Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 18:58

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δικαστική νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών - Αθώος ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος για τις ματαιώσεις πλειστηριασμών.
Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί την πρώτη δικαστική νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο όπου με κυνισμό ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αμφισβήτησε ανοιχτά την προστασία της πρώτης κατοικίας τονίζοντας πως «είναι επιζήμια για την κοινωνία».
 
Με την αθώωση του αγωνιστή εκπαιδευτικού που πρωτοστάτησε επί σειρά ετών στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η ελληνική δικαιοσύνη αναγνωρίζει ουσιαστικά ότι η αντίδραση του απλού κόσμου παραμένει «ζωντανή» και ότι από συστάσεως του νέου ελληνικού κράτους για πρώτη φορά δεν προστατεύεται το λαϊκό σπίτι.

 
Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από το ακροατήριο.
«Η απόφαση του δικαστηρίου αλλά και η έκφραση αλληλεγγύης στους αγωνιστές από κοινωνικούς φορείς και απλούς πολίτες δίνουν ελπίδα και ενισχύουν την αποφασιστικότητα όλων μας για μαζικοποίηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, για προστασία της πρώτης κατοικίας. Η λεηλασία της λαϊκής περιουσίας δεν θα περάσει. Το δικαίωμα στην στέγη είναι ιερό», σχολίασε η Λαϊκή Ενότητα.
⇒ Θα πρέπει να σα σημειώσουμε πως εναντίον του Ηλία Σμήλιου εκκρεμούν και άλλες τρεις δίκες.