Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:47: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 18:35

Υπουργικό συμβούλιο για τον κορωνοϊό: Έρχονται νέα μέτρα περιορισμού για επιχειρήσεις και επαγγέλματα

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλιου με τηλεδιάσκεψη – «Θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις για περιορισμό δραστηριοτήτων και σε άλλες επιχειρήσεις ή κλάδους» δήλωσε νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας

Συνεδριάζει αυτή την ώρα, με τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, το υπουργικό συμβούλιο.

Κεντρικό θέμα στην ατζέντα είναι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού και η αποτίμηση των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε άφησε το ενδεχόμενο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη διακοπή της δραστηριότητας και σε άλλους επιχειρησιακούς κλάδους πέραν των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί.

«Θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις για περιορισμό δραστηριοτήτων και σε άλλες επιχειρήσεις ή κλάδους. Κάθε φορά θα εξετάζουμε τα δεδομένα και θα λαμβάνουμε αποφάσεις», είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι «το υπουργικό έχει ρόλο να δει πού βρισκόμαστε και να λάβει περαιτέρω μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές».

Τις βασικές εισηγήσεις κάνουν τα τέσσερα κυβερνητικά στελέχη που είναι οι κατ΄ εξοχήν αρμόδιοι για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, δηλαδή οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Νίκος Χαρδαλιάς.

protothema.gr