Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 15:27

Σημεία ομιλίας προέδρου "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Σημεία ομιλίας προέδρου "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Ξεκινώντας θα ήθελα να ενημερώσω το σώμα ότι επικοινώνησα με τον κ. Χαϊτίδη πρώην βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος μου είπε ότι αυτή την ώρα στην Χειμάρρα έχουν μπει μπουλντόζες και ανοίγουν δρόμο και κατεδαφίζουν σπίτια Βορειοηπειρωτών κατ’ εντολή Ράμα. Δεν ξέρω πόσο ευχαριστημένη μπορεί να είναι η ΝΔ με αυτό το γεγονός, αλλά καλό θα ήταν να τον δουν ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρωθυπουργός, γιατί είναι αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες και επί δεκαετίες του αφήσαμε να αναστενάζουν κάτω από τη μπότα του Χότζα και τώρα κάτω από τη μπότα του Ράμα.

Πάμε στο νομοσχέδιο. Τι να πω γι’ αυτό; Τα έχω πει τόσες φορές. Βαφτίζετε όλους τους λαθρομετανάστες ανηλίκους. Η ηλικία τους δεν μπορεί να αποδειχθεί εγγράφως γιατί έχουν πετάξει όλα τα έγγραφα. Μα κύριοι εάν κάποιος από εμάς, κάποιος οποιοσδήποτε Έλληνας βγει έξω χωρίς έγγραφα θα συλληφθεί. Μόνο εγγράφως πιστοποιείται η ηλικία του ανθρώπου. Μπορεί εγώ να λέω ότι είμαι 16 ετών. Και εσείς να μου λέτε όχι δεν μπορεί να είσαι 16. Και εγώ να επιμένω και να λέω «όχι είμαι 16». Κατά την ίδια λογική και αυτοί λένε ό,τι ηλικία θέλουν.

Κλείστε τις ΜΚΟ. Το φωνάζω τόσο καιρό. Εσείς αντί να τις κλείσετε τις νομιμοποιείτε μέσω δικαστηρίων. Όλες τις ΜΚΟ, που είναι δουλεμπορικές, που φέρνουν τους «μαντράχαλους» οι οποίοι δηλώνουν ό,τι ηλικία θέλουν. Και να ξέρετε ότι αυτό θα του βρούμε αργότερα μπροστά μας.

Τους δίνετε δικηγόρο να τους προστατεύει. Δηλαδή θα βιάζουν τις γυναίκες μας, θα κλέβουν τα αμπέλια, τα πρόβατα και θα στέλνουμε εμείς δωρεάν δικηγόρο να τους προστατεύει. Αλλά τι σας νοιάζει; Μήπως εσείς θα τον πληρώσετε τον δικηγόρο;

Και σας ρωτώ: πείτε μου την λογική σας. Γιατί δεν καταλαβαίνω με ποια λογική τα κάνετε αυτά. Παλιά φωνάζατε «έξω τα τζαμιά και οι λαθρομετανάστες». Σήμερα αυτό έχει αλλάξει και λέτε welcome στους λαθρομετανάστες.

Θεσπίζετε εισοδηματικά κριτήρια για τους Έλληνες, δεν έχετε κάνει καμμία πρόνοια για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και οι λαθρομετανάστες είναι στο απυρόβλητο. Έχουμε έναν πληθυσμό που γερνάει γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν πια ούτε δύο παιδιά και για να λύσετε το πρόβλημα ξεκινήσατε το «μπόλιασμα». Το είπε ο πρωθυπουργός. Και αν θέλετε να φέρετε στην πατρίδα μας μετανάστες, φέρτε τους, αλλά τουλάχιστον φέρτε τους νόμιμους. Όχι τους παράνομους. Ούτε να νομιμοποιείτε εκείνους που ήρθαν από το Αφγανιστάν.

