Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:37: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 17:42

Τσίπρας: «ΣΥΡΙΖΑ ή απολύσεις και λιτότητα»

Προεκλογική κινδυνολογία από τον Πρωθυπουργό

Έκτακτη δήλωση έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Ιουνίου και υποστήριξε πως η ήττα της κυβέρνησης στις Ευρωεκλογές «άνοιξε τις ορέξεις» του «παλιού κατεστημένου» και «ακραίων συντηρητικών κύκλων» στην Ευρώπη. Ισχυρίστηκε δε πως οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην επιστροφή στα Μνημόνια και στον ΣΥΡΙΖΑ!

Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να παρουσιάσει την ψηφοφορία ως επιλογή ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και στις εποχές μνημονιακής λιτότητας. «Η χώρα κατάφερε να βγει από τα Μνημόνια, σε ξέφωτο, χάρη στις θυσίες του λαού. Αυτό δεν σημαίνει πως έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Η έκθεση της Κομισιόν

Στην έκθεσή της, η Κομισιόν εκτίμησε πως οι παροχές που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο κ. Τσίπρας θα προκαλέσουν δημοσιονομική επιβάρυνση που ισοδυναμεί τουλάχιστον με το 1% του ΑΕΠ, θέτοντας σε κίνδυνο τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα. Αμφισβητεί επίσης την ποιότητα των μέτρων ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν συνάδουν με την υποστήριξη της ανάπτυξη μέσω μείωσης των φόρων στην εργασία και την επιχειρηματικότητα.

«Υπολογίζεται πως ο αριθμός του εποχικού προσωπικού θα πρέπει να μειωθεί κατά 1.550 άτομα το 2019 ώστε να διατηρηθεί το συνολικό μέγεθος του δημόσιου τομέα», γράφουν οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, χωρίς πάντως να κάνουν ευθέως λόγο για ανάγκη απολύσεων μόνιμου προσωπικού.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1693 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 09:59