Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 18:52

Α. Γεωργιάδης: «Σαν Παγκόσμιος Πόλεμος ο κορωνοϊός - Κανένα πρόβλημα με τα τρόφιμα»

Συνέντευξη εφ' όλης ύλης έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν είναι προς συμφέρον της Ελλάδας το να πληγεί από τον κορωνοϊό η Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ο ιός είναι σαν Παγκόσμιος Πόλεμος.

«Δεν νομίζω ότι έχει ξαναπεράσει η ανθρωπότητα από το 1940-45 παρόμοια πρόκληση», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για την επάρκεια της αγοράς σε αντισηπτικά και μάσκες, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «στα αντισηπτικά πάμε πάρα-πάρα πολύ καλά. Η παραγωγή έχει ξεπεράσει τα 750 χιλ. τεμάχια την ημέρα».« Οι μάσκες είναι κυρίως εισαγόμενες, υπάρχει μικρή εγχώρια παραγωγή. Έχουν γίνει κάποιες παραγγελίες και θα υπάρχει βελτίωση», συμπλήρωσε.

Για τις προμήθειες των τραπεζικών συναλλαγών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «αυξάνεται ο τζίρος μιας δραστηριότητας τόσο εκεί μπορούν οι επιχειρήσεις να κάνουν καλύτερη τιμή». «Πλέον οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, με τις όλες καταστάσεις που ζούμε, εξελίσσονται σε πολύ μεγάλο εργαλείο για τις τράπεζες», διευκρίνισε επιπρόσθετα. «Άρα ναι θα έπρεπε να συζητήσουμε εάν μπορούμε να πάμε σε ακόμα καλύτερες χρεώσεις δεδομένου ότι την πολύ καλύτερη κίνηση. Είναι κάτι που θα συζητήσουμε με τις τράπεζες», σημείωσε χαρακτηριστικά.