Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:02: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 00:30

Το ΕΠΑΜ για την 9η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Για ένατη συνεχή χρονιά από το 2011, αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή του λαού, «τίμησαν» με την παρουσία τους και συμμετείχαν στην 9η Ελληνογερμανική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Έρντινγκ της Βαυαρίας. Ανάμεσα τους ήταν ο Γ. Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Μαντζούφας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων ως εκπρόσωπος των Περιφερειών Κ. Καποδίστριας.

Τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα που δρουν στη χώρα μας, προλειαίνοντας ως Δούρειος Ίππος το έδαφος της γερμανικής επέκτασης σε όλους τους τομείς, είχαν την τιμητική τους στο πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης μέσω «θεματικών συζητήσεων». Το Ίδρυμα Friedrich Ebert διοργάνωσε εργαστήρι όπου με πρόσχημα «τη γεφύρωση ανισοτήτων και ισότιμων συνθηκών διαβίωσης», εξετάστηκε λεπτομερώς η παράδοση αρμοδιοτήτων που ασκούν σήμερα οι Δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα, σε επιχειρηματικά ιδιωτικά συμφέροντα κερδοφόρων λειτουργιών. Το Friedrich Naumann Foundation, στο πλαίσιο της δήθεν φιλελεύθερης ατζέντας του για μία «ανθεκτική δημοκρατία»(;), διοργάνωσε συζήτηση για την εμπλοκή των νέων ανθρώπων στην προώθηση της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με σκοπό την παράδοση των υποδομών, της αποκομιδής απορριμμάτων αλλά και άλλων τομέων των Δήμων σε γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα, ήταν το θέμα του εργαστηρίου του Ιδρύματος Konrad Adenauer, όπου παρουσιάστηκαν παραδείγματα από τη γερμανική εμπειρία ως δέλεαρ για την ελληνική πλευρά. Το δε Ίδρυμα Heinrich Böll διοργάνωσε εργαστήριο εστιασμένο στο ψευδεπίγραφο της «κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας», μια φράση-καραμέλα που στην πραγματικότητα προωθεί την κατάργηση του κράτους-πρόνοιας στην Ε.Ε., χρησιμοποιώντας ως όχημα προπαγάνδας την αντικατάστασή του με εύσχημες εκφράσεις όπως η «αλληλεγγύη».

Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει για πολλοστή φορά τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελλάδας στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, που δεν αποτελεί παρά έναν ακόμη φορέα επιβολής του κατοχικού καθεστώτος στη χώρα μας. Διότι:

α) Στηρίζεται σε μια διμερή μυστική συμφωνία που υπέγραψαν η Μέρκελ και ο Παπανδρέου τον Μάρτιο του 2010 –μόλις δύο μήνες πριν την επέλαση των μνημονίων και του ΔΝΤ στη χώρα μας- η οποία δεν κυρώθηκε ποτέ από την ελληνική Βουλή.

β) Με τις υποτιθέμενες «αδελφοποιήσεις» και τις μεθοδευμένες παρεμβάσεις του «υφυπουργού επί των ελληνικών θεμάτων» Norbert Barthle  -του νέου γκαουλάϊτερ του προτεκτοράτου Ελλάδα- οι Γερμανοί «φίλοι» μας, προσπαθούν να μας πουλήσουν τεχνογνωσία για να αποκτήσουν τον έλεγχο της δικής μας ακίνητης δημοτικής περιουσίας· για να εκμεταλλευτούν ενεργειακούς και πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας μας· για να θάβουν τα τοξικά τους  απόβλητα· για να εξασφαλίσουν φτηνό εργατικό δυναμικό, και δη ειδικευμένο!

γ) Οι καινοτόμοι τομείς συνεργασίας και η αξιοποίηση που σχεδιάζουν δεν είναι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, αλλά γερμανικών ιδιωτικών εταιρειών που χρηματοδοτούν αυτές τις δράσεις. Με αυτές τις μεθόδους υπονομεύεται η ανεξαρτησία της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετατοπίζοντας τους στόχους και την ισορροπία δυνάμεων υπέρ ιδιωτικών, υπερκρατικών συμφερόντων. Κρατικές και αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες μεταβιβάζονται σε ιδιωτικούς αδιαφανείς φορείς.

δ) Με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, επιδιώκεται η υποθήκευση και η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των ελληνικών δήμων, με σκοπό να ξελασπώσουν από τα χρέη τους οι αντίστοιχοι «αδελφοί» γερμανικοί δήμοι έτσι ώστε ν’ αποκτήσουν πρόσβαση σε νέα χρηματοδότηση· επιδιώκεται η προσάρτηση των ελληνικών δήμων στα αντίστοιχα κρατίδια και δήμους της Γερμανίας προκειμένου να λεηλατηθούν· επιδιώκεται η διασφάλιση της διεξόδου της γερμανικής ελίτ από την κρίση και η ισχυροποίηση της θέσης της στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Κι όλα αυτά με τη συναίνεση και τη συνεργασία των δουλόφρονων «εκπροσώπων» μας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Το ΕΠΑΜ τονίζει για άλλη μια φορά ότι το κατοχικό καθεστώς το οποίο βιώνει η πατρίδα μας, στηρίζεται σε μυστικά πρωτόκολλα που συνωμοτικά έχουν υπογράψει κυβερνήσεις δωσιλογικές ενάντια στο συμφέρον του ελληνικού λαού, εν αγνοία του και με σκόπιμη παραπλάνηση και εξαπάτησή του. Η αναστροφή της αποικιοκρατικής υποδούλωσης της χώρας μας και η έξοδος από τον κύκλο της εξαθλίωσης που της έχει επιβληθεί, είναι εφικτή από μια συμμαχία πατριωτικών/δημοκρατικών δυνάμεων που στηριζόμενες στο λαό, θα διεκδικήσουν την διακυβέρνηση για να επαναφέρουν την Ανεξαρτησία του και την Αξιοπρέπειά του.

Το ΕΠΑΜ είναι διατεθειμένο να δοθεί με όλες του τις δυνάμεις στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