Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 13:07

Ο Παγκολίνος μετασχηματίζει τη χώρα μας…

Να θυμίσω πως τα θεμέλια της σύγχρονης κοινωνίας και σκέψης βρίσκονται σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφή του 14 ου αιώνα-τον λεγόμενο Μαύρο Θάνατο. Μέχρι η Πανώλη να εξαφανίσει από προσώπου γης το 60% του πληθυσμού της Ευρώπης το κοινωνικό-πολιτικό σύστημα της Ευρώπης ήταν η φεουδαρχία.

Η κεντρική εξουσία ( Βασιλείς) όπου υπήρχε ήταν αποδυναμωμένη έλκοντας την νομιμοποίηση της από τη εκκλησία που είχε τα πνευματικά πρωτεία ενώ η αριστοκρατία βασίζονταν σε φεουδάρχες κάτοχους γης και ιδιωτικών στρατών διατηρώντας έτσι την πρωτοκαθεδρία της.

Στη βάση αυτής της πυραμίδας βρίσκονταν οι δουλοπάροικοι, οι οποίοι ανήκαν στους φεουδάρχες και δεν είχαν καν δικαίωμα να εγκαταλείψουν την γη που καλλιεργούσαν για κάπου καλύτερα.
Όλα αυτά διαλύθηκαν το 1347 όταν Γενουατικά πλοία μετέφεραν την πανώλη μέσω των ποντικιών στην Ιταλική Χερσόνησο και από εκεί σε όλη την Ευρώπη. Μέσα σε 4 χρόνια το 60% του πληθυσμού της Ευρώπης θα αφανιστεί τα μοναστήρια θα χάσουν κοντά το 80% των μοναχών, οι παραδοσιακές φεουδαρχικές οικογένειες θα αφανιστούν μέχρι του 6ου βαθμού συγγένειας ενώ η εκκλησία που πουλά μέχρι εκείνο το σημείο συγχωροχάρτια για να αντιμετωπιστεί η Αποκάλυψη θα βρεθεί στην δύσκολη θέση να απολογηθεί γιατί οι δεήσεις τα συγχωροχάρτια και το κάψιμο των Εβραίων δεν είναι αποτελεσματικά για την ανάσχεση της Πανώλης.

-Μέσα σε λίγα χρόνια η κεντρική εξουσία θα έχει ισχυροποιηθεί έναντι των αποδεκατισμένων φεουδαρχών ( ελάχιστοι βασιλείς πέθαναν από την Πανώλη).
– Το γεγονός ότι το 60% του εργατικού δυναμικού χάθηκε σήμαινε πως οι μεγαλο-ακτημονες φεουδάρχες έπρεπε να αυξήσουν τις παροχές στους δουλοπάροικους και να δώσουν κίνητρα σε άλλους να εγκατασταθούν στις γαιες τους για να τις καλλιεργήσουν κάτι που σήμανε το τέλος της φεουδαρχίας στην Ευρώπη και την απαρχή της εγχρήματης εργασίας.
– Η Καθολική Εκκλησία θα συγκλονιστεί από το κίνημα του Καλβίνου, η ανθρωπότητα θα αφήσει την μεσαιωνική θεοκρατία πίσω της ( έχοντας πραγματικά βιώσει την Αποκάλυψη που η εκκλησία απέτυχε να ανασχέσει ) αναζητώντας απαντήσεις στην επιστήμη αυτή την φορά
-Η τέχνη για πρώτη φορά από την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας θα αρχίσει δειλά δειλά να έχει και άλλες απεικονίσεις πέραν των αγιογραφιών με πρώτη τεχνοτροπία το Dance Macabre.

Έχουμε και λέμε λοιπόν στους “κουτόφραγκους” ένα ποντίκι από μια Ιταλική Γαλέρα έφερε:

1) την Αναγέννηση

2) Τον καλβινισμό και το τέλος της Καθολικής πρωτοκαθεδρίας

3) Τον Καπιταλισμό και το τέλος της Φεουδαρχίας.

Βλέποντας τις συμβουλές της Ελλαδικής Εκκλησίας στον ποίμνιό της αναρωτιέμαι πως θα μετασχηματίσει ο Παγκολίνος την χώρα μας….

Δημήτρης Γ. Μούρκας
Ιστορικός

messolonghinews.gr

Διαβάστηκε 1096 φορές