Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 11:05

Μετανάστες στην ενδοχώρα: μέχρι 1% του πληθυσμού ανά περιοχή-ανταποδοτικά στους δήμους

Έτοιμο το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φιλοξενία προσφύγων στην ενδοχώρα.65 ξενοδοχεία υπέβαλλαν αίτηση – Η αναλογία μεταναστών με τον πληθυσμό. Ανταποδοτικά στους δήμους.

Τις λεπτομέρειες του σχεδίου της κυβέρνησης για τη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών στην ενδοχώρα, το οποίο είναι ήδη έτοιμο, αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«65 ξενοδοχεία υπέβαλλαν αίτηση για τη φιλοξενία προσφυγών και μεταναστών στην ενδοχώρα, απ’ όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας. Θεωρείται ότι επαρκούν για 20.000 ανθρώπους και η μίσθωση θα έχει διάρκεια έξι μήνες» τόνισε η επικεφαλής του πολιτικού και οι οικονομικού ρεπορτάζ του Star.

Όπως διευκρίνισε, οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα εγκατασταθούν δεν θα ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού ανά περιοχή. Για παράδειγμα, στο νομό Λάρισας με πληθυσμό 280.000 πολίτες θα μεταφερθούν από τα νησιά 2.800 άνθρωποι.

«Το σχέδιο προβλέπει ότι δε θα αιφνιδιαστεί πλέον κανείς. Κυβερνητικά στελέχη θα πάνε σε όλη την Ελλάδα, για να τους εξηγήσουν ότι είναι οικογένειες με μικρά παιδιά ενώ όλοι οι δήμοι θα πάρουν και ανταλλάγματα – χρήματα η έργα. Ακόμη κι αν υπάρχουν αντιδράσεις πάντως, οι πρόσφυγες θα εγκαθίστανται. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι οι ροές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μόνο το τελευταίο 48ωρο είχαμε 795 αφίξεις, που σημαίνει ότι τα νησιά θα ξαναγεμίσουν μόλις αδειάσουν»…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1313 φορές