θέμα "Πώς Θα Γίνει ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Κράτους" (zoom link) που θα πραγματοποιηθεί την σήμερα, 3 Ιουνίου, στις 19:00.

Κατά τη διάρκειά του, ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα συνομιλήσει με τον Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλο για το πού βρισκόμαστε σήμερα και για τις μελλοντικές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ενώ θα απαντήσει και στις δικά σας ερωτήματα που θα μπορείτε να στέλνετε κατά τη διάρκεια του Live.

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή παρακάτω:

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση δηλώστε συμμετοχή εδώ
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Επίσης, η διαΝΕΟσις στηρίζει το Delphi Economic Forum συμμετέχοντας ως Programming Partner. Υπό τις νέες συνθήκες η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 ως τις 12 Ιουνίου, με τις ομιλίες να μεταδίδονται live online. Στο πλαίσιο αυτό η διαΝΕΟσις διοργανώνει συζήτηση κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της έρευνάς της για ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στη συζήτηση, που θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος, συμμετέχουν οι Βασίλης Κοντοζαμάνης, Υφυπουργός Υγείας, Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις και Γιάννης Κυριόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιστημονικής ομάδας της έρευνας. 
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 17:20 και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή παρακάτω:

 
Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση δηλώστε συμμετοχή εδώ
Τέλος, την Τρίτη 30 Ιουνίου, ο ΣΕΒ και η διαΝΕΟσις διοργανώνουν ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Ποιο ΕΣΠΑ Χρειάζονται Οι Επιχειρήσεις στην μετά- COVID Εποχή». Το λεπτομερές πρόγραμμα και επιπλέον πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, εμπειρογνώμονες αλλά και εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης θα συζητήσουν για την πορεία υλοποίησης και τα προβλήματα του ΕΣΠΑ, τις προτεραιότητες του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 και τις ανάγκες των επιχειρήσεων στην εποχή μετά την υγειονομική κρίση. Η ανταλλαγή απόψεων θα συνεισφέρει στη διατύπωση ρεαλιστικών προτάσεων για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του σημερινού και το σχεδιασμό του επόμενου ΕΣΠΑ προς όφελος της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.