Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:44: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 18:38

Συνάντηση Σ. Λιβανού με τον νέο Περιφερειάρχη Δυτ, Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη

Συνάντηση είχαν χθες, 02.03.2019, στην έδρα της Περιφερειακής αρχής στην Πάτρα, ο  Σπήλιος Λιβανός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη. Ο βουλευτής συνεχάρη και πάλι τον κ. Φαρμάκη για την μεγάλη νίκη του στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, που ανοίγει νέους ορίζοντες για μια σύγχρονη οικονομική ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Aντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Αιτωλοακαρνανίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη δημιουργίας νέων υποδομών  και στη βελτίωση των υφιστάμενων, στα εγγειοβελτιωτικά έργα, στις επενδύσεις στο χώρο της τοπικής και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και  στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας,  προκειμένου να καταστεί εφικτή η εξέλιξη του νομού Αιτωλοακαρνανίας σε μια σύγχρονη κι οργανωμένη ελληνική περιφέρεια κατά τα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών κρατών, με απώτερο στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών του νομού μας.

Eπιπλέον, με συνέπεια στα όσα προεκλογικά είχε υποστηρίξει,  ο Σπήλιος Λιβανός πρότεινε να ενταχθεί στο προϋπολογισμό της Περιφέρειας η εκπόνηση μιας συνολικής αναπτυξιακής μελέτης, που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την ανάπτυξη στην Αιτωλοακαρνανία και θα την οδηγήσει στις επόμενες δεκαετίες, μιας μελέτης-ευκαιρίας για την αλλαγή σελίδας στο κεφάλαιο της Ιστορίας του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Η μελέτη αυτή θα μπορούσε να συνταχθεί στο πρότυπο της μελέτης   «Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά», που εκπονήθηκε για ολόκληρη την Ελλάδα από την εταιρεία McKinsey.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ του 1ου και 2ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική κυβέρνηση, ώστε να εφαρμόζονται αποτελεσματικότερα οι επιλεγόμενες πολιτικές αλλά και να λύνονται άμεσα ζητήματα που ανακύπτουν, υπερβαίνοντας τυχόν επικαλύψεις αρμοδιοτήτων φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και υπουργείων αλλά και προβλήματα γραφειοκρατίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 19:41