Θα σας πω ότι με αυτό το νομοσχέδιο γίνεστε νέος Παρασκευόπουλος. Κατηγορούσατε τον πρώην υπουργό ότι με το νομοσχέδιο που είχε εκπονήσει έβγαζε τους κακούργους από τις φυλακές, οι οποίοι έκαναν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων και έρχεστε εσείς τώρα και κάνετε ακριβώς το ίδιο. Αλλάξατε το νόμο Παρασκευόπουλου; Όχι! Παραμένει η ίδια πρόνοια. Ο βιαστής σε 10 χρόνια βγαίνει από τη φυλακή και ας έχει καταδικαστεί σε ισόβια. Μα όταν λέμε ισόβια πρέπει να εννοούμε ισόβια. Δηλαδή η μάνα της Τοπαλούδη θα δει τους βιαστές και δολοφόνους της κόρης της ελεύθερους σε 10 χρόνια. Οι έμποροι ναρκωτικών το ίδιο. Πηγαίνετε εσείς σε μία γυναίκα που βιάστηκε και πείτε της ότι ο βιαστής της θα βγει έξω. Στην γειτονιά μου ένα 19χρονο παιδί πέθανε από ναρκωτικά. Συνελήφθη ο έμπορος, δικάστηκε, καταδικάστηκε σε ισόβια και μετά από 10 χρόνια βγήκε από τη φυλακή. Σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος!

Δεν παύετε τις διώξεις και τους πλειστηριασμούς. Δεν παύετε τις ποινές για τις παραβιάσεις της καραντίνας. Γιατί; Ποιος είναι ο λόγος; Άντε, συνεχίστε να κυνηγάτε τους Χριστιανούς που παντρεύτηκαν και βαφτίστηκαν στην διάρκεια της καραντίνας. Τα ίδια έκανε και ο Νέρωνας! Και μην εξανίστασθε γιατί κ. υπουργέ το στείλατε το έγγραφο και ζητάτε τα ονόματα όσων παντρεύτηκαν και όσων βαφτίστηκαν στην διάρκεια της καραντίνας.

Πάμε και στα υπόλοιπα. Αν λοιπόν βγει ένας βουλευτής ή ένας αρχηγός κόμματος από εδώ μέσα και μου πει ότι ελέγχθηκε από την ΑΑΔΕ για τα εισοδήματά του, ότι ελέγχθηκε από την εφορία και από κάθε υπηρεσία του Δημοσίου, περισσότερο από όσο έχω ελεγχθεί εγώ, θα ζητήσω δημοσίως συγγνώμη. Ημέρα Σάββατο, στις 10 το βράδυ το ΕΣΡ έστειλε email σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας να του στείλουν βίντεο εάν παιζόταν η εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη». Έχω να σας πω ότι εάν το Δημόσιο εργαζόταν όπως το ΕΣΡ θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι σε αυτό τον τόπο. Σας καλώ, να μου πει κάποιος, οποιοσδήποτε αν έχει πληρώσει εφορία περισσότερη από όσο έχω πληρώσει εγώ. Και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο εγώ θα ζητήσω συγγνώμη. 470.000 πλήρωσα στην εφορία την προηγούμενη χρονιά. Αλλά, το να βγαίνουν όλοι εκείνοι που έχουν πλαστά πτυχία και δεν ντρέπονται και να με κατηγορούν ότι εγώ έχω πλαστό πτυχίο, αυτό δεν είναι μόνο άδικο αλλά και βρώμικο. Και εγώ σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπορώ να παίξω. Είναι ντροπή να βγαίνουν δικοί σας δημοσιογράφοι, της ΝΔ, στα Παραπολιτικά και να βγάζουν ένα θέμα ψευδέστατο. Και τώρα εγώ θα πρέπει να κάνω μήνυση, για να δικαιωθώ σε 6 χρόνια, γιατί έτσι δουλεύουν τα δικαστήρια για να βγει μετά η εφημερίδα και σε μια στήλη να αναφέρει ότι έκανε λάθος.

