Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 12:59

Βασίλης Φεύγας: Δεν μπορούμε να καλύπτουμε παράνομες δραστηριότητες στα Πανεπιστήμια!

Πολιτική αντιπαράθεση για το πανεπιστημιακό άσυλo, την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση Novartis αλλά και για την ψήφο των ομογενών είχαν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Κοτσιφάκης και ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας, μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend.  

“Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ταυτίζεται με ακραίες ομάδες στο χώρο των πανεπιστημίων και παρεμπόρους. Προεκλογικά η ΝΔ είχε πει ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο. Δηλαδή ότι θα καταργήσει τη δράση όλων αυτών των ομάδων στο χώρο των πανεπιστημίων, ώστε αυτό να αποδοθεί σε καθηγητές, φοιτητές και στους εργαζόμενους” τόνισε ο κ. Φεύγας. “Κανένας δεν μπορεί να υπερασπιστεί ακραίες μορφές βίας. Δεν μπορούμε όμως να καλύπτουμε και παράνομες δραστηριότητες που λάμβαναν χώρα τόσα χρόνια στα πανεπιστήμια. Δεν είμαστε υπέρ ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους. Αλλά είμαστε υπέρ της επιβολής του νόμου και της τάξης εκεί όπου πρέπει να επιβληθειί” συμπλήρωσε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Για την κατάθεση του κ. Φρουζή στην Προανακριτκή, ο κ. Φεύγας υπογραμμίζει πως “η Novartis είναι ένα ιατρικό σκάνδαλο και αφορούσε γιατρούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να το μετατρέψει σε πολιτικό σκάνδαλο. Στην πορεία αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση. Το αντίθετο, Novartis είχε μείωση κερδών επί ΝΔ και αύξηση κερδών επί ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ο κ. Φρουζής μας αποκάλυψε ότι είχε επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχε συναντηθεί με τον κ. Φίλη, αλλά και ότι έχει χορηγήσει την ‘’Αυγή’’ με διαφημίσεις αλλά και φιλικά μέσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.”

Για τη ψήφο των ομογενών, ο κ. Φεύγας ανέφερε ότι «η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που έβαλε στον δημόσιο διάλογο το θέμα και κίνησε τις διαδικασίες για να υπάρξει η απαιτούμενη διακομματική συμφωνία για να μπορέσουν να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Ελπίζω ότι στο τέλος η συμφωνία θα τηρηθεί και οι Έλληνες εκτός Ελλάδας θα μπορέσουν να ψηφίσουν» κατέληξε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

sinidisi.gr