Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 18:14

Σπήλιος Λιβανός: Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διερευνηθεί η κακοδιαχείριση από όπου κι αν προέρχεται

Η Βουλή των Ελλήνων αποδέχθηκε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ονομαστική ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της συζήτησης του μίνι πολυνομοσχεδίου που ρύθμιζε επείγοντα ζητήματα έξι διαφορετικών υπουργείων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Σπήλιος Λιβανός ανέφερε πως: “Εμείς θα έρθουμε στην ονομαστική ψηφοφορία και θα ψηφίσουμε ένας ένας. Να δούμε, όμως, πόσοι από εσάς του ΣΥΡΙΖΑ θα είστε εδώ για να ψηφίσετε...”

Επιβεβαιώθηκε πλήρως εκ του αποτελέσματος, καθώς το ⅓ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (25 άτομα) δεν προσήλθαν στην ονομαστική που ζήτησε η ηγεσία του κόμματός τους!

Η ένταση στη συζήτηση πυροδοτήθηκε από την κατάθεση τροπολογίας για τα προσόντα του Διοικητή της ΕΥΠ. Ο Σπήλιος Λιβανός απάντησε με οξύ τόνο στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση θέματα Εθνικής Ασφαλείας σχολιάζονται από την αξιωματική αντιπολίτευση εντός του Κοινοβουλίου με τέτοιο ιταμό, όπως είπε χαρακτηριστικά, τρόπο: “Δεν είχε γίνει ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, όπως ποτέ επίσης από το ΠΑΣΟΚ”.

Ανέφερε, επίσης: “Μας καλέσατε ειρωνικά να την μετονομάσουμε σε Κ.Υ.Π, γιατί-δήθεν-αναστηλώνουμε το κράτος της Δεξιάς. Απλά δεν είστε σοβαροί όταν παίζετε με ύψιστης σημασίας εθνικά θέματα και θεσμούς. Σας το λέω να το καταχωρίσετε.”

Σχετικά με το περιεχόμενο της τροπολογίας για τα προσόντα του Διοικητή της ΕΥΠ, τονίστηκε πως η Κυβέρνηση εστιάζει στις διοικητικές ικανότητες του εκάστοτε υποψηφίου και ορίζει 3 υποδιοικητές οι οποίοι έχουν εξειδικευμένη επιχειρησιακή γνώση και τις ανάλογες αρμοδιότητες.

Αναφορικά με τις κατηγορίες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο Κ.Ε. της Ν.Δ, τόνισε πως μέσα σε 45 ημέρες η Κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση πέντε νομοσχέδια που λύνουν μεγάλα προβλήματα που χρόνιζαν επί ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες πολιτών και βεβαίως στην αγορά και στην κοινωνία.

Υπενθύμισε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως “το 25% των νομοσχεδίων στην προηγούμενη τετραετία ήρθαν με τη μορφή του επείγοντος και του κατεπείγοντος. Πολλά, δε, άλλαζαν στη διάρκεια πορεία και μορφή.”

Τόνισε επίσης πως αντί για κατάθεση πολλαπλών τροπολογιών, η Κυβέρνηση προτίμησε να συγκεντρώσει το σύνολό τους υπό τη μορφή άρθρων πολυνομοσχεδίου ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι βουλευτές να ενημερωθούν και να συζητήσουν τις διατάξεις, σε αντίθεση, με αυτό που γινόταν κατά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το καίριο ζήτημα της καθυστέρησης απονομής και ανανέωσης διπλωμάτων οδήγησης, ο κ. Λιβανός ανέφερε: «με το νομοσχέδιο αυτό λύνεται το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, με την υιοθέτηση μιας γρήγορης, αξιόπιστης και, κυρίως,διαφανούς διαδικασίας, η οποία θα κοστίζει λιγότερο στους πολίτες και στο κράτος.»
Παράλληλα, επισήμανε, ότι οι αλλαγές που εισάγονται με τον νέο νόμο, δίνουν ζωή στον κλάδο των αυτοκινητιστών και δημιουργούν έσοδα για το κράτος.

Για το πλέον σημαντικό ζήτημα της διάσωσης της ΔΕΗ, ο κ.Λιβανός έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών του: “Για το θέμα της ΔΕΗ δεν έχετε το δικαίωμα να καταγγέλετε κανέναν, απλά πρέπει να απολογείστε. Το 2014: 90 εκατομμύρια € κέρδη, το 2018: 903 εκατομμύρια € ζημίες.

Χρηματιστηριακή αξία ΔΕΗ 2014: 1,9 δισεκατομμύρια. Χρηματιστηριακή αξία ΔΕΗ 2019: 300 εκατομμύρια. Τα ληξιπρόθεσμα διπλασιάστηκαν. Απολέσαμε 2 δις κέρδη από την πώληση της μικρής ΔΕΗ. Οι ευθύνες σας είναι απόλυτες!
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διερευνηθεί η κακοδιοίκηση από όπου κι αν προέρχεται.”

Τέλος, δίνοντας τον τόνο για την μεταρρυθμιστική πολιτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία στη διάρκεια της νέας διακυβέρνησης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., ανέφερε τη φράση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν λίγες μέρες κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία: “Οι αλλαγές θα γίνουν από εμάς γιατί αφορούν πρωτίστως εμάς, με ένα δικό μας σχέδιο αναδιάρθρωσης” και κάλεσε όλη την αντιπολίτευση να συνταχθεί στην προσπάθεια εξομβέλησης της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού από την πολιτική ζωή της χώρας.