Πάμε και στα σοβαρά. Στην Τήνο στείλατε τα ΜΑΤ και έδειραν τους κατοίκους, επειδή διαμαρτύρονταν γιατί βάζετε ανεμογεννήτριες. Έχετε σπείρει σε όλα τα βουνά ανεμογεννήτριες. Στην Τήνο ανεμογεννήτριες, στην Εύβοια ανεμογεννήτριες, στα Άγραφα ανεμογεννήτριες. Ντροπή! Είναι παρθένο δάσος στα Άγραφα και εσείς πάτε και φυτεύετε ανεμογεννήτριες; Τι είναι η Ελλάδα; Πάρκο ανεμογεννητριών; Ή μήπως είναι επενδύσεις αυτές με έναν εργαζόμενο. Γιατί αυτό συμβαίνει. Υπάρχει ένας άνθρωπος που εργάζεται ως φύλακας. Αυτές κύριοι δεν είναι επενδύσεις. Και σας τα λέω αυτά γιατί σήμερα στην Τήνο έπεσε πολύ ξύλο και αυτό είναι λάθος. Είναι σημαντικά τα λάθη που κάνετε.

Έστειλα επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία του λέω ότι δεν γίνεται δίνει εκατομμύρια στα κανάλια για να σας λιβανίζουν όλη την ημέρα και δίνει από ψίχουλα έως τίποτα στα περιφερειακά κάναλια. Γιατί να μην υπάρχει καμμία πρόνοια γι’ αυτά τα κανάλια; Υπάρχουν πόσες χιλιάδες εργαζόμενοι και τα κανάλια αυτά δεν έχουν πόρους για να επιβιώσουν. Έχουμε στείλει συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα αυτό στον πρωθυπουργό.

Χθες ο πρωθυπουργός έβγαλε ένα διάγγελμα αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για τους τουριστικούς συνοδούς. Δεν υπήρξε καμμία πρόνοια για τα σχολικά κυλικεία, όπου οι άνθρωποι που τα έχουν πληρώνουν αλλά δεν έχουν αυτή την στιγμή δουλειά. Δεν ακούσαμε τίποτα για τις εκκρεμείς συντάξεις, για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Τίποτα. Καμμία μέριμνα.

Στον τουριστικό κλάδο του χρόνου θα έχουμε πρόβλημα. Οι άνθρωποι παίρνουν τώρα 500 ευρώ, και καλά κάνουν, αλλά για να μπουν στο ταμείο ανεργίας θα πρέπει να έχουν ένσημα για 2 χρόνια.

Τα καταστήματα δεν έχουν έσοδα. Οι επιχειρήσεις έχουν πτώση του τζίρου 80%. Και σας το λέω γιατί το ξέρω. Το βλέπω στις επιχειρήσεις μου. Γιατί εγώ τις επιχειρήσεις μου τις έχω εδώ στην Ελλάδα. Δεν τις έχω στείλει στην Βουλγαρία. Και οι εργαζόμενοί μου είναι Έλληνες.

Χθες λοιπόν από τον πρωθυπουργό ακούσαμε πολλά λόγια, ακούσαμε «θα», ακούσαμε υποσχέσεις, που αφορούν το επόμενο τρίμηνο. Όμως τρίμηνο που μας είπε ο πρωθυπουργός δυστυχώς αφορά την σκέψη του για εκλογές. Αν όμως πάει σε εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, σε εμένα τουλάχιστον θα θυμίζει προηγούμενους πολιτικάντηδες και όχι πολιτικούς. Αν το κάνει αυτό εν μέσω πανδημίας και εν μέσω κρίσης στην οικονομία.

Θα ήθελαν επίσης να ζητήσω από τον Υπουργό Τουρισμού τον κ. Θεοχάρη να βγει και να διαψεύσει το εάν ο Τούρκος ομόλογός του του πρότεινε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο στον τουριστικό τομέα.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ μπήκαμε στην Βουλή για να σας προτείνουμε λύσεις και εσείς να τις υλοποιείτε επ’ ωφελεία του Ελληνικού λαού. Όχι για επ’ ωφελεία των φίλων σας. Όσο για τους φίλους σας που ξέχασαν το παρελθόν τους, έχω να πω πως δεν είναι κακό να ξεχνάς το παρελθόν σου αν είναι άσχημο. Εσείς όμως είχατε καλό παρελθόν και τώρα έχετε βάλει πολύ νερό στα κρασί σας. Τόσο ώστε δεν πίνεται.

Πολυμέσα

Σημεία ομιλίας Κ. Βελόπουλου στην Βουλή