Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:02: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 19:41

Το mea culpa του Τσίπρα στη μεσαία τάξη

«Ειδήσεις» βγάζουν και μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι διαδικτυακές εκδηλώσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα τη μια πίσω από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ. Με πρώτη και καλύτερη φυσικά αυτή που πραγματοποιήθηκε πλαίσιο της διαδικτυακής πλατφόρμας isyriza  με τη συμμετοχή κυρίως νέων επαγγελματιών, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κρίσης που έφερε η πανδημία. 

Εκεί μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας και η είδηση που βγήκε είναι πρώτου μεγέθους σε σχέση με την υπερφορολόγηση. «Στο νέο σχέδιο που θα παρουσιάσουμε, θα προτείνουμε μη επιστρεπτέα ενίσχυση ύψους 2000 ευρώ» για τους ελεύθερους επαγγελματίες, προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αξιοσημείωτη ήταν και η παραδοχή του κ. Τσίπρα πως «το κίνημα της γραβάτας είχε ένα μέρος δίκιου. Είναι αλήθεια ότι πήραμε  μέτρα που επιβάρυναν υπερβολικά τη μεσαία τάξη και κυρίως τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες» είπε, προσθέτοντας – όχι πολύ ζωηρά είναι η αλήθεια- πως  «το διορθώσαμε βέβαια μετά αλλά…».

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να αναγνωρίζει ότι η μεσαία τάξη γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά λόγω της εξοντωτικής φορολογίας επί των ημερών της κυβέρνησής του μεν, για αυτό και η κύρια επιδίωξή του είναι να αποδομήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο εν λόγω (προνομιακό για τον ίδιο) κοινό, αλλά, είναι η πρώτη φορά ενδεχομένως που διατυπώνει τόσο ηχηρή δημόσια «απολογία» απευθυνόμενος στους ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς και επιστήμονες. Βεβαίως αυτές οι παραδοχές του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι σίγουρο αν θα μπορέσουν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις που δημιούργησε για παράδειγμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας για ταξικό πρόσημο στις φορολογικής επιλογές της κυβέρνησης εκείνη την εποχή.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisig.gr