Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:56: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 20:08

Κεραμέως σε Καραγκούνη: «Δεν καταργείται το Τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας» – Συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή Παπαναστασίου

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης μετά από επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, ενημερώθηκε αναλυτικά σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει το Τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Αγρινίου στα προς κατάργηση νεοσυσταθέντα τμήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο Βουλευτής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία βρισκόταν στις Βρυξέλλες, όπου της έθεσε το θέμα της αναστολής λειτουργίας των 38 νέων τμημάτων. Ο κ. Καραγκούνης αναφερόμενος στο τμήμα του Αγρινίου τόνισε ότι το εν λόγω τμήμα πληρεί κάθε κριτήριο σκοπιμότητας της λειτουργίας του και διαθέτει την απαιτούμενη βιωσιμότητα, ανταποκρινόμενη πλήρως στα ακαδημαϊκά κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας. Γι αυτούς τους λόγους η παραμονή του είναι αναγκαία. Η Υπουργός απάντησε ξεκάθαρα ότι το Τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής δεν καταργείται αλλά αναστέλλεται η λειτουργία του για να ακολουθηθεί και να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία μέχρι την έναρξη της λειτουργίας του. Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε τόσο από τον Κώστα Καραγκούνη όσο και από την κ. Κεραμέως να οριστεί αρχές της εβδομάδας συνάντηση στην οποία θα παρευρεθεί και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το συγκεκριμένο ζήτημα.

sinidisi.gr