Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:37: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 12:23

Tμηματική άδεια λειτουργίας της μαρίνας Μεσολογγίου-«η καλύτερη είδηση για την αναπτυξιακή προοπτική», λέει ο Γ.Βαρεμένος

Ένα έργο που στόχο έχει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος αλλά και την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, ξεκινάει στο Μεσολόγγι.

Ο Υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενέκρινε την τμηματική άδεια λειτουργίας διακεκριμένων τμημάτων του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου, δυναμικότητας 84 θέσεων ελλιμενισμού και 50 θέσεων χερσαίας εναπόθεσης σκαφών.

Η χερσαία ζώνη του θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες υποστηρικτικές κτιριακές εγκαταστάσεις για την πλήρη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των επιβατών των σκαφών.

Η υλοποίηση του έργου, αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και αναμένεται να δώσει ανάπτυξη, νέα πνοή και προοπτική στην ευρύτερη περιοχή ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την ανταγωνιστική θέση της χώρας στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά.

«Η ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού για την έγκριση τμηματικής άδειας λειτουργίας διακεκριμένων τμημάτων του Τουριστικού Λιμένα Μεσολογγίου που αφορά τον ελλιμενισμό 84 σκαφών κατηγορίας ΙΙ, ΙΙΙ, IV, 50 θέσεις χερσαίας εναπόθεσης σκαφών όπως επίσης και για τις υποστηρικτικές κτιριακές εγκαταστάσεις (κτίρια γραφείων, καταστήματα με χρήση πλυντήρια, μίνι μάρκετ, ναυτιλιακά, WC-ντους) αποτελεί την καλύτερη είδηση για την αναπτυξιακή προοπτική όχι μόνο του Μεσολογγίου αλλά της ευρύτερης περιοχής και ταυτόχρονα την δικαίωση των άοκνων και σκληρών προσπαθειών των τελευταίων ετών«.

Αυτό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Βαρεμένος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, προσθέτοντας ότι αυτό το πρώτο βήμα θα οδηγήσει σε ολοκλήρωση του σχεδιασμού για τον θαλάσσιο τουρισμό αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

agrinionews.gr