Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:53: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 13:42

Μια Νίκη για την Αιτωλοακαρνανία

Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου μέχρι στιγμής γίνονται σε υποτονικό επίπεδο καθώς φαίνεται πως τα κομματικά επιτελεία ξεφούσκωσαν με τις προ ολιγων ημερών δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές. Η ραστώνη του θέρους επιτείνει το απολιτικο κλίμα των εκλογών και οι ψηφοφόροι φαίνεται πια πως επικεντρώνονται στα πρόσωπα που θα επιλέξουν αντί να πάνε για μπάνιο. Καθώς από ότι διαφαίνεται η ΝΔ θα λάβει αυτοδυναμία αυτό που αναμένεται είναι ποιά δύναμη αντιπολιτευτική θα έχει τα εχέγγυα αξιοπιστίας να ασκήσει υπεύθυνη και δομική αντιπολίτευση χωρίς λαϊκισμούς. Κι αυτή η δύναμη ανεξαρτήτως  των ποσοστών της φαίνεται πως θα είναι το Κίνημα Αλλαγής. Το ζήτημα που τίθεται είναι αν αυτή η σοβαρή και στιβαρή αντιπολίτευση μπορεί να ασκηθεί με υλικά αναπαλαίωσης , δηλαδή υποψηφίους που θέτουν υποψηφιότητα πια από συνήθεια χωρίς επιτυχία ή αν θα πρέπει να ασκηθεί από ένα καινούργιο πολιτικό προσωπικό του χώρου της κεντροαριστεράς που δεν θα το βαραίνουν οι «αμαρτίες» του παρελθόντος.

Στην λογική αυτή και καθώς ο Συριζα καταρρέει  με τις παλινωδίες του από το σκίζουμε τα μνημόνια μέχρι εφαρμόζουμε και άλλο ένα μνημόνιο ή μετατρέπουμε το «όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμά σε «ναι» μέσα σε μια μέρα , εμφανίζονται νέοι όροι δημιουργίας ενός προοδευτικού πόλου στην ελληνική κοινωνία. Όμως αυτός ο νέος προοδευτικός πόλος οφείλει να υπερβεί τα στερεότυπα και να απαντήσει με σύγχρονο και ρεαλιστικό τρόπο στα ζητήματα της ανάπτυξης και των υποδομών, στα θέματα της εργασίας και του κοινωνικού κράτους ακόμα και σε αυτά τα ίδια εθνικά ζητήματα της χώρας. Είναι σαφές πως τα πρόσωπα που δημιούργησαν αδιέξοδα στο χώρο της κεντροαριστεράς δεν μπορούν να την βγάλουν από αυτά. Οπότε λύσεις αναπαλαίωσης είναι θνησιγενείς και εξυπηρετούν μόνο προσωπικές πολιτικές καριέρες και όχι ένα μοντέρνο αφήγημα προόδου της ελληνικής κοινωνίας.

Στο νομό μας υπάρχουν αξιόλογες υποψηφιότητες σε όλα τα κόμματα καθώς και αρκετές μπανανόφλουδες που αν τις πατήσει κανείς μπορεί εύκολα να βρεθεί αναπτυξιακά στο χείλος του γκρεμού με τόσο βαθιά ανεργία και υπανάπτυξη που μαστίζει  τον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Συσχετίζοντας αυτή την υπόθεση εργασίας με το χώρο του Κιναλ εύκολα κανείς θα μπορούσε να οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως το πρόσωπο που συνδυάζει κοινοβουλευτική εμπειρία καθώς και ανοιχτή αντίληψη για την ανανέωση της κεντροαριστεράς τόσο σε πολιτικό προσωπικό όσο και σε προγραμματικό περιεχόμενο για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι η Νίκη Φούντα.

Οι βαρονίες και τα βιλαέτια στο χώρο της κεντροδεξιάς είναι γνωστό φαινόμενο που διαρκεί χρόνια, από τότε σχεδόν που το άθροισμα των ψήφων Σαλμά και Καραγκούνη μας βγάζει το ποσοστό της ΝΔ στο νόμο Αιτωλοακαρνανίας. Όμως ο νομός μας  έχει της δικιά του  Νίκη ως εφαλτήριο Αλλαγής με Εκσυγχρονισμό και σύνθεση που υπερβαίνει τα στενά κομματικά στεγανά. Από την καμαρίλα των κλειστών κομματικών γραφείων που μοιράζονταν ρόλοι και οφίτσια είναι καιρός πια να εξελιχθεί ο χώρος με  μια πιο διευρυμένη λογική που να ενσωματώνει αξιοκρατικά δυνάμεις της σιωπηλής πλειοψηφίας που στενάζουν κάτω από τον ζυγό των κοτζαμπάσηδων της προόδου.

Επιτέλους κάποιος να ενδιαφερθεί για την Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο για την προσωπική του πολιτική καριέρα. Η Νίκη Φούντα, υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κάνει την διαφορά κι αυτό οφείλουμε να της το πιστώσουμε πέρα από κόμματα κι αρώματα. Είναι κάτι διαφορετικό κάποιος όταν μένει εκτός πολιτικής να επιχειρεί και να δημιουργεί, να κάνει μια ζωή φυσιολογικού ανθρώπου κι όχι να ψηφοθηρεί σε ενορίες και λιτανείες , κάποιος να ασχολείται με την πολιτική από ένα ενδιαφέρον για τον τόπο κι όχι από επάγγελμα. Τέτοιους έχουμε ανάγκη στην Αιτωλοακαρνανία για να νικήσει ο νομός μας τις παθογένειες του  για να δει μια άσπρη μέρα.