Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 17:31

Π. Κουρουπλής: «O ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να λειτουργεί θεσμικά και να αποφεύγει ενέργειες ανυπακοής στους θεσμούς»

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με ανάρτησή του στο facebook σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις για την novartis. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Η απόφαση της ΝΔ να αποκλείσει τους κ.κ. Τζανακόπουλο και Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο NOVARTIS εξυπηρετεί σκοπιμότητες και αποτελεί πολιτική μεθόδευση με στόχο να φιμώσει πολιτικούς αντιπάλους, να συγκαλύψει το σκάνδαλο και να εκφοβίσει μάρτυρες και εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δε δικαιούνται να υποδεικνύουν στον ΣΥΡΙΖΑ τους εκπροσώπους του στην Προανακριτική Επιτροπή.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ως κόμμα εξουσίας και μάλιστα αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να λειτουργεί θεσμικά πλέον και να αποφεύγει ενέργειες ανυπακοής στους θεσμούς. Η Δημοκρατία λειτουργεί με τον κανόνα της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. Πολλές Φορές μπορεί οι αποφάσεις της πλειοψηφίας να είναι άδικες, ωστόσο η Δημοκρατία λειτουργεί με θεσπισμένους κανόνες, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται από όλους».

sinidisi.gr