Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:33: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 19:59

Ομιλία Σπ. Λιβανού στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ανέφερε ότι με το εμβληματικό αυτό νομοσχέδιο μειώνονται φόροι για πρώτη φορά μετά από χρόνια και μπαίνουν τα θεμέλια για την οικονομική αναγέννηση της Ελλάδας  κα την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

O κ. Λιβανός επεσήμανε τα απτά έως τώρα αποτελέσματα της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ που έχουν επιφέρει αλλαγή του οικονομικού κλίματος και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αναδιανομή της φτώχειας,  υπερφορολόγηση και ταξική οικονομική πολιτική.

Kατέδειξε το πρόβλημα της χαμηλής ανταποδοτικότητας των φόρων, αφού όπως σημείωσε «ενώ εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, οι υπηρεσίες και οι παροχές που απολαμβάνουν από το κράτος μειώθηκαν και υστερούν ποιοτικά». Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό «αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για όλους τους πολίτες, κυρίως τους πιο αδύναμους και βεβαίως τη μεσαία τάξη», για την οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε «αντί να αναλωνόμαστε σε προσπάθειες ορισμού της και να τσακωνόμαστε για το εισόδημα που την προσδιορίζει, ας βάλουμε την ενέργειά μας και το πολιτικό μας κεφάλαιο στη στήριξή της».  

Στη συνέχεια ο βουλευτής αναφέρθηκε στο πλέγμα φορολογικών μέτρων του νομοσχεδίου που ενδυναμώνει τη μεσαία τάξη, ανακουφίζει τους μη προνομιούχους και πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αλλά και στηρίζει τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι σε αυτό το νομοσχέδιο δεν εξαντλούνται οι μειώσεις φόρων και πρόσθεσε ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αποτελεί διακηρυγμένο στόχο για την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Τέλος, ο κ. Λιβανός αναρωτήθηκε πως είναι δυνατό η αξιωματική αντιπολίτευση να μην υπερψηφίσει μειώσεις φόρων μετά από 10 χρόνια υπερφορολόγησης και την κάλεσε να δώσει πειστική απάντηση στους πολίτες.