Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 11:35

Ίδιο project με άλλο όνομα;

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για το τέλος του «ΦιλόΔημου» ήταν αιφνιδιαστικές και έφεραν ψυχρολουσία στους δημάρχους.Όμως προκάλεσαν και παρά πολλές απορίες.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συνάψει δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 134 εκατ. ευρώ. Λίγες ώρες αργότερα με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» προανήγγειλε έργα ύψους έως 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στους δήμους της χώρας, που θα χρηματοδοτηθούν μέσω προγράμματος του υπουργείου Εσωτερικών την περίοδο 2020-23 λέγοντας μάλιστα, ότι στο πρόγραμμα αυτό θα έχει ισχυρότατη συμμετοχή η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Επομένως κατά τα πρότυπα του «ΦιλόΔημου» θα κινηθεί το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κάτι τέτοιο προσδίδει μεγαλύτερη σημασία σε αυτό που απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή «το τμήμα της χρηματοδότησης που αντιστοιχεί στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα αυξάνεται σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο των έργων και τις ανάγκες σε πληρωμές».

Μήπως τελικά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα επί της ουσίας παρά μονάχα το όνομα του προγράμματος; Μήπως έχουμε απλώς και μόνο «βαφτίσια» για να σηματοδοτηθεί η κυβερνητική αλλαγή και στα της αυτοδιοίκησης;

Αν κρίνουμε από την προηγούμενη κυβέρνηση που «βάφτισε» θεσμό την τρόικα, μάλλον θα πρέπει να είμαστε λιγάκι καχύποπτοι…

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr