Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 14:19

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στους «120»

Το επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη 120 εκτελεσθέντων τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944 τελέστηκε το πρωί της Κυριακής  31/5 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου. Αμέσως μετά στον τόπο της θυσίας, στην Πλατεία 120, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

Μπορεί φέτος λόγω του κορονοϊού η εν λόγω εκδήλωση να έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά αυτό δεν είναι «είδηση». Η… είδηση ήταν πως μεταξύ των άλλων επισήμων στεφάνι κατέθεσε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάση. Για τουλάχιστον τα τελευταία 25 περίπου χρόνια, μετά βεβαιότητας, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και υπάρχει στεφάνι από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης. Ίσως δε να είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο γενικώς.

Το παράδοξο πάντως είναι ότι πρόσφατα είχαμε και Αριστερή Κυβέρνηση, όμως εκπρόσωπος της κυβερνώσας Αριστεράς δεν τίμησε τους 120.  Αυτό έγινε τώρα από τη «δεξιά» και τη «νεοφιλελεύθερη» κυβέρνηση.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 958 φορές