Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 22:08

Σπήλιος Λιβανός: Μόνο θετικές εκπλήξεις από την κυβέρνηση

Για τις εξελίξεις στην οικονομία, τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ και την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σπήλιος Λιβανός σε δύο σημερινές συνεντεύξεις του, στις εκπομπές “AΠΕΥΘΕΙΑΣ” της ΕΡΤ1 και “ONline” του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Λιβανός τόνισε πως οι εμπροσθοβαρείς μειώσεις των φόρων που εφήρμοσε άμεσα η Κυβέρνηση, αλλάζουν το κλίμα στην οικονομία και ήδη, από τον Αύγουστο, η εισπραξιμότητα των φόρων ήταν μεγαλύτερη, συγκρινόμενη με τον αντίστοιχο μήνα, τόσο το 2018 όσο και το 2017.

Επίσης, ανέφερε πως κερδισμένοι από τις μειώσεις αυτές είναι τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι μισθωτοί, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την μείωση από 22% σε 9% του εισαγωγικού συντελεστή φορολογίας για εισοδήματα έως 10.000€ των φυσικών προσώπων και την μείωση της φορολογίας όλων των επιχειρήσεων στο 24% από 28% που είναι σήμερα, και μάλιστα, από φέτος.

Ο κ. Λιβανός αρίθμησε, μάλιστα, τους τρεις πυλώνες, οι οποίοι περιλαμβάνονταν και στις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, και στους οποίους στηρίζεται η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας: α. Μείωση Φόρων, β. Ισοπέδωση γραφειοκρατίας και γ. Αλλαγή του πολιτικού και οικονομικού κλίματος.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ για το αν η κυβέρνηση επιφυλάσσει άλλες εκπλήξεις προς τους πολίτες, ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε πως “μόνο θετικές εκπλήξεις έχει φέρει αυτή η Κυβέρνηση και αυτό πλέον εκτιμάται από τους πολίτες”.

Τέλος, αναφορικά με την στείρα καταγγελτική αντιπολιτευτική πρακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, ο κ. Λιβανός τόνισε πως καθήκον της Κυβέρνησης είναι να “ρυμουλκήσει” την αξιωματική αντιπολίτευση σε ένα διαφορετικό πολιτικό πρόταγμα, ώστε να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ την τακτική η οποία οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα του γκρεμού. Η αλλαγή αυτή, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. θα έχει θετικό αποτέλεσμα τόσο για την αντιπολίτευση όσο και για την Κυβέρνηση και, τελικά, για τη χώρα. 

Links εκπομπών

https://webtv.ert.gr/promo/10sep2019-apeytheias/

http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/ONLINE/2019-09-10-